Matteo Salvini

Italia revine la noțiunile de “mamă” și „tată” decizia lui Salvini

615
(reînnoit 16:09 10.08.2018)
Denumirea tradițională a părinților este reintrodusă în documentele oficiale, conform unei dispoziții a ministrului Afacerilor Interne și vicepremierul, Matteo Salvini.

BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne al Italiei, vicepremierul Matteo Salvini a dat indicații să se revină în anchetele instituției la noțiunile de „tată" și „mamă", în locul celor de „părintele 1" și „părintele 2". Decizia ministrului a fost anunțată într-un interviu oferit publicației catolice La Nuova Bussola Quotidiana. Matteo Salvini este și liderul formațiunii conservatoare și eurosceptice "Liga".

"Săptămâna trecută mi s-a comunicat că anchetele de pe site-ul MAI, care erau completate pentru perfectarea buletinului electronic de identitate, se indica "părintele 1" și "părintele 2". Am dat imediat indicații de revenire la noțiunile de "mamă" și "tată". E un pas mic, însă e un semnal. Voi face tot ce îmi stă în puteri, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, conform Constituției", a declarat Salvini.

"Vom apăra familia natura, întemeiată pe o uniune între un bărbat și o femeie. Voi utiliza în acest scop toate atribuțiile mele", a adăugat ministrul.

Noțiunile de "părinte 1" și „părinte 2" au apărut în documentele oficiale italiene după ce în Italia serviciile comunale au început să înregistreze copiii cuplurilor homosexuale.

Astfel, în aprilie acestui an, primarul orașului Torino, Chiara Appendino, a înregistrat oficial un copil al cărui părinți, potrivit documentelor oficiale, sunt două mame. E primul caz în istoria Italiei, pentru că anterior copiii biologici ai perechilor homosexuale erau înregistrate de oficialități doar în urma unei decizii a instanței de judecată. În afară de aceasta, serviciul comunal din Torino de evidență a populației au mai înregistrat trei copii care s-au născut în afara graniței. E vorba de doi gemeni, ai căror părinți figurează oficial doi bărbați, și un copil care aparține două lesbiene.

În iulie 2014, judecătoria Romei pentru problemele minorilor a recunoscut pentru prima dată în istoria Italiei dreptul unui din cuplurile homosexuale de a înfia copilul biologic al partenerului. E vorba de cazul a două lesbiene care și-au înregistrat căsătoria în afara Italiei și au educat împreună fiica de cinci ani.

În Italia, spre deosebire de celelalte țări UE, "căsătoriile" între persoanele de același sex sunt interzise de lege. În iulie 2015, CEDO a luat o decizie în care oblige Italia să recunoască uniunile între persoane de același sex. În document se menționa că "parteneriatul civil" este o formă cea mai potrivită de recunoaștere a perechilor homosexuale.

În ianuarie 2017, Curtea Supremă de Casație a Italiei a recunoscut în premieră o căsătorie între doi Italieni, încheiată în afara țării.

615
Tagurile:
ministrul afacerilor interne, mama, familie, copii, Tata, Homosexuali, Gay, Liga Nordului, Matteo Salvini, Italia
Тема:
Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
Tematic
Salvini merge la Moscova. Vrea să se întâlnească cu Vladimir Putin
Salvini despre ridicarea sancțiunilor antirusești: e timpul să trecem de la vorbe la fapte
Vicepremierul italian Salvini denunţă "aroganţa" lui Macron privind migraţia
Se dorește o alternativă de dreapta la structurile lui Soros în Europa
Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine
Merkel speră că populismul de dreapta se va stinge în Europa
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

21
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

21
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...
Iranian President Hassan Rouhani

Președintele Iranului: ”Măreția Americii s-a năruit”

77
Președintele Iranului Hassan Rouhani a remarcat astăzi victoria Iranului împotriva SUA prin respingerea de către ONU a sancțiunilor internaționale împotriva Teheranului.

BRUXELLES, 23 sept - Sputnik. Hassan Rouhani a afirmat astăzi că Iranul a câștigat împotriva SUA prin respingerea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei tentative de reimpunere a sancţiunilor internaţionale împotriva Teheranului. Acestea erau dorite de preşedintele american Donald Trump, dar ONU a respins inițiativa SUA.

”Naţiunea iraniană a obţinut un mare succes politic, juridic şi diplomatic la Naţiunile Unite. Această victorie îşi are temeiul doar în adeziunea şi rezistenţa poporului nostru”, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-o şedinţă de guvern.

Într-un discurs ținut la televizunea iraniană, Rouhani a arătat că „măreţia Americii s-a năruit, la fel ca hegemonia mondială pe care credea că o are”.

În mai 2018, Donald Trump a retras în mod unilateral SUA din acordul internaţional nuclear încheiat la Viena între Iran şi şase mari actori internaţionali.

Prin retragerea din acest pact, Washingtonul a reimpus sancţiuni economice aspre împotriva Teheranului, ba mai mult, a încercat să impună Teheranului prin Consiliul de Securitate toate sancţiunile ONU ridicate prin acordul de la Viena.

Preşedintele Franței Emmanuel Macron a declarat ieri în faţa Adunării Generale al ONU că Franţa, Germania şi Regatul Unit, care sunt părţi în acordul cu Iranul, nu au nicio intenţie de a face vreo concesie Washingtonului în problema restabilirii sancţiunilor ONU împotriva Iranului.

77
Tagurile:
America, Iran
Tematic
Rouhani:  SUA trebuie să ridice sancțiunile dacă vor să ajute Iranul împotriva pandemiei
Putin poartă negocieri cu Rouhani la Ankara
Preşedintele Hassan Rouhani: Iranul nu va încerca să se doteze cu arme nucleare
Putin și Rouhani au discutat despre situația din Siria
Putin, Erdogan și Rouhani - conferință video în formatul Astana - detalii

Загрузка...

Simptom neobișnuit al cancerului

0
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

0
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...