Granița dintre SUA și Mexic

Trump: Zidul de la frontiera cu Mexicul ne-a costat deja...

203
(reînnoit 15:15 23.08.2018)
Liderul de la Casa Albă a anunțat câți bani au fost cheltuiți pentru construcția de proporții care are menirea să împiedice imigrația ilegală dinspre sud.

BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că autoritățile americane au cheltuit peste 3,5 miliarde de dolari pentru ridicarea unui zid la frontiera cu Mexicul, care ar trebui să rezolve problema imigrației ilegale.

"Ridicăm zidul, construcția a început deja, am cheltuit 3,5 miliarde de dolari, mai cerem 5 miliarde din bugetul pentru acest an", a declarat Trump într-un interviu oferit postului de televiziune Fox News. Președintele a recunoscut că și-ar dori ca lucrările să se desfășoare în ritm mai susținut, însă „e foarte greu să faci acest lucru când ai de a face cu democrați".

Construcția zidului la frontiera cu Mexic pentru împiedicarea imigrației ilegale a fost una din principalele promisiuni ale lui Trump în perioada campaniei electorale. La sfârșitul lunii iulie, acesta a anunțat, în timpul unei întâlniri cu susținătorii lui, că procesul ridicării zidului a  și demarat.

203
Tagurile:
interviu, campania electorală, Fox News, zid, Imigranți, Donald Trump, Mexic, SUA
Тема:
Criza refugiaților (80)
Tematic
Trump, despre politica imigraţiei în Europa: "o catastrofă"
Invazia imigranților: ce face Trump și ce face UE
Trump a comparat cu niște gunoaie migranții veniți în SUA cu ajutorul Green Card
Trump nu exclude că migranții ar putea organiza un nou 11 septembrie

Загрузка...