Conferința comună a lui Vladimir Putin și Donald Trump la Helsinki, 16 iulie 2018

Pompeo a explicat de ce discuțiile Putin-Trump vor rămâne secrete

171
Secretatul de stat al SUA, Mike Pompeo, a explicat de ce discuțiile private între Donald Trump și Vladimir Putin vor rămâne secrete.

BUCUREȘTI, 26 iul — Sputnik. Secretarul de stat SUA, Mike Pompeo, în cadrul audierilor din senat legate de Federația Rusă și Coreea de Nord a declarat că administrația SUA va păstra premeditat în secret detaliile discuțiilor private ale președinților Rusiei, Vladimir Putin, și SUA, Donald Trump, pentru a avea posibilitatea de a reveni la aceste negocieri și obține anumite progrese.

La propunerile senatorilor de a comenta informațiile apărute în presa rusă, Pompeo a propus să nu se atragă atenția la aceste mesaje, precum și la cele apărute și în presa nord-coreeană.

"Am o experiență personală. Am avut o întâlnire tete-a-tete cu nord-coreenii. Nu am făcut publice rezultatele acestor discuții premeditat. Și presa nord-coreeană a decis să descrie această întrevedere. Am decis că este în interesul SUA să nu răspundem la întrebările despre conținutul discuțiilor. Cunoaștem adevărul. Știm ce a fost acolo. Știți ce înseamnă presa nord-coreeană", a comentat ironic Pompeo, adăugând: "Presupun că majoritatea oamenilor nu vor lua în serios toate aceste mesaje, exact așa cum se întâmplă și în cazul presei ruse".

"Aceasta decizie, despre măsura în care putem fi deschiși în legătură cu discuțiile private, este una foarte importantă. Ați putea avea niște așteptări că vor exista alte negocieri tete-a-tete… Credeți că veți putea s-o faceți din nou, pentru că vreți să înregistrați un progres real în viitor", a spus el.

171
Tagurile:
secrete, senat, discuții, Negocieri, Mike Pompeo, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Тема:
Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
Tematic
Ce NU a înțeles România din întâlnirea Putin-Trump
Trump și Putin: Două chipuri care, pe coperta revistei TIME, au devenit unul singur. VIDEO
Trump l-a invitat pe Putin la Washington
Țvic: În urma negocierilor dintre Putin și Trump, pentru Siria a apărut o speranță
Berlinul a apreciat summitul Putin-Trump de la Helsinki
Ce se va întâmpla pe scena internațională după întâlnirea Putin-Trump
Ce i-a promis Trump lui Putin? Se cere audierea traducătorului care l-a însoțit
ACUM: Trump, după întâlnirea cu Putin - „Marile rezultate vor veni”
Trump: întâlnirea cu Putin a fost mai bună decât cea cu NATO
Balonul oficial al Mondialului 2018 și jocul de pase la conferința de presă Putin-Trump
Summitul Putin-Trump s-a încheiat. Cine a plătit nota?

O nouă mutație a coronavirusului descoperită în Spania

16
(reînnoit 18:53 30.10.2020)
Oamenii de știință au identificat o nouă mutație a coronavirusului care provine din Spania și care s-a răspândit rapid în toată europa.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Noua mutație a coronavirusului, detectată pentru prima dată în Spania la începutul verii, s-a răspândit rapid în toată Europa. Acest lucru este afirmat într-un articol publicat pe portalul medical medrxiv de către un grup internațional de oameni de știință.

Conform datelor lor , pe lângă Spania, această specie se găsește la 40-70% dintre pacienții din Elveția, Irlanda și Marea Britanie.

În plus, o nouă variantă a COVID-19 este comună în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța.

Anterior, Comisia Europeană a spus că țările UE vor primi un vaccin împotriva infecției cu coronavirus  în același timp și în aceleași condiții.

16
Tagurile:
Spania, coronavirus
Tematic
Românii din Spania, afectați: carantină totală în Madrid
Spania: Măsurile luate pentru protejarea muncii până în 2021
Spania va extinde schema de ajutor până în 2021 pentru a garanta o parte din venituri
Spania: proteste împotriva lockdown-ului – ciocniri violente
Stare de urgență în Spania: ar putea dura 6 luni!
Covid-19: Situaţie „scăpată de sub control” în Spania
Starea de alarmă în Spania – în vigoare de azi

Загрузка...
Зомби-парад в канун Хэллоуина в Новосибирске

Halloween 2020: cum sărbătorește Google

15
(reînnoit 18:52 30.10.2020)
În data de 31 octombrie se sărbătorește Halloween, însă, cu toate acestea, cei de la Google au dorit să fie cu un pas înaintea tuturor celebrând printr-un doodle ghiduș.

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Ultima zi a lunii octombrie aduce în prim plan sărbătoarea de Halloween.

Google, însă, a furat puțin startul și a celebrat de astăzi sărbătoarea. Mai exact, cei care intră pe Google.com, preferabil de pe mobil, vor vedea că sigla a fost înlocuită cu o referință la una dintre cele mai cunoscute sărbători importate de peste hotare.

Era imposibil ca Halloween 2020 să nu fie sărbătorit într-o formă sau alta de gigantul din Mountain View.

Față de felul obișnuit în care Google marchează evenimente importante, de data aceasta, gigantul a optat pentru un joc video optimizat pentru mobil.

Jocul are numai 4 niveluri, gradul de complexitate fiind unul redus. Cu toate acestea, pare să fi implicat un efort semnificativ pe partea de programare, având în vedere postarea de pe blogul companiei care detaliază procesul, informează playtech.ro.

Aceasta este o referință istorică la un doodle foarte vechi. Sursa citată precizează că pisica magică din joc a fost introdusă în 2016 în spațiul online, tot printr-un doodle de Halloween.

Jucătorul intră în pielea pisicii Momo. Scopul este acela de ajutare a prietenilor ca să ajungă la noi adâncimi într-o aventură încărcată de fantome subacvatice. Apogeul este o confruntare cu Big Boss.

Ca să ajungi acolo, trebuie să elimini o armată de fantome mici.

Halloween, sărbătoare păgână

Românii nu au tradiția sărbătorii de Halloween, aceasta fiind o sărbătoare de import, ca și cea de Sfântul Valentin.

Halloween-ul este o sărbătoare păgână în care celţii celebrau trecerea în noul an. Ei credeau că la originea vieţii se află moartea, motiv pentru care la mare cinste se afla zeul Samhain, zeul şi stăpânul morţii.

Celții nu aveau decât două anotimpuri, vara și iarna.

Începutul iernii coincidea cu debutul întunericului, al morții și al decadenței.  

În seara de 31 octombrie spre 1 noiembrie, celţii sărbătoreau Noul An, o sărbătoare închinată de fapt Zeului Morţii, Samhain. Cu acest prilej, druizii – preoţii cultului celtic – îi instruiau pe oameni să-şi stingă focurile care le alimentau vetrele, focuri care pentru antici în general aveau o funcţie nu numai practică, dar şi profund simbolică, informează familiaortodoxa.ro.

Pe un deal era aprins un foc mare care trebuia să primească ofrandele aduse zeului morții – nu doar roade ale pământului, ci și sacrificii de animale ori chiar de oameni.

Celții credeau că zeii, primind ofrandele, vor permite morților să se întoarcă la căminele lor.

Această credinţă care stă de fapt la baza escapadelor nocturne în costume care imită fantomele, vrăjitoarele, spiriduşii sau demonii.

Cei vii încercau, în acest fel, să intre în contact şi în comuniune cu cei morţi.
La bază, Halloween-ul are practici oculte prin care se încerca intrarea în comuniune cu sufletele morţilor şi cu demonii, în urma unui ritual în care erau sacrificaţi oameni în cinstea zeului morţii.

15
Tagurile:
Halloween
Tematic
Halloween „împinge copiii spre Satan și sinucidere”, să fie interzis în școlile din Rusia
Minorii și-au făcut de cap de Halloween. Iată ce au filmat polițiștii – VIDEO
Halloween-ul intre iad si rai

Загрузка...