Moscova, Kremlinul și edificiul MAE

Moscova: SUA le convine lipsa unor reguli de desfășurare a armelor în spațiul cosmic

86
(reînnoit 16:20 30.07.2018)
SUA le convine lipsa oricăror reguli în ceea ce privește desfășurarea armelor în spațiul cosmic, pentru că în acest fel își pot realiza liber obiectivele, susține șeful diplomației ruse.

BUCUREȘTI, 30 iul — Sputnik. SUA nu sunt dispuse să discute propunerile înaintate de Rusia și China cu privire la acordul de nedesfășurare a armelor în spațiul cosmic, sperând că această sferă va rămâne fără niciun fel de reglementări, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Într-un discurs rostit la Forumul Rusesc Educațional pentru tineri — "Teritoriul semnificațiilor Klyazma", Lavrov a amintit că una dintre problemele menționate în declarația finală a ultimului summit BRICS a fost activizarea eforturilor de contracarare a desfășurării armelor în spațiul cosmic.

„La începutul anilor 2000 a fost înaintată o propunere ruso-chineză la conferința ONU pentru dezarmare — proiectul acordului cu privire la nedesfășurarea armelor în spațiul cosmic. Statele în curs de dezvoltare sunt gata de discuții, Europa este gata de discuții, doar SUA au protestat și s-au pronunțat împotriva unei astfel de propuneri", a menționat ministrul.

Oficialul a mai atras atenție și la faptul că proiectul noului buget al Pentagonului prevede alocarea resurselor pentru desfășurarea armelor în spațiu.

"E una din sfere în care nu există reguli și unde partenerii noștri occidentali, în primul rând Washingtonul, ar vrea să păstreze un vid de reguli, pentru că în acest fel le-ar fi mai ușor să-și realizeze obiectivele", a adăugat Lavrov.

86
Tagurile:
arme, ministrul afacerilor externe, Spațiul cosmic, Serghei Lavrov, Klyazma, China, Rusia, SUA
Tematic
Rusia dezvoltă arma capabilă să doboare aeronavele din spațiul cosmic
Trump se pregătește de un război în spațiul cosmic
Știrea săptămânii în SUA: încep călătoriile în spațiul cosmic. Iată de când
Semnalul din 1977, venit din spațiul cosmic, a fost explicat

Загрузка...