Donald Trump

Trump: Vreți impeachment? Veți culege o criză economică!

421
Liderul de la Casa Albă consideră că în cazul declanșării procedurii de destituire a lui de către o eventuală majoritate democrată, formată după alegerile legislative intermediare, economia va cădea la pământ.

BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că în cazul în care democrații vor obține o majoritate în congres în urma alegerilor intermediare din noiembrie și vor lansa procedura de înlăturare a lui din post, piețele se vor prăbuși.

"Nu știu care ar putea fi motivul unui impeachment împotriva celui care se descurcă foarte bine. Iată ce vă voi spune: dacă cineva mă va supune unui impeachment, piețele se vor prăbuși", a declarat Trump într-un interviu oferit postului de televiziune Fox News, fiind întrebat despre o atare pespectivă.

Alegerile intermediare pentru congresul SUA, care urmează să aibă loc pe 6 noiembrie, au o importanță deosebită deoarece, în care Partidul Democrat va obține o majoritate, schimbarea raportului de forțe ar putea permite și o eventuală lansare a procedurii de demitere a actualului președinte.

421
Tagurile:
alegerile intermediare, Fox News, impeachment, Congres, Partidul Democrat, Donald Trump, SUA
Tematic
Democrații din SUA au un plan de demitere a lui Trump
Demisia lui Trump - pregătită de grupuri influente
Casele de pariu din SUA: Trump va fi demis în 2017
Trump: Zidul de la frontiera cu Mexicul ne-a costat deja...
Trump: în câțiva ani prim-ministrul Israelului va fi un Mahomed
Ali Khamenei îi răspunde, în termeni categorici, lui Trump
Scrisoarea lui Trump pentru Putin a ajuns la Moscova, nu și la destinatar
Politico pretinde a ști ce document i-a remis Putin lui Trump la Helsinki
„Europa vrea să coopereze cu Moscova și Ankara fără influența lui Trump”
Trump: Oricine va face business cu Iranul, nu o va face și cu SUA
Proteste în Minsk

UE nu recunoaște alegerile și impune sancțiuni Belarusului

106
(reînnoit 22:18 14.08.2020)
Uniunea Europeană nu recunoaște alegerile din Belarus și va introduce sancțiuni împotriva persoanelor responsabile de violențe asupra protestatarilor și de falsificarea alegerilor.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Miniștrii Afacerilor Externe ale statelor Uniunii Europene au decis în unanimitate să introducă sancțiuni împotriva Republicii Belarus, a anunțat ministrul de Externe al Slovaciei, Ivan Korcok în contul său de Twitter.

Potrivit acestuia, restricțiile individuale vor viza pe cei care sunt responsabili “de violențe asupra protestatarilor pașnici și de falsificarea alegerilor”.

La rândul său, Reprezentantul Înalt al UE pentru Afacerilor Externe și Politica de Securitate Comună, Josep Borrell, a anunțat în contul său Twitter că Uniunea Europeană nu recunoaște rezultatele alegerilor din Belarus.

“Începe acțiunea de sancționarea a celor care sunt responsabili pentru violențe și falsificări”, a adăugat politicianul.

106
Tagurile:
Uniunea Europeană, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
CEC din Belarus a anunțat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale
Tihanovskaia anunță crearea unui Consiliul pentru preluarea puterii în Belarus
Belarusul i-a transmis Rusiei pe cei 32 de ruși

Загрузка...
Alimente sănătoase

OMS lămureşte dacă noul coronavirus poate fi transmis prin alimente

60
(reînnoit 19:30 14.08.2020)
Organizația Mondială a Sănătății a explicat dacă noul coronavirus poate fi transmis prin alimente, după ce China a anunțat că a descoperit urme ale virusului pe produse alimentare importate.

BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), coronavirusul nu se transmite prin alimente.

„Nu credem că [noul] coronavirus poate fi transmis prin alimente (…). Dacă am înțeles corect, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii de ambalaje și a găsit foarte puține, mai puțin de zece pozitive”, a explicat omul de ştiinţă Maria Van Kerkhove, citat de Sputnik France

„Oamenii nu trebuie să se teamă de mâncare”

Totuşi, „știm că [virusul] poate rămâne pe suprafețe un timp” și „am transmis instrucțiuni, prin FAO [Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite], cu privire la manipularea și lucrul cu alimentele”, astfel încât lucrătorii din sectorul alimentar să fie în siguranță în mediul lor de muncă, a adăugat șeful unității pentru boli emergente din cadrul OMS.

„Oamenii nu trebuie să se teamă de alimente, nici de ambalajele alimentare, nici de lanțurile alimentare”, a declarat Michael Ryan, coordonatorul situațiilor de urgență în sănătate la Organizația Mondială a Sănătății.

„În ceea ce privește Covid-19, mâncarea noastră este sigură. Nu există informații convingătoare cu privire la ideea că alimentele sau lanțurile alimentare ar participa la transmiterea virusului”, a mai spus acesta, amintind însă de măsurile de precauție obișnuite („spălatul mâinilor”, „gătitul mâncării”).

Pe 13 august, autoritățile chineze au anunțat că au găsit urme de virus, în timpul unui control de rutină, pe mostre de aripi de pui înghețate, dar și pe ambalaje cu creveți din Ecuador.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
Alimente, OMS
Tematic
Avertisment OMS: vara nu îi protejează pe oameni de coronavirus
Mesaj important, corect al OMS – prezentat într-o formă controversată
OMS a anunțat care este țara care poate fi model de luptă împotriva COVID-19

Загрузка...