Poliția din Germania

Germania: minorii din familiile radicale un risc sporit pentru securitate

107
Ministerul de Interne și serviciile germane de informații au întrevăzut un risc sporit de radicalizare timpurie a minorilor din familiile musulmane.

BUCUREȘTI, 6 aug — Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne al Germaniei a recunoscut plauzibile argumentele în favoarea necesității unei supravegheri speciale a poliției asupra copiilor mai mici de 14 ani, iar contraspionajul german a legat acest lucru de radicalizarea timpurie a minorilor, fapt care provoacă un risc înalt.

"Există date în favoarea diminuării restricțiilor de vârstă, inclusiv în legătură cu incidentele în care au fost implicați cei mai tineri", a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al MAI din Germania, Eleonore Petermann, adăugând că deocamdată nu a fost luată o decizie.

În anul 2016, în Germania a fost diminuată de la 16 la 14 ani vârsta minimă pentru stabilirea unei supravegheri polițienești speciale. Controlul presupune păstrarea informației cu privire la copilul suspect în sistemul serviciilor de informații NADIS. Potrivit agenției DPA, discuțiile legate de diminuarea vârstei stabilirii supravegherii au fost lansate după ce în decembrie 2016 un băiat de 12 ani a încercat să detoneze o bombă cu fragmentare la un târg de Crăciun în orașul Ludwigshafen. Explozia nu a avut loc din cauza unei defecțiuni a detonatorului. Potrivit grupului de anchetă, minorul se afla sub influența ideilor radicale, insuflate de un membru necunoscut al organizației teroriste Statul Islamic.

Copiii din familiile care împărtășesc ideile islamului radical reprezintă „un risc sporit", se spune într-un raport al contraspionajului german (BfV). Potrivit serviciului de informații, în astfel de familii "este posibilă o radicalizare mult mai rapidă și timpurie a minorilor".

Anterior, șeful BfV, Hans-Georg Maaßen, avertiza cu privire la pericolul pe care îl reprezintă soțiile și copii teroriștilor ISIS, care revin în Germania. Totuși, în documentul citat de grupul media Funke, se spune că un pericol reprezintă inclusiv și familiile radicalizate care nu părăsit teritoriul Germaniei. Maaßen declarase că "socializarea jihadistă timpurie" a copiilor „provoacă îngrijorări și reprezintă o provocare pentru serviciile de informații".

107
Tagurile:
radicalizare, BfV, minori, musulmani, Islam, ISIS, Statul Islamic, Eleonore Petermann, Hans-Georg Maaßen, Ludwigshafen, Germania
Tematic
Germania: În 2017 a crescut numărul extremiștilor
Aterizarea in extremis a unui avion în Germania bulversează Web-ul. VIDEO
Extrema stângă încearcă să dea peste cap congresul Alternativei pentru Germania
Atac terorist în Germania: O maşină a intrat în mulţime - morţi şi zeci de răniţi - FOTO
BREAKING: Atac terorist în Germania - (FOTO)
Explozie în Germania de sud: atac terorist sau, totuși, sinucidere
Paris

Un primar din Franţa, nemulţumit de gestionarea crizei, îndeamnă la „nesupunere civică”

22
(reînnoit 18:58 15.04.2021)
Primarul dintr-o regiune importantă din Franţa, nemulţumit de gestionarea crizei, îndeamnă la „nesupunere civică”. „Dacă este necesar să merg în instanță, voi merge”, a asigurat acesta.

BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik. În timp ce situația sanitară din Franța rămâne îngrijorătoare la două săptămâni de la introducerea noului lockdown, gestionarea crizei de către guvern este adesea criticată de medici şi politicieni.

Invitat, pe 13 aprilie, la o emisiune la postul LCI, Xavier Lemoine, primarul municipiului Montfermeil, din Seine-Saint-Denis, regiunea Île-de-France, a afirmat că Franța „a ratat două lucruri esențiale”: „prevenirea și tratamentul timpuriu pentru a evita formele severe” de Covid-19.

„Solicit nesupunere civică, deoarece prejudiciul cauzat populației franceze este cu totul disproporționat față de efectele pe care vrem să le vedem asupra crizei sanitare”, a subliniat primarul.

​Acesta a denunțat faptul că timp de un an, autoritățile publice au menţinut tăcerea „în ceea ce privește prevenirea și tratamentul precoce al bolii”.

„Este păcat pentru că tot ceea ce experimentăm rezultă din această ocultare sistematică. Acum, dacă este necesar să merg în instanță, voi merge, pentru că toate acestea le-am trăit, le-am scris, le-am afirmat”, a adăugat Lemoine, citat de Sputnik France

La întrebarea gazdei emisiunii dacă un primar poate solicita neascultare civică, Lemoine a explicat:

„Articolul II din Declarația Drepturilor Omului prevede că atunci când opresiunea este vădit disproporționată, există necesitate și datorie”, a precizat primarul.

Raportul anual al Curții de Conturi din Franţa, făcut public la 19 martie, denunță lipsa mecanismelor de anticipare în fața epidemiei din partea statului.

Analizând „efectele concrete și managementul operațional”, Curtea de Conturi a indicat că serviciile de îngrijire erau „slab pregătite” în fața Covid-19 și necesitau „reforme structurale”.

Această lipsă de pregătire explică, de asemenea, incapacitatea serviciilor spitalicești de a gestiona afluxul masiv de pacienți din martie 2020.

În prezent, pentru a contracara răspândirea epidemiei, guvernul se bazează pe „măsuri suplimentare de blocare”. De asemenea, un obiectiv al său este campania de vaccinare accelerată.

22
Tagurile:
Franţa
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Franța: Împușcături în fața unui spital din Paris - un mort și un rănit
Milioane de mașini ar putea fi în curând interzise circulației în marile orașe din Franța
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V

Загрузка...
Parlamentul Franței

Parlamentul francez adoptă legea controversată a „securităţii globale”

85
Pe 15 aprilie, Parlamentul francez a adoptat definitiv controversatul proiect de lege privind „securitatea globală” și măsura care penalizează „provocarea identificării” forțelor de ordine.

BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik. În mare parte rescrisă, în special privind articolul 24, care stabileşte ca fiind infracțiune „provocarea identificării” ofițerilor de poliție, controversatul proiect de lege LREM privind „securitatea globală” a fost adoptată definitiv pe 15 aprilie de Parlamentul francez.

Textul LREM a fost votat cu 75 de voturi pentru și 33 împotrivă, potrivit Sputnik France.

Subliniind „progresul fără precedent în consolidarea continuumului de securitate a țării noastre”, Ministrul de Interne Gérald Darmanin a salutat acest nou pas.

​Ministrul de Interne a mai precizat că legea urmăreşte „consolidarea resurselor poliției municipale”, „supravegherea protecției video și utilizarea dronelor” și „protejarea mai bună a poliției și a jandarmilor noștri”.

Pe 18 martie, proiectul de lege a fost adoptat de majoritatea de dreapta a Senatului.

Articolul 24, principala noutate a legii, care a fost puternic criticată și a provocat numeroase demonstrații, are ca scop să protejeze poliția aflată în funcțiune și să penalizeze difuzarea rău intenționată a imaginii lor.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a susținut că legislația este necesară pentru „a-i proteja pe cei care ne protejează”, dar grupurile de protecţie a drepturilor și sindicatele jurnaliștilor spun că o astfel de lege poate favoriza abuzul și este periculoasă deoarece lasă loc de interpretării eronate.

În noiembrie 2020, Amnesty și Reporters Without Borders susținea că legea propusă conține termeni vagi și insuficient definiți, inclusiv conceptul de „intenție” din spatele publicării de imagini sau videoclipuri pe rețelele de socializare sau prin intermediul site-urilor de presă, ceea ce ar putea permite abuzuri din partea autorităților.

O scrisoare deschisă semnată de jurnaliști din întreaga Franță solicita mai multe consultări și susținea că există deja suficientă protecție pentru autoritățile în cauză.

De asemenea, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a avertizat cu privire la propunere, spunând că poate lăsa loc abuzului și „i-ar putea descuraja, chiar pedepsi pe cei care ar putea furniza dovezi ale unor potențiale încălcări ale drepturilor omului prin aplicarea legii și ar oferi imunitate”.

85
Tematic
Franța: Împușcături în fața unui spital din Paris - un mort și un rănit
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
Milioane de mașini ar putea fi în curând interzise circulației în marile orașe din Franța

Загрузка...