Poliția din Germania

Germania: minorii din familiile radicale un risc sporit pentru securitate

103
Ministerul de Interne și serviciile germane de informații au întrevăzut un risc sporit de radicalizare timpurie a minorilor din familiile musulmane.

BUCUREȘTI, 6 aug — Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne al Germaniei a recunoscut plauzibile argumentele în favoarea necesității unei supravegheri speciale a poliției asupra copiilor mai mici de 14 ani, iar contraspionajul german a legat acest lucru de radicalizarea timpurie a minorilor, fapt care provoacă un risc înalt.

"Există date în favoarea diminuării restricțiilor de vârstă, inclusiv în legătură cu incidentele în care au fost implicați cei mai tineri", a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al MAI din Germania, Eleonore Petermann, adăugând că deocamdată nu a fost luată o decizie.

În anul 2016, în Germania a fost diminuată de la 16 la 14 ani vârsta minimă pentru stabilirea unei supravegheri polițienești speciale. Controlul presupune păstrarea informației cu privire la copilul suspect în sistemul serviciilor de informații NADIS. Potrivit agenției DPA, discuțiile legate de diminuarea vârstei stabilirii supravegherii au fost lansate după ce în decembrie 2016 un băiat de 12 ani a încercat să detoneze o bombă cu fragmentare la un târg de Crăciun în orașul Ludwigshafen. Explozia nu a avut loc din cauza unei defecțiuni a detonatorului. Potrivit grupului de anchetă, minorul se afla sub influența ideilor radicale, insuflate de un membru necunoscut al organizației teroriste Statul Islamic.

Copiii din familiile care împărtășesc ideile islamului radical reprezintă „un risc sporit", se spune într-un raport al contraspionajului german (BfV). Potrivit serviciului de informații, în astfel de familii "este posibilă o radicalizare mult mai rapidă și timpurie a minorilor".

Anterior, șeful BfV, Hans-Georg Maaßen, avertiza cu privire la pericolul pe care îl reprezintă soțiile și copii teroriștilor ISIS, care revin în Germania. Totuși, în documentul citat de grupul media Funke, se spune că un pericol reprezintă inclusiv și familiile radicalizate care nu părăsit teritoriul Germaniei. Maaßen declarase că "socializarea jihadistă timpurie" a copiilor „provoacă îngrijorări și reprezintă o provocare pentru serviciile de informații".

103
Tagurile:
radicalizare, BfV, minori, musulmani, Islam, ISIS, Statul Islamic, Eleonore Petermann, Hans-Georg Maaßen, Ludwigshafen, Germania
Tematic
Germania: În 2017 a crescut numărul extremiștilor
Aterizarea in extremis a unui avion în Germania bulversează Web-ul. VIDEO
Extrema stângă încearcă să dea peste cap congresul Alternativei pentru Germania
Atac terorist în Germania: O maşină a intrat în mulţime - morţi şi zeci de răniţi - FOTO
BREAKING: Atac terorist în Germania - (FOTO)
Explozie în Germania de sud: atac terorist sau, totuși, sinucidere
Proteste în Belarus

În Minsk sunt reținuți participanții la protest

10
(reînnoit 18:49 10.08.2020)
În Minsk, capitala Republicii Belarus, au început reținerile opozanților. Spre stela "Minsk - un oraș erou" se îndreptă un număr mare al forțelor de ordine.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. În Minsk au început reținerile opozanților, anunță Sputnik Belarus.

Potrivit reporterului agenției, spre stela "Minsk - un oraș erou" se îndreaptă unități ai miliției și OMON. Colaboratorii forțelor de ordin verifică minuțios documentele jurnaliștilor.

Stațiile de metrou din centrul orașului sunt închise.

10
Tagurile:
Belarus
Tematic
Putin a discutat la Consiliul de Securitate despre reținerea rușilor în Belarus
Narîșkin a comentat cazul reținerii cetățenilor ruși în Belarus
Putin a discutat cu Lukașenko despre reținerea celor 33 de ruși în Belarus
Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus
Rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus - proteste și date exit-poll
FOTO: Proteste nocturne la Minsk după alegerile prezidențiale din Belarus
Belarus: opoziția vrea negocieri pentru preluarea pașnică a puterii
Candidatul opoziției belaruse nu va participa la acțiunile de protest
Lukașenko învinge în alegerile prezidențiale din Belarus - rezultate preliminare de la CEC

Загрузка...
Svetlana Tihanovskaia

Candidatul opoziției belaruse nu va participa la acțiunile de protest

16
Candidatul opoziției belaruse, Svetlana Tihanovskaia, nu va participa la noile proteste împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Candidatul pentru funcția de președinte al Republicii Belarus, Svetlana Tihanovskaia, nu va participa la acțiunile de protest pentru a evita eventuale provocări, a declarat agenției RIA Novosti purtătorul ei de cuvânt, Anna Krasulina.

“Echipa a decis că apariția ei ar putea genera anumite provocări suplimentare, pe care ne-am dori să le evităm. Iată de ce echipa a decis că ea nu va merge (la manifestații n.r.). Întrucât e un om de echipă, a acceptat această decizie”, a specificat interlocutorul agenției.

Alegerile prezidențiale în Belarus s-au încheiat pe 9 august. După închiderea secțiilor de votare, în Minsk și alte orașe au izbucnit dezordini de stradă, care au continuat până dimineața. Persoanele nemulțumite de modul în care au fost organizate alegerile și de rezultatele anunțate au ieșit pe străzi, iar structurile de forță au utilizate gaze lacrimogene și grenade cu efect acustic și luminos.

Numărul total al persoanelor reținute în țară a ajuns la 3 mii, fiind intentate și dosare penale pentru participarea la dezordini de stradă și aplicarea forței asupra oamenilor legii. Persoanele acuzate riscă între 8 și 15 ani închisoare..

Potrivit ultimelor date prezentate de CEC, pentru actualul șef al statului au votat 80,08 la sută din alegători, iar pentru Tihanovskaia – 10,09 la sută.

Reprezentanții echipei de campanie a candidatului opoziției au declarat că nu recunosc rezultatele CEC, iar datele din toate secțiile de votare ar indica că Tihanovskaia ar fi acumulat 70-80 la sută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
Belarus
Tematic
Rezultatele alegerilor prezidențiale din Belarus - proteste și date exit-poll
Lukașenko învinge în alegerile prezidențiale din Belarus - rezultate preliminare de la CEC
FOTO: Proteste nocturne la Minsk după alegerile prezidențiale din Belarus
Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare lui Lukașenko
Belarus: opoziția vrea negocieri pentru preluarea pașnică a puterii
Cehia a răspuns la acuzațiile lui Lukașenko
Lukașenko: Protestele sunt dirijate din Cehia. Nu vom admite niciun maidan

Загрузка...