B61 nuclear bomb

Parlamentarii din SUA și Rusia au discutat despre neproliferare nucleară

91
(reînnoit 09:54 02.08.2018)
Parlamentarii și experții ruși și americani au discutat în cadrul unei conferințe la California despre problema neproliferării și dezarmării nucleare.

BUCUREȘTI, 2 aug — Sputnik. Parlamentarii și experții din Rusia și SUA au discutat în cadrul unei conferințe în California problema neproliferării nucleare și dezarmării, a anunțat membrul comisiei pentru afacerile internaționale a Dumei de Stat din Rusia, Inga Yumasheva pe contul său de Facebook.

Conferința Dialogul ruso-american privind problemele actuale ale sferei nucleare: neproliferarea nucleară și dezarmarea în epoca schimbărilor, a avut loc 29-31 iulie în Centru de studii a problemelor neproliferării James Martin din Institutul Middlebury  pentru Relații Internaționale din Monterey. La eveniment au participat cei mai importanți experți americani și ruși din domeniu, guvernatorul statului California, Jerry Brown, precum și parlamentari din cele două state.

Ședința a fost prezidată de directorul Centrului energeticii și securității, Anton Hlopkov și directorul Centrului de studii a problemelor de neproliferare "James Martin", William Potter.

"Împreună cu Jimmy Panetta (membrul comisiei pentru forțele armate al Camerei Reprezentanților din SUA) s-a discutat despre perspectivele cooperării interparlamentare între Rusia și SUA în problema neproliferării nucleare și controlului asupra înarmărilor. S-au pronunțat pentru necesitatea continuării dialogului în aceste probleme importante de asigurare a securității internaționale", a anunțat Yumasheva.

 

91
Tagurile:
neproliferare nucleară, conferință, arme nucleare, California, Rusia, SUA
Tematic
SUA planifică amplasarea unor noi arme nucleare în Europa
SUA au testat cu succes bomba nucleară B61-12 (VIDEO)
Milioane de americani vor muri în cazul unui atac nuclear al SUA
„Nu mai există amenințare nucleară din partea Coreei de Nord” - Trump pe Twitter
Iranul cheamă Rusia la dialog după ieșirea SUA din acordul nuclear

Загрузка...