Summitul BRICS

Liderii BRICS au adoptat o declarație finală: ce prevede

391
(reînnoit 17:26 26.07.2018)
Liderii statelor BRICS au adoptat o declarație finală a summitului de la Johannesburg, Africa de Sud, în care își reconfirmă atașamentul față de principiile democratice, respectului reciproc, egalității statelor suverane, precum și a cooperării durabile și atotcuprinzătoare.

BUCUREȘTI, 26 iul — Sputnik. Liderii statelor BRICS au adoptat o declarație comună la summitul de la Johannesburg.

Documentul a fost semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, președintele Chinei, Xi Jinping, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, președintele Braziliei, Michel Temer, și gazda evenimentului, liderul Africii de Sud, Cyril Ramaphosa.

Deviza summitului este "BRICS în Africa: cooperarea cu statele în curs de dezvoltare pentru atingerea unei creșteri incluzive în epoca celei de-a patra revoluții industriale".

Potrivit materialelor informaționale dedicate celui de-al zecelea summit BRICS, printre prioritățile președinției în anul 2018 Africa de Sud a desemnat crearea unui grup de lucru pentru problemele de menținere a păcii. Pretoria reiese din faptul că stabilirea unui mecanism permanent al BRICS pentru misiuni de pace va permite apropierea abordările celor cinci state în această problem și va contribui la elaborarea a unor platforme internaționale, în primul rând, în cadrul ONU.

În declarația adoptată de statele BRICS își confirmă atașamentul față de principiile democratice, respectului reciproc, egalității statelor suverane, precum și a cooperării durabile și atotcuprinzătoare.

În afară de aceasta, președinția Africii de Sud se concentrează pe sarcinile instituționalizare, consolidare și sporire a eficienței mecanismelor existente în cadrul grupului.

Principala inovație a Pretoriei este propunerea de intensificare a cooperării între cele cinci state în utilizarea beneficiilor celei de-a patra revoluție industrial, inclusive cu scopul depășirii decalajului în domeniul digital și tehnologic între țările dezvoltare și cele în curs de dezvoltare.

391
Tagurile:
revoluția industrială, declarația finală, BRICS, Cyril Ramaphosa, Michel Temer, Narendra Modi, Xi Jinping, Vladimir Putin, Africa de Sud, India, China, Brazilia, Rusia
Tematic
Împotriva unei lumi unipolare: șapte întrebări despre BRICS
Putin pleacă la summit BRICS din Africa de Sud. Cu cine se va întâlni
Statele BRICS vor avea o politică comună în securitatea informațională
Putin participă la summitul BRICS din China
Banca de Dezvoltare BRICS, implicată în proiecte în Rusia
România, interesată de BRICS și de o cooperare militară cu Brazilia
Miniștrii de Externe ai statelor BRICS se vor întâlni la Beijing
Liderii BRICS au adoptat o declarație comună
BRICS ar putea renunța la dolar, dar cu "consecințe geopolitice dramatice"
Vladimir Putin este așteptat la summitul G20 din China, dar și alți lideri BRICS

Загрузка...