Demonstrație anti-Brexit

Brexit. Răsturnare de situație. Ar urma un vot masiv pentru rămânere

1067
În Marea Britanie, se înregistrează o schimbare accentuată de situație în ceea ce privește atitudinea cu privire la Brexit, potrivit unui nou sondaj major, și se crede că aceasta are legătură cu incertitudinile tot mai mari privind condițiile post-Brexit.

BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik, Doina Crainic. O nouă analiză a sondajului, prezentat de The Guardian, arată că peste 100 de circumscripții britanice, care au susținut Brexit la votul din 2016, ar vota acum pentru rămânerea în bloc.

Cifrele au fost oferite de compania de analiză a consumatorilor Focaldata, care a realizat două sondaje YouGov, la care au participat peste 15.000 de persoane.

Datele arată că, la doi ani de la referendumul din 2016, 112 din cele 632 de circumscripții din Anglia, Scoția și Țara Galilor au trecut de la poziția pro-Brexit la una nefavorabilă Brexit, respectiv 97 de deputați din Anglia, 14 din Țara Galilor și unul din Scoția.

341 de circumscripții constituie acum o majoritate de alegători care doresc rămânerea în UE (53%), un număr în creștere față de cele 229 de circumscripții, cum era situația acum doi ani.

Intensificarea poziției anti-Brexit în rândul alegătorilor Partidului Laburist din nordul Angliei și Țării Galilor a determinat, probabil, sporirea numărului de circumscripții care susțin rămânerea în UE. Se așteaptă ca datele să amplifice presiunea asupra liderului partidului, Jeremy Corbyn, care ar putea să-și reconsidere refuzul de a susține un al doilea referendum cu privire la Brexit.

Mai sunt aproximativ șapte luni în care Marea Britanie mai poate negocia un acord cu Bruxelles-ul înainte de ieșirea din Uniunea Europeană. Primul ministru Theresa May se pregătește să reia negocierile cu Bruxelles-ul la sfârșitul acestei luni, chestiunile principale în negocieri fiind acum regimul vamal post-Brexit și problema privind frontiera irlandeză.

Marea Britanie, care urmează să iasă din Uniunea vamală după ce se va încheia perioada de tranziție în 2020, dorește să negocieze un acord care să îi permită să încheie propriile tranzacții comerciale cu alte țări. În plus, Londra speră să evite o frontieră dură între Irlanda de Nord și Republica Irlanda și a respins propunerea UE de a menține Irlanda de Nord în cadrul pieței unice, invocând argumentul integrității constituționale.

Dacă negocierile eșuează, Marea Britanie se confruntă cu situația unei ieșiri fără acord în luna martie, ceea ce ar afecta PIB-ul țării și ar putea cauza o penurie de alimente și medicamente.

1067
Tagurile:
deputați, circumscripții, Sondaje, atitudine, Brexit, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Brexit. Românii din UK, în pericol de a rămâne pe drumuri. Avertismentul proprietarilor
Românii din Marea Britanie. "UE greșește crezând că nu va exista un Brexit fără acord"
Brexit și sexit: secretara unui ministru britanic, o prostituată de lux (FOTO)
Românii din Marea Britanie. În caz de Brexit „dur", Londra e gata să mobilizeze armata
Legislația europeană va funcționa termporar în Marea Britanie și după Brexit
Brexit: Comisia Europeană cheamă oamenii și companiile să fie gata de urmări ireparabile
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

87
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

87
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

92
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

92
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...