Maternitate

Șoc: Țară occidentală care este cea mai rea alegere pentru a aduce pe lume un bebeluș

0
(reînnoit 12:17 29.07.2018)
USA Today a numit acea țară dezvoltată în care naștererile comportă cel mai mare pericol.

BUCUREȘTI, 29 iul — Sputnik. În prezent, SUA este în fruntea anti-ratingului respectiv, afirmă publicația USA Today, care face referire la niște documente cu privire la controlul calității serviciilor medicale din spitale.

Cercetarea a 150 de nașteri nereușite și interviurile în 75 de maternități din toată țara au scos la iveală „o ignorare totală a recomandărilor legate de asigurarea a securității și o incapacitate larg răspândită de protecție a mamelor".

"Cea mai mare parte a femeilor din America nasc fără probleme. Totuși, în fiecare an peste 50 de mii primesc niște traumatisme serioase, iar aproximativ 700 mor. Potrivit unor estimări mai exacte, jumătate din cazurile de deces puteau fi prevenite, jumătate din traumatisme puteau fi evitate dacă femeilor li se acorda un ajutor la timp", se spune în articol.

Publicația menționează că într-un șir de spitale din SUA medicii și asistentele nu efectuează examene medicale simple ale femeilor însărcinate.

Drept urmare, femeile mor din cauza hemoragiei, atacurilor de cord sau infecțiilor.

Potrivit ziarului, în zeci de spitale din New York, Pennsylvania, Carolina de Sud și de Nord, mai puțin de jumătate din femeile însărcinate beneficiază de un ajutor medicale în cazul creșterii tensiunii arteriale periculoasă pentru viață.

Într-un șir de spitale mai puțin de 15 la sută dintre femei care se află în stare gravă au primit recomandări pentru tratament.

"SUA continuă să privească cum alte state evoluează în timp ce noi cădem în urmă. Astăzi din toate țările dezvoltate suntem cel mai periculos loc pentru nașteri", conchide publicația.

0
Tagurile:
studiu, pericol, nașteri, SUA
Tematic
O naștere, în emisie directă
Patriarhul rus a îndemnat tinerele să se dedice nașterii de prunci
Telefonul mobil cauzează nașterea copiilor cu sindrom tip ADHD
Important. Indemnizații mai mari la nașterea copiilor

Загрузка...