Moscova, Kremlinul și edificiul MAE

Moscova: SUA le convine lipsa unor reguli de desfășurare a armelor în spațiul cosmic

91
(reînnoit 16:20 30.07.2018)
SUA le convine lipsa oricăror reguli în ceea ce privește desfășurarea armelor în spațiul cosmic, pentru că în acest fel își pot realiza liber obiectivele, susține șeful diplomației ruse.

BUCUREȘTI, 30 iul — Sputnik. SUA nu sunt dispuse să discute propunerile înaintate de Rusia și China cu privire la acordul de nedesfășurare a armelor în spațiul cosmic, sperând că această sferă va rămâne fără niciun fel de reglementări, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Într-un discurs rostit la Forumul Rusesc Educațional pentru tineri — "Teritoriul semnificațiilor Klyazma", Lavrov a amintit că una dintre problemele menționate în declarația finală a ultimului summit BRICS a fost activizarea eforturilor de contracarare a desfășurării armelor în spațiul cosmic.

„La începutul anilor 2000 a fost înaintată o propunere ruso-chineză la conferința ONU pentru dezarmare — proiectul acordului cu privire la nedesfășurarea armelor în spațiul cosmic. Statele în curs de dezvoltare sunt gata de discuții, Europa este gata de discuții, doar SUA au protestat și s-au pronunțat împotriva unei astfel de propuneri", a menționat ministrul.

Oficialul a mai atras atenție și la faptul că proiectul noului buget al Pentagonului prevede alocarea resurselor pentru desfășurarea armelor în spațiu.

"E una din sfere în care nu există reguli și unde partenerii noștri occidentali, în primul rând Washingtonul, ar vrea să păstreze un vid de reguli, pentru că în acest fel le-ar fi mai ușor să-și realizeze obiectivele", a adăugat Lavrov.

91
Tagurile:
arme, ministrul afacerilor externe, Spațiul cosmic, Serghei Lavrov, Klyazma, China, Rusia, SUA
Tematic
Rusia dezvoltă arma capabilă să doboare aeronavele din spațiul cosmic
Trump se pregătește de un război în spațiul cosmic
Știrea săptămânii în SUA: încep călătoriile în spațiul cosmic. Iată de când
Semnalul din 1977, venit din spațiul cosmic, a fost explicat
Vaccin AstraZeneca

Catolicii polonezi: AstraZeneca și J&J utilizează celule legate de fetuşi avortaţi

7
(reînnoit 09:51 15.04.2021)
Catolicii trebuie să evite vaccinurile anti-coronavirus Johnson & Johnson și AstraZeneca deoarece utilizează celule derivate din fetuşi avortaţi în timpul procesului de fabricație, a declarat președintele echipei de experți în bioetică a Bisericii Catolice din Polonia.

BUCUREŞTI, 15 apr – Sputnik. Miercuri a fost publicată o recomandare pentru credincioșii catolici, scrisă de președintele echipei de experți a Conferinței Episcopilor Polonezi (KEP) în bioetică, episcopul Jozef Wrobel.

Principalul membru al KEP a avertizat împotriva utilizării vaccinurilor Johnson & Johnson și AstraZeneca, acestea ridicând „probleme serioase de ordin moral” privind legătura lor cu avorturile, a explicat episcopul.

„Se știe deja că vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson se bazează, din păcate, pe o tehnologie bazată pe celule derivate din fetuşi avortaţi (acestea sunt utilizate în procesul de multiplicare a așa-numitului ingredient activ al vaccinului, adică a adenovirusului fără virulență)”, se precizează în recomandare, citată de RT

Vaccinurile menționate nu conțin celule legate de avort ca ingredient, ci folosesc mai degrabă așa-numitele „linii celulare” în procesul de fabricație. De fapt, aceste linii celulare au legătură cu probe de țesut fetal recoltate în urmă cu aproximativ 50 de ani, probe care de atunci au fost cultivate în laboratoare.

Wrobel a mai spus că credincioșii catolici pot primi vaccinurile menționate mai sus dacă nu sunt disponibile alte opțiuni sau sunt obligați legal să facă acest lucru. Dacă un credincios primeşte vaccinul în astfel de circumstanțe, nu se va considera că încalcă morala religioasă.

Opinia Bisericii Poloneze seamănă cu cea exprimată de episcopii SUA luna trecută. Arhiepiscopia Catolică din New Orleans a criticat Johnson & Johnson pentru „utilizarea pe scară largă a liniilor celulare derivate din avort”, sfătuind credincioșii să folosească în schimb fie Pfizer, fie Moderna.

Biserica Catolică din Polonia s-a opus în mod constant avorturilor, în timp ce țara are una dintre cele mai stricte legi privind avortul din Europa. Lista deja scurtă a motivelor pentru care se poate efectua un avort a devenit și mai scurtă în octombrie anul trecut, când cea mai înaltă instanță a țării a decis că avortul în cazul unor defecte fetale grave este neconstituțional. Hotărârea a interzis aproape în totalitate procedura.

7
Tagurile:
Copii, AstraZeneca
Tematic
UK: AstraZeneca, interzis tinerilor sub 30 de ani – ce soluţie propune ministrul Sănătăţii
În ciuda scandalurilor, România continuă vaccinarea cu AstraZeneca
O treime din cei programați au refuzat vaccinul AstraZeneca

Загрузка...
Джо Байден

New York Times: SUA vor impune sancțiuni asupra datoriei națoinale rusești

124
(reînnoit 09:24 15.04.2021)
Făcând trimitere la surse, New York Times a anuțat că noile sancțiuni ale SUA vor viza datoria națională a Rusiei, iar președintele american Joe Biden va emite un decret prin care extinde interdicțiile privind tranzacționarea băncilor americane cu datoria guvernului rus

BUCUREȘTI, 14 apr - Sputnik. Noile sancțiuni ale SUA vor viza datoria națională a Rusiei, scrie New York Times, făcând trimitere la surse.

Bloomberg a anunțat anterior că Washingtonul va impune măsuri restrictive împotriva a aproximativ 12 cetățeni ruși și 20 de organizații și va expulza zece diplomați din cauza presupusei interferențe electorale a Moscovei și a atacurilor cibernetice prin SolarWinds. Potrivit interlocutorilor agenției, statele ar putea anunța aceste măsuri încă de joi.

La rândul său, Wall Street Journal a scris că președintele american Joe Biden va emite un decret prin care extinde interdicțiile privind tranzacționarea băncilor americane cu datoria guvernului rus.

Despre atacul cibernetic masiv în Statele Unite a devenit cunoscut în decembrie. Hackerii au exploatat o vulnerabilitate în software-ul Orion de la SolarWinds, o companie ai cărei clienți includeau multe departamente din SUA, inclusiv Departamentul de Justiție, Departamentul de Stat, NSA și mai mult de 400 de firme mari. Agențiile de informații americane consideră că atacul este o încercare de a obține informații cu caracter secret și acuză Rusia de atac. Cu toate acestea, Statele Unite au recunoscut ulterior că organizatorii atacului nu au primit acces la informații sensibile.

Potrivit consilierului pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, Casa Albă este gata să folosească diferite metode ca răspuns la acest atac: nu doar sancțiuni, ci și instrumente „vizibile și invizibile”. Și New York Times a scris că Statele Unite intenționează să provoace „contraatacuri sub acoperire” care vor deveni cunoscute conducerii, serviciilor de informații și armatei ruse, dar nu și lumii exterioare.

La rândul său, președintele SUA, într-un interviu pentru ABC News, a promis că Vladimir Putin va „plăti pentru amestecul” în alegeri.

Moscova a negat în mod repetat acuzațiile de implicare în atacuri cibernetice și interferență în treburile interne ale altui stat. Purtătoarul de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zakharova menționat faptul că toate aceste acuzații sunt nefondate.

124
Tagurile:
Sancțiuni, Rusia, SUA
Tematic
În Parlamentul European au fost cerute sancțiuni mai dure față de Rusia
SUA aplică sancțiuni împotriva Turciei pentru cooperarea cu Rusia
UE a pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Turciei

Загрузка...