An atomic cloud billows above Hiroshima city following the explosion of the first atomic bomb to be used in warfare in Hiroshima, in this handout photo taken by the US Army on August 6, 1945, and distributed by the Hiroshima Peace Memorial Museum.

Dezvăluiri: miturile Hiroshimei și Nagasaki la 73 de ani de la bombardamentele atomice

1400
(reînnoit 15:59 09.08.2018)
Orașul japonez Hiroshima a comemorat pe 6 august 73 de ani de la bombardamentul atomic efectuat de Forțele Aeriene din SUA. Comemorarea pentru Nagasaki, un alt oraș japonez care a fost lovit de o bombă atomică de către SUA, este pe 9 august.

BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik. Pe 6 august 1945, bombardierul american B-29, Enola Gay, a aruncat bomba atomică de 20 de kilotone "Little Boy", care a devastat o mare parte din Hiroshima și a ucis 140.000 de oameni. La câteva zile mai târziu, pe 9 august 1945, un alt bombardier american a aruncat bomba atomică de 21 kilotone "Fat Man" peste Nagasaki, omorând aproximativ 70.000 de oameni și rănind alte mii. Pierderile ar fi fost mai mari dacă bomba n-ar fi deviat de la ținta inițială din cauza condițiilor meteorologice.

"Numărul de decese și răniți este uluitor: 140 000 de decese în Hiroshima, un oraș de 360 000. Nagasaki — pentru că bomba nu a lovit exact centrul orașului pentru că cerul era înnorat — [a dus la] încă 70.000 de decese.. Ce anunț în epoca atomică a fost", a spus Kamps gazdelor John Kiriakou și Brian Becker.

"La început, poporul american a fost plin de bucurie și ușurare că războiul s-a terminat la scurt timp după bombardarea Nagasaki, dar cartea numită "Lumina timpurie a bombei" de Paul Boyer a explicat că această bucurie s-a transformat în frică, deoarece americanii au realizat în câteva săptămâni, dacă nu zile, că dacă putem face acest lucru altcuiva, altcineva ne poate face nouă asta. Și destul de sigur, Rusia a avut bomba în patru ani", a adăugat Kamps.

Potrivit lui Kamps, estimările SUA privind victimele americane în prima lună a unei invazii americane în Japonia continentală — înainte ca bombe să fie aruncate — erau de aproximativ 50.000, nu 1 milion.

"Și mitul a devenit că un milion de vieți americane au fost salvate prin aruncarea bombelor. Nu a fost adevărat. Adevărul este că bombele au fost aruncate pentru a transmite un mesaj către Uniunea Sovietică unde ar putea ajunge. Miliarde de dolari, în banii din 1945, au au fost cheltuite pentru acest proiect [atomic], iar bombe au fost aruncate pentru a duce la capăt experimentul, pentru a arăta o rentabilitate a așa-numitei investiții. Dacă aceste miliarde de dolari ar fi fost cheltuite pe nave, tancuri și arme în armata americană în loc de bombe atomice, războiul s-ar fi putut termina mai devreme din cauza asta? A întrebat Kamps.

Un alt mit comun este că bombele au încheiat al Doilea Război Mondial, a spus Kamps.

"Dar nu, a fost amenințarea unei invazii militare sovietice care a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Japonezii fuseseră bombardați de americani de luni de zile, și asta conduce mai mult la teoria că aceste bombardamente atomice erau teste, deoarece [americanii] au păstrat câteva orașe pentru a folosi aceste bombe și au vrut să vadă pe deplin efectele lor. Astfel, Hiroshima a fost păstrat în acest scop", a declarat Kamps pentru Radio Sputnik.

"O alta ironie despre Nagasaki — este primul oraș creștin din Japonia, crestinii au avut misiuni în Nagasaki o lungă perioada de timp." A existat o catedrală în Nagasaki, avionul care a aruncat bomba și echipajul a fost binecuvântat de un preot creștin înainte de misiune", a adăugat Kamps.

În timpul unei ceremonii de luni de la Parcul Memorial al Păcii din Hiroshima, prim-ministrul japonez Shinzo Abe a ținut un discurs în care a asigurat că Japonia, singura țară care a suferit o bombă atomică, va promova reducerea numărului de arme nucleare din lume.

"Națiunea noastră, menținând în același timp principiile noastre de arme non-nucleare, va lucra cu răbdare pentru a servi ca o punte între statele [nucleare și non-nucleare] și va conduce eforturile comunității internaționale de a reduce armele nucleare", a spus Abe.

Primarul orașului Hiroshima, Kazumi Matsui, în timpul unui discurs la ceremonie, a avertizat statele nucleare împotriva repetării greșelilor din trecut, cerând tuturor țărilor să adere la Tratatul ONU privind interzicerea armelor nucleare.

Cei care au supraviețuit bombardamentelor nu au mai rămas nevătămați — aproximativ 200.000 de persoane au fost iradiate și au murit sau au suferit de boli asociate pentru tot restul vieții, ridicând numărul victimelor la aproape jumătate de milion, potrivit unor estimări

1400
Медведь

Cazul ursului Arthur a ajuns în atenția Comisiei Europene

25
(reînnoit 13:22 11.05.2021)
Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a declarat ieri că analizează acuzațiile aduse de ONG-uri cu privire la uciderea unui urs într-o zonă protejată din România

BRUXELLES, 11 mai – Sputnik. Cazul ursului Arthur a ajuns și la urechile Comisiei Europene, după ce a făcut valuri nu doar în media din România, ci și din întreaga lume.

„Serviciile mele cercetează detaliile acestui caz, pe care îl urmărim foarte atent”, a declarat comisiarul pentru mediu în timpul unei audieri la Comitetul pentru mediu al Parlamentului European.

Interesant că interpelarea la adresa comisarului  venit din partea europarlamentarului român USR Nicolae Ștefănuță, deși cazul îl implică indirect și pe președintele Klaus Iohannis prin legăturile pe care acesta le are cu familia prințului de Lichtenstein care a ucis ursul.

„Am încredere că autoritățile române investighează acest incident în cele mai mici detalii”, a adăugat comisarul Virginijus Sinkevicius.

Vara trecută, Comisia Europeană a avertizat în mod oficial România - într-o etapă preliminară a procedurii de infringement - că trebuie să se conformeze directivelor europene în materie de mediu și să prezinte planuri de conservare pentru ariile sale protejate.

Pe de altă parte, Direcția Națională Anticorupție a început o anchetă penală în cazului ursului Arthur. Și anume, DNA a demarat o anchetă in rem cu privire la împușcarea ursului Arthur, considerat cel mai mare urs din Europa. Procurorii DNA au suspiciuni privind fapte de abuz în serviciu cu obținerea de foloase materiale pentru sine sau altul, dar dosarul nu vizează o persoană anume.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
25
Tagurile:
Urs

Загрузка...
Joe Biden participă la Summitul București 9

La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie

801
(reînnoit 07:38 11.05.2021)
O nouă aberație lansată de NATO la București, după ce de ani de zile vorbesc, fără dovezi, de ”invazii” și războaie hibride duse de Rusia

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Reprezentanții statelor NATO care au participat la summit-ul de la București, organizat însă online,  au făcut o declarație prin care lansează o nouă aberație despre Rusia. Și anume, că Rusia ”comite acte de sabotaj pe teritoriul NATO”!... SABOTAJ!!!

”Condamnăm actele de sabotaj ale Rusiei pe teritoriul Alianţei, aşa cum au demonstrat exploziile din 2014 de la depozitul de muniţie de la Vrbětice, din Republica Cehă, care constituie o violare gravă a dreptului internaţional”, se arată într-o declarație comună.

Și, mai mult, țările NATO își exprimă îngrijorarea ”faţă de informațiile privind un tipar comportamental similar pe teritoriul Bulgariei, așa cum arată anunţul referitor la investigaţia în curs de la Sofia”.

Deci, dacă în Cehia avem de-a face cu o acuzație negată total de Rusia, referitoare la un incident de acum 7 ani (!), în Bulgaria sunt ”informații” dintr-o investigație în curs!

Cu alte cuvinte, în baza unor acuzații fără susținere, NATO ”condamnă”! Exact cum au făcut SUA și alte țări NATO în Irak, Libia sau chiar Afganistan!

Evident, o temă a fost Marea Neagră, unde ”NATO se confruntă cu ameninţări şi provocări distincte din toate direcţiile strategice”.

”Acţiunile agresive ale Rusiei şi creşterea prezenţei sale militare în vecinătatea imediată a NATO, inclusiv recenta escaladare din Marea Neagră, la graniţele Ucrainei şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi activităţile agresive hibride derulate de aceasta, continuă să ameninţe securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli”, se arată în documentul semnat la finalul întâlnirii.

Deci, toate acțiunile Rusiei, derulate în cadrul unui exercițiu militar obișnuit pe propriul teritoriu înseamnă ”creşterea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea imediată a NATO” și  ameninţă ”securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională”.

Pe drept cuvânt te poți întreba dacă asemenea aberații sunt aruncate în spațiul public ca provocări, ca expresii ale unei judecăți cu probleme grave – sau sunt destinate manipulării și prostirii cetățenilor planetei!

Desigur, ”Terorismul rămâne o ameninţare pentru noi toţi”, spune NATO – care totuși nu a explicat ciudatul fenomen al terorismului care a dispărut brusc odată cu pandemia!

Și, evident, ”Războiul hibrid, dezinformarea şi minciuna au ca scop semănarea neîncrederii în societăţile noastre, cu obiectivul final de a șubrezi fundamentul democraţiilor noastre şi de a ne submina unitatea”.

Probabil manifestațiile dure din capitalele europene sau nemulțumirea americanilor, soldată cu ocuparea Capitoliului și acuzațiile de fraudă electorală sunt tot ”război hibrid, dezinformare şi minciună”, marca Rusia și China!

”Instabilitatea de dincolo de frontierele noastre contribuie, de asemenea, la migraţia ilegală. Rămânem vigilenţi, în cadrul Alianţei, astfel încât să ne asigurăm ca Afganistanul să nu redevină un adăpost pentru terorişti”, se arată în declarația comună, fără a se recunoaște că invaziile țărilor NATO în Orientul Apropiat au fost pe cât de nejustificate legal, pe atât de vinovate de criza migrațiilor și de dezastrul unor zone întregi!

Deci, o nouă atitudine scandaloasă, aberantă a unei organizații care, departe de a aduce ”securitate”, este generatoare de tensiuni și chiar conflicte sângeroase, dar și de afectarea echilibrului economic și social al unei părți a planetei. În plus, totul se face pe banii cetățenilor – inclusiv ai românilor, ca un tribut adus bătăușului din cartier.

801
Tagurile:
NATO, summit, Bucuresti

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis: ”Noi ne pregătim pentru misiuni de luptă”

0
(reînnoit 13:57 11.05.2021)
Președintele Iohannis a făcut o nouă declarație despre pregătirile pentru luptă ale militarilor români în contextul ”Justice Sword 21”.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, alături de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional ”Justice Sword 21”.

Trecând peste numele ridicol al exercițiului, preluat probabil din lumea benzilor desenate Marvel, să menționăm că președintele a spus că românii și trupele NATO se pregătesc pentru… misiuni de luptă!

”Când vorbim de misiuni de luptă, noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, a spus Iohannis, subliniind – ”Este foarte important pentru noi să avem trupe foarte bine pregătite pentru apărare în flancul estic”.

Sigur, întrebarea oricărui om logic și informat este ”apărare”… contra cui și bazat pe ce considerente?!

Trecând peste declarațiile absurde marca NATO, nimeni nu neagă importanța pregătirii militare comune, mai ales alături de o armată atât de valoroasă cum este cea poloneză.

”Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții pentru a încuraja forțele noastre care lucrează împreună”, a spus Iohannis, menționând că ”Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din brigada multinațională”.

Iohannis spune corect că ”este extrem de important să facem astfel de exerciții pentru a crește gradul de interoperabilitate, pentru a se cunoaște unii cu ceilalți”, și a adăugat sintagma cheie - pentru a fi pregătiți pentru ”misiuni de luptă”.

Întrebarea, pe care desigur că nu i-o pune nici un ziarist acreditat, este – când a participat NATO la vreo ”misiune de apărare”? Că despre misiuni de atac și invazie, cred că putem da destule exemple.

”Sunt impresionat, exercițiul a funcționat foarte bine și îi felicit pe toți!”, a conchis președintele României.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...