Adepți ai regimului Assad, cu drapelele Siriei, Rusiei și Iranului

ONU anunță sfârșitul războiului din Siria

434
(reînnoit 15:42 09.08.2018)
Organizația Națiunilor Unite întrevede sfârșitul conflictului militar din Siria, afirmă consilierul pentru problemele umanitare al trimisiului special al ONU pentru Siria, Jan Egeland.

BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik. ONU nu a identificat în Siria nicio regiune care ar putea fi considerată sub asediu, iar conflictul se apropie de final, a declarat în cadrul unui briefing consilierul pentru problemele umanitare al trimisului special al ONU pentru Siria, Jan Egeland.

"Întrevedem sfârșitul acestui conflict… Astăzi ONU nu vede nicio regiune care ar putea fi incadrată în categoria celor aflate sub asediu", a spus el.

Potrivit lui, acțiunile militare au fost practic finalizate în Sud-Vestul Siriei și acum ONU poate transmite ajutoare umanitare în mai multe zone ale țării.

434
Tagurile:
încheiere, conflict, război, ONU, Jan Egeland, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
Tematic
Israelul a evacuat din Siria membrii „Căștilor Albe”
Noaptea trecută: SUA au atacat mai mulți civili în Siria. Sunt morți și răniți
În această noapte: peste 30 de civili uciși în Siria în urma atacurilor SUA și aliaților
Siria nu a mai răbdat: a răspuns atacurilor israeliene - avion lovit
Lavrov: Putin și Trump vor discuta Siria, Ucraina și “orice vor crede de cuviință”
Moscova a prezentat probe: atacul chimic din Siria a fost o înscenare
Moscova: Se pregătesc noi provocări cu arme chimice în Siria
Встреча главы МИД РФ С. Лаврова с госсекретарем США М. Помпео

Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin

33
(reînnoit 13:07 16.06.2021)
Ex-secretarul de stat al SUA a numit refuzul lui Biden de a petrece o conferință de presă comună cu președintele rus un semn de slăbiciune.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Mike Pompeo, ex-secretar de stat al SUA, a evaluat decizia președintelui Joe Biden de a nu petrece o conferință de presă comună cu liderul rus Vladimir Putin după summitul de la Geneva drept o demonstrație de slăbiciune. Declarația a fost făcută în emisie directă la telecanalul Fox News.

"Faptul că dvs. nu sunteți pregătit să stați la șase sau opt picioare (1,8-2,4 metri – n. red.) de adversarul dvs. și să spuneți lumii despre ceea ce ați vorbit, despre lucrurile care vă îngrijorează și de ce vă îngrijorează, este o dovadă a unei mari slăbiciuni", a spus Pompeo în cadrul teleinterviului.

"Dacă dvs. nu sunteți gata să stați pur și simplu pe podium și să răspundeți la întrebările presei ... care pot fi dificile sau viclene, în timp ce adversarul dvs. stă la câteva picioare distanță de dvs., acesta este un semn de mare slăbiciune", a adăugat politicianul. El și-a exprimat încrederea că Putin va ajunge la summit "complet înarmat".

Fostul secretar de stat a menționat că el este gata să organizeze dezbateri cu Putin "oricând și oriunde".

33
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, Mike Pompeo
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

122
(reînnoit 13:09 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

122
Tagurile:
România, Geneva, Avion, Joe Biden, summit, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...