Stația spațială internațională

Războiul Stelelor: În scurt timp, SUA vor proceda la crearea trupelor spațiale

248
Pentagonul va demara în următoarele luni procesul de formare a forțelor armate spațiale.

BUCUREȘTI, 31 iul — Sputnik. Ministerul Apărării al SUA va demara în următoarele luni procesul de formare a forțelor armate spațiale, anunță portalul Defense One, cu referire la un un proiect de raport al Pentagonului.

Potrivit sursei, documentul va fi prezentat congresului în următoarele săptămâni. Printre altele, acesta propune înființarea a patru unități, dintre care trei urmează să fie create în următoarea lună. Acestea includ un nou comandament militar, agenție unificată pentru achiziție de sateliți destinați misiunilor militare și efectivul militar al trupelor spațiale. Se menționează că pentru realizarea acestor inițiative nu este necesară aprobarea legislativului.

Cu toate acestea, potrivit Defense One, înființarea celei de-a patra unități, căreia îi va reveni sarcina asigurării și menținerii a unor astfel de direcții precum finanțarea și construcția de obiective, trebuie să fie aprobată de Congres.

Până la sfârșitul anului 2018 Pentagon va propune un proiect de lege cu privire la înființarea forțelor armate spațiale. Acesta urmează să fie înaintat Congresului la începutul anului viitor, odată cu propunerile legate de bugetul administrației Trump până în anul 2020.

Anterior, președintele SUA a dispus crearea unor forțe armate spațiale separate, îndemnând la asigurarea unei dominații absolute în această sferă. Potrivit șefului de la Casa Albă, SUA intenționează să obțină o supremație în spațiul cosmic.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că Moscova este atentă vizavi de planurile SUA de înființare a forțelor armate spațiale, considerând că „acest pas reprezintă o confirmare a faptului că Wasingtonul tinde să-și desfășoare armele în spațiul cosmic intenționând să poarte acolo acțiuni militare".

248
Tagurile:
forțele armate spațiale, Defense One, Pentagon, Războiul Stelelor, Spațiul cosmic, Maria Zaharova, Donald Trump, Washington, SUA
Tematic
Moscova: SUA le convine lipsa unor reguli de desfășurare a armelor în spațiul cosmic
Trump se pregătește de un război în spațiul cosmic
(VIDEO) Rușii au lansat o rachetă în spațiu cu peste 70 de sateliți
Știrea săptămânii în SUA: încep călătoriile în spațiul cosmic. Iată de când
Rusia dezvoltă arma capabilă să doboare aeronavele din spațiul cosmic

Загрузка...