Ministrul Apărării al Iranului, Amir Hatami, a prezentat luni noua rachetă balistică

Teheranul s-a dotat cu rachete balistice ultimul răcnet

195
(reînnoit 17:31 13.08.2018)
Iranul a prezentat o nouă armă ca un argument în favoarea afirmației ”nu vom permite nimănui să intervină în problemele noastre interne”.

BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik. Ministrul Apărării al Iranului, Amir Hatami, a prezentat luni o rachetă balistică „Fateh" de nouă generație, capabilă să evite radarele și să atingă ținta cu o mare exactitate, anunță agenția de știri Tasnim.

Potrivit Hatami, noua rachetă a fost proiectată în întregime de specialiștii iranieni. Ministrul Apărării al Iranului a adăugat că testările rachetei au fost efectuate cu succes. El a subliniat că producția în serie a noilor rachete va permite țării să consolideze semnificativ capacitatea de luptă a țării și că Forțele Armate ale Iranului intenționează să dezvolte în continuare industria de rachete și să extindă capacitățile rachetelor.

De asemenea, Hatami a menționat că Iranul nu va permite niciodată altor state să se amestice în problemele interne ale țării.

Anterior, postul de televiziune Fox News a anunțat, cu referire la surse diplomatice, că Iranul a efectuat pentru prima dată în ultimul an teste ale rachetelor balistice. Potrivit surselor, lansările au avut loc în Sud-Estul țării, în apropierea orașului Jask, și au fost reperate de sateliții americanii. Racheta a parcurs 160 kilometri până la un poligon din pustiul iranian.

195
Tagurile:
Fateh, rachete balistice, ministrul Apărării, Amir Hatami, Iran
Tematic
De mâine, o nouă confruntare UE-SUA: Europa va bloca sancțiunile anti-Iran
“SUA să știe, războiul cu Iran este mama tuturor războaielor” – președintele iranian
România ignoră amenințările SUA: “avem interese puternice în Iran”
Iran către SUA: "Dacă faceţi asta, revenim la programul nuclear"
Iran: Israelul va răspunde pentru atacurile sale cu rachete
Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei
Un eventual conflict între Israel și Iran: de partea cui va fi Moscova?
Fost secretar de stat al SUA: anularea acordului cu Iran ar putea provoca un război

Загрузка...