Senatorul american John McCain

Senatul i-ar putea interzice lui Trump retragerea SUA din NATO

118
(reînnoit 11:21 30.07.2018)
Un grup de senatori în frunte cu John McCain au venit cu o inițiativă legislativă prin care să-i interzică lui Trump retragerea SUA din NATO fără aprobarea Senatului.

BUCUREȘTI, 30 iul — Sputnik. Senatorul american John McCain a venit cu inițiativa de a interzice legal președintelui SUA, Donald Trump, o eventuală retragere a țării din NATO, anunță portalul T-online.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Метцель

Se menționează că McCain împreună cu alți câțiva parlamentari au înaintat spre examinare un proiect de lege care ar face imposibilă ieșirea Statelor Unite din NATO fără aprobarea Senatului.

În opinia lui McCain, Donald Trump s-a purtat urât cu aliații SUA din NATO, iată de ce în guvernul american, „au apărut anumite îndoieli cu privire la angajamentul Americii față de Alianța nord-atlantică".

Potrivit senatorului american, aliații din NATO în decursul a 70 de ani au făcut sacrificii „în numele unei păci democratice, bazate pe securitate, drepturile omului și statului de drept". Acesta a mai adăugat că anume NATO a făcut SUA să fie o țară sigură și de succes.

Anterior, Trump a pus sub semnul întrebării necesitatea unei apărării colective a statelor membre NATO, prevăzută de articolul 5 al tratatului nord-atlantic.

118
Tagurile:
tratatul nord-atlantic, retragere, senat, NATO, John McCain, Donald Trump, SUA
Tematic
Vladimir Putin îl simpatizează pe John McCain
McCain: Wikileaks are legături cu Rusia
Senator american: am avut un mare noroc că McCain nu a ajuns președinte
McCain a recunoscut că Rusia este principalul jucător în Orientul Apropiat

Загрузка...