Vladimir Putin and German Chancellor Angela Merkel lay flowers at Tomb of the Unknown Soldier

Putin va discuta cu Merkel crizele din Siria și Ucraina

132
(reînnoit 18:10 18.08.2018)
Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni sâmbătă cu cancelarul german Angela Merkel în afara Berlinului pentru a discuta criyele din Siria și Ucraina, dar și subiecte ce țin de cooperarea bilaterală.

BUCUREȘTI, 18 aug — Sputnik. Înainte de discuțiile care vor avea loc la reședința oficială oficială Schloss Meseberg a cancelarului, Putin și Merkel se așteaptă să schițeze chestiunile care vor fi abordate la summit și să facă declarații de presă.

Liderii se vor concentra asupra crizei ucrainene, deoarece atât Rusia, cât și Germania au cooperat deja în formatul de reglementare quadrilateral Normand, alături de Ucraina și Franța.

În pregătirea întâlnirii, președintele rus a discutat situațiile din Siria și Ucraina cu membri permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei.

"Numărul problemelor cu care ne confruntăm, de la Ucraina la Siria, problema cooperării noastre în sectorul economic sunt atât de diverse încât justifică un dialog constant", a spus Merkel într-o conferință de presă, menționând că dorește să continue acest dialog în timpul întrevederii cu Putin.

Putin și Merkel vor face schimb de opinii cu privire la un eventual summit privind criza siriană dintre Germania, Franța, Rusia și Turcia. Potrivit Kremlinului, este puțin probabil ca liderii să atingă chestiunea eventualului sprijin financiar pentru Turcia, care găzduiește în prezent un număr mare de cetățeni sirieni strămutați.

"Nu cred că acest lucru va fi menționat în vreun fel, acest lucru ar trebui discutat cu Turcia. Cum ar putea fi discutată această chestiune fără Turcia?", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, vineri, întrebat de jurnaliști dacă Putin și Merkel ar putea vorbi despre un eventual sprijin financiar pentru Turcia în cadrul reuniunii lor.

Sancțiunile SUA și UE împotriva Rusiei pot fi de asemenea discutate, precum și sancțiunile SUA asupra Iranului, la care Moscova și Berlinul s-au opus ca părți la acordul nuclear cu Iranul.

132
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

13
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

13
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin

54
(reînnoit 13:07 16.06.2021)
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

54
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...