Russian President Vladimir Putin descends from the plane. File photo

Putin este gata se întâlnească cu Kim în viitorul apropiat: proiecte trilaterale

139
(reînnoit 08:06 15.08.2018)
Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis liderului nord-coreean Kim Jong-un, într-o telegramă de felicitare, că este sigur că Moscova și Phenianul ar putea dezvolta legături reciproc avantajoase, începând cu proiecte trilaterale, a raportat agenția de știri KCNA a Coreei de Nord.

BUCUREŞTI, 15 aug — Sputnik. Președintele rus a mai spus în telegrama către liderul nord-coreean că este pregătit să-l întâlnească pe Kim Jong-un în viitorul apropiat pentru a discuta problemele regionale și legăturile bilaterale, potrivit textului mesajului publicat miercuri de Agenția centrală de știri coreeană.

Telegrama lui Putin a venit ca răspuns la mesajul de felicitare al lui Kim cu prilejul aniversării a 73 de ani de la eliberarea Coreei de Japonia.

"Confirm că sunt pregătit să vă întâlnesc în viitorul apropiat, pentru a discuta problemele stringente privind legăturile bilaterale și problemele regionale importante", se menţionează în telegramă.

Președintele rus l-a felicitat pe Kim și pe nord-coreeni, adăugând că a apreciat faptul că Kim şi-a amintit că soldații sovietici și coreenii au luptat împreună în cel de-al doilea război mondial.

"Sunt convins că, printr-un efort comun, noi, Rusia, Coreea de Nord și Coreea de Sud, putem dezvolta în continuare cooperarea reciproc avantajoasă, pornind de la punerea în aplicare a proiectelor trilaterale", din textul telegramei.

Situația de pe peninsula coreeană s-a îmbunătățit semnificativ în ultimele luni, deoarece liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a purtat discuții cu președintele sud-coreean, Moon Jae-in și Trump. Dezghețarea tensiunilor nu a determinat totuși schimbări în aspectul sancțiunilor pentru Coreea de Nord.

În iulie, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu că realizarea denuclearizării complete a peninsulei coreene va necesita garanții internaționale, iar Rusia este pregătită să ajute.

Anterior, Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să ia măsuri pentru a stabili contacte de cooperare economică cu Coreea de Nord.

Pe 4 iunie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a înmânat o invitație lui Kim Jong-un să viziteze Rusia, eventual Forumul economic oriental EEF, în perioada 11-13 septembrie. Mai târziu, în iunie, președintele rus Vladimir Putin a confirmat invitația.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că participarea liderului nord-coreean nu a fost încă confirmată.

139
Тема:
Întrevederea între Kim Jong-un și Vladimir Putin (31)

Загрузка...