Serghei Skripal

Skripal e mort? Rudele lui au explicat de ce au astfel de bănuieli

202
Rudele lui Serghei Skripal bănuiesc că fostul ofițer GRU nu mai este în viață, iar autoritățile britanice ascund acest fapt.

BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik. Rudele fostului ofițer GRU Serghei Skripal bănuiesc că acesta ar putea fi mort, a declarat agenției RIA Novosti nepoata acestuia, Victoria Skripal.

Ultima oară fiica lui Serghei, Iulia, și-a contactat rudele de ziua de naștere a bunicii, Elena Yakovlena, la sfârșitul lunii iulie. Atunci ea a povestit că tata se însănătoșește, însă are în gât traheostomie din cauza căreia nu poate vorbi. Tânăra a promis că în curând îi va fi extras tubul și tata își va telefona rudele.

Totuși, de atunci nu a mai venit niciun apel. Potrivit Victoriei, rudele bănuiesc că Serghei nu mai este în viață sau starea acestuia este foarte precară.

„De ce avem astfel de presupuneri? Pentru că Iulia a spus că peste trei zile tata va putea vorbi la telefon, că își dorește foarte mult s-o facă. Așteptăm, în special bunica, arde de nerăbdare să vorbească cu fiul ei… El e un om bun. El își iubește mama și ar suna-o cu orice ocazie", a spus Victoria.

Potrivit ei, e straniu că în presă nu există nicio poză a lui Skripal, așa cum era în cazul otrăvirii în Londra a locotenentului FSB Aleksander Litvinenko în anul 2006.

"În cazul lui Litvinenko au permis accesul tatăului lui. În presă apăruse și pozele din salon. Aici nu vedem nicio poză. Am vorbit cu mai mulți jurnaliști, nimeni nu a reușit să pătrundă în spitalul din Salisbury. Personalul de acolo este atât de speriat încât refuză să facă vreo poză… Nici nouă nu ne permit să-l vizităm. Nu înțeleg ce se va întâmpla dacă îl vom vedea?", a menționat Victoria Skripal.

202
Tagurile:
novicioc, GRU, FSB, Aleksander Litvinenko, Serghei Skripal, Salisbury, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)
Tematic
Daily Mail: ”Urma românească” în istoria cu otrăvirea familiei Skripal?
Putin: dacă Skripal ar fi fost otrăvit cu un toxin militar, ar fi decedat pe loc
Salisbury: Serghei Skripal a fost externat
Skripal, tata și fiica, au fost otrăviți cu o armă chimică produsă de SUA și britanici
OPCW ține la secret denumirea agentului chimic de la originea ”Cazului Skripal”
Ambasada rusă la Londra: Marea Britanie nu oferă detalii despre Iulia Skripal
Iulia Skripal, în captivitatea autorităților britanice?
Iulia Skripal a fost externată
Victoria Skripal a precizat caracterul relației sale cu Kremlinul

Загрузка...