Мессенджер для смартфонов WhatsApp

Știrea zilei: Serviciile vor putea citi conversațiile din WhatsApp. Alte știri neplăcute

445
(reînnoit 10:41 13.08.2018)
Serviciile de informații vor avea acces liber la conversațiile WhatsApp, potrivit unei decizii a Facebook, care s-a conformat la cerințele autorităților americane.

BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik. Messengerul WhatsApp nu va mai utiliza criptarea mesajelor de tip end-to-end, anunță portalul Akket.

În acest fel, serviciile de informații vor putea obține acces la toate conversațiile utilizatorilor. Un astfel de pas a fost făcut în urma deciziei Facebook, care este deținătorul aplicației WhatsApp.

Potrivit fondatorului companiei Facebook, Mark Zuckenberg, această cerință a venit din partea autorităților americane. Iată de ce din anul 2019 va apărea o versiune a aplicației cu un nivel redus de criptare, ceea ce va permite serviciilor speciale să obțină acces la toate conversațiile ale unor utilizatori, pentru a preveni eventualele acțuni ale teroriștilor și oamenilor cu devianțe psihice.

De asemenea, acesta a mai anunțat că în curând pe WhatsApp va fi afișată publicitatea, cu ajutorul căreia compania va obine profit din contul utilizării messengerului.

445
Tagurile:
end-to-end, criptare, conversații, serviciile de informații, Facebook, WhatsApp, Mark Zuckenberg, SUA
Тема:
Facebook (51)
Tematic
Vulnerabilitatea aplicației WhatsApp permite hackerilor să intervină în discuții
WhatsApp: limitări de vârstă pentru utilizatorii din România
Din 2018, aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru unele smartphone-uri
WhatsApp nu va mai funcționa pentru unele gadget-uri

Загрузка...