Charlottesville

Un senator american acuză Rusia s-ar afla în spatele protestelor din Charlottesville

212
(reînnoit 11:50 12.08.2018)
Un senator american afirmă că FBI suspectează Rusia de provocarea dezordinilor de stradă în Charlottesville în 2017.

BUCUREȘTI, 12 aug — Sputnik. FBI consideră că Rusia are o tangență cu acțiunile de protest Charlottesville de anul trecut, a declarat într-un interviu oferit postului de televiziune CNN congresmanul statului Virginia, Tom Garrett.

"Aproximativ două luni în urmă mă aflam la un briefing închis legat de situația din Charlottesville (…) unde am întrebat dacă există o legătură între imixtiunea rusească și provocarea protestelor (…). Mi s-a răspuns că există o legătură", a explicat el.

Biroul ar considera că unul din scopurile dezordinilor este divizarea cetățenilor americani și subminarea încrederii față de democrațiile occidentale.

"Cel mai mult, în calitatea mea de membru al comisiei Securitate Naționale, mă sperie că americanii sunt incitați împotriva americanilor (…). Cu toții suntem frați și surori americani, indiferent de religie sau răsă, trebuie să ne concentrăm anume asupra acestui lucru", a subliniat Garrett.

Dezordinile din Charlottesville

Dezordinile de stradă din Charlottesville s-au declanșat pe 12 august 2017 din cauza deciziei autorităților de transferarea a monumentului generalului Robert Edward Lee, care în 1862-1865 a condus trupele confederaților în Virginia. Demonstrațiile au degenerate în ciocniri între radicalii de dreapta și de stânga. În urma incidentelor au decedat trei persoane.

După aceste evenimente în toată țara au avut loc manifestații împotriva extremei drepte, în cadrul cărora au fost distruse monumentele eroilor războiului civil din partea confederaților.

În anul 2018, autoritățile Virginiei au luat măsuri de precauție și au intodus stare de urgență în stat și oraș. Circulația transportului în centrul Charlottesville a fost sistată, iar orice manifestații și scuaruri și parcuri sunt interzise. În oraș au fost aduși 700 de luptători ai trupelor speciale.

212
Tagurile:
Dezordini de stradă, manifestații, proteste, Tom Garrett, Charlottesville, SUA
Tematic
Pompeo a declarat că SUA își doresc relații bune cu Rusia
Rusia va răspunde simetric la noile sancțiuni ale SUA
Zaharova explică ce subminează relația Rusia-SUA
Parlamentarii din SUA și Rusia au discutat despre neproliferare nucleară
Rusia câștigă, împotriva SUA, dreptul de a organiza Congresul Mondial al Energiei
Rusia este conștientă de planurile militare ale SUA - Lavrov
Moscova, despre "înțelegerile secrete" între Rusia și SUA

Загрузка...