British Prime Minister Theresa May arrives at the EU summit in Brussels, Belgium, June 23, 2017.

Legislația europeană va funcționa termporar în Marea Britanie și după Brexit

120
(reînnoit 20:55 24.07.2018)
Regatul Unit va mai rămâne sub incidența legilor comunitare în perioada de tranziție, după ieșirea oficială din UE.

BUCUREȘTI, 24 iul — Sputnik. Acordul între Londra și Bruxelles cu privire la condițiile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va conține prevederi potrivit cărora legislația europeană va continua să funcționeze pe teritoriul Regatului Unit în perioada de tranziție de după Brexit, se spune într-un document oficial publicat astăzi de guvernul May.

Marți, cabinetul de miniștri a publicat un nou document (white paper) în care se conțin o serie de propuneri ale Marii Britaniei pentru un acord final legat de Brexit. În special, acesta conține dispoziții cu privire la recunoașterea reciprocă a drepturile cetățenilor, la posibilitatea cetățenilor UE de a beneficia de dreptul de ședere în Marea Britanie în cazul respectării anumitor condiții, precum și despre recunoașterea reciprocă a calificărilor angajaților.  O nouă clauză prevede recunoașterea oficială a intenției guvernului de a păstra temporar funcționarea legislației europene.

"Considerăm că păstrarea funcționării prevederilor legislației cu privire la comunitățile europene din anul 1972 în perioada de tranziție reprezintă cel mai eficient mijloc de asigurare a unei transparențe și integrității în fața societății și lumii de afaceri (în procesul de ieșire din Uniunea Europeană)… Detaliile exacte ale proiectului de lege cu privire la ieșirea din UE vor fi puse în discuție la negocierile cu Bruxelles, însă documentul de astăzi propune o claritate mai mare în ceea ce privește condițiile părăsirii Uniunii Europene în martie a anului viitorul", se spune în documentul de 44 de pagini.

De asemenea, guvernul a confirmat că în perioada de tranziție Marea Britanie va continua să contribuie la bugetul UE (între 2019 și 2020).

"S-a convenit asupra problemelor de reglementare financiară în timpul discuțiilor despre perioada de tranziție și a viitorului format a cooperării noastre. Acestea vor fi definitivate odată cu discuțiile despre acordul de ieșire din UE… Guvernul estimează plățile (către UE) la 35-39 miliarde de lire sterline", se menționează în document.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în martie 2019.

120
Tagurile:
legislația europeană, cartea albă, perioada de tranziție, Theresa May, Regatul Unit, Uniunea Europeană, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (679)
Tematic
Brexit: Comisia Europeană cheamă oamenii și companiile să fie gata de urmări ireparabile
Românii din Marea Britanie: înregistrarea și obținerea statutului permanent după Brexit
Guvernul May pune punct pe un al doilea referendum BREXIT
Trump promite să "ucidă" acordurile comerciale SUA-UK dacă May continuă cu "soft" Brexit
Planul post-Brexit a fost dezvăluit. Ce conţine Cartea Albă privind retragerea UK din UE
Cabinetul britanic intensifică pregătirile pentru un Brexit fără acord
Criza politică din Marea Britanie - se schimbă direcţia Brexit. Un nou referendum
Un eurosceptic a fost numit în funcția de ministru pentru Brexit
Brexit: cine va câştiga şi cine va pierde. Estimare pe termen lung
Liderii UE și-au exprimat poziția comună față de Brexit. Ce i se cere Londrei
Londra: succese semnificative în negocierile pentru Brexit
Drum fără întoarcere. Brexit devine lege: Regina Elisabeta a II-a aprobă ieșirea din UE
Peste 100 de mii de britanici au protestat la Londra împotriva Brexit-ului
Brexit împinge Irlanda mai aproape de unificare. Organizarea referendumului
Brexit: Londra, încrezătoare că va evita o ”rea tocmeală”
Brexit, avertizare: Marea Britanie riscă să ajungă într-o criză gravă

Italia: noul sistem de culori în funcţie de situaţia epidemiologică zonele roşii

160
(reînnoit 17:28 11.04.2021)
Care sunt regiunile din Italia aflate sub culoarea roşie, portocalie sau galbenă, în funcţie de situaţia epidemiologică, şi în ce zone s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infectare cu coronavirus.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. În Italia, sub culoarea roşie sunt patru regiuni: Puglia, care are încă peste 250 de cazuri la 100.000 de locuitori săptămânal, Sardinia, care era în zona albă până acum câteva săptămâni, Valle d’Aosta și Campania.

Restul Italiei se află în zona portocalie, trecerea sub culoarea galbenă, însemnând un nivel de restricţii mult mai scăzut, fiind suspendată până la 30 aprilie, potrivit gazetaromaneasca.com

Totuşi, sunt mai multe regiuni care ar putea trece în curând sub culoarea galbenă, indicele de transmisie (Rt) fiind sub 1, unul dintre criteriile solicitate. Lazio a confirmat scăderea indicelui, până la 0,90 și a înregistrat o scădere a cazurilor noi. De asemenea, Rt sub 1 s-a înregistrat în Abruzzo, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Calabria, provinciile autonome Bolzano și Trento.

Veneto (0,96) și Umbria (0,97) ating nivelul critic 1. Rt nu este singura valoare de care se ţine cont, dar, conform vechilor clasificări de culori, astăzi o bună parte a Italiei ar fi în zona galbenă, potrivit Il Messaggero.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat noile ordonanțe în vigoare de luni pentru regiunile Calabria, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemont și Toscana, care devin portocalii, și pentru regiunea Sardinia, care trece în zona roșie.

În cele șase regiuni care vor beneficia de tranziția la niveluri mai puțin stricte de blocare, are loc o relaxare care afectează în total cel puțin 25 de milioane de italieni.

Vineri au fost înregistrate 18.938 de cazuri noi, iar numărul de decese rămâne uriaș: 718 vineri, dar acest număr este influențat de cele peste 200 de decese care au fost raportate târziu de regiunea Sicilia. Cifrele arată însă o îmbunătăţire lentă.

Astfel, RT național este acum constant sub 1 (0,92), incidența scade (210,8 la nivel național acum, faţă de peste 232 săptămâna precedentă) şi doar patru regiuni au un nivel ridicat de risc (Liguria, Toscana, Puglia și Valle d’Aosta).

160
Tagurile:
Italia, restrictii

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V pe fonul flagului Uniunii Europene

Aproape jumătate din populația Cehiei vrea vaccinul rusesc Sputnik V

166
(reînnoit 15:44 11.04.2021)
Aproape jumătate din populația Cehiei este interesată să fie vaccinată cu vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului, chiar şi fără aprobarea Agenției Europene pentru Medicamente.

BUCUREŞTI, 11 apr – Sputnik. Aproape 47% dintre cehi spun că ar fi de acord să fie vaccinați cu vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului, dacă va primi o aprobare de urgență din partea autorităților sanitare din Praga, arată un nou sondaj.

Sondajul, realizat de agenția de cercetare STEM / MARK, a fost desfăşurat la începutul lunii aprilie și publicat în presa cehă în weekend.

Majoritatea celor care ar opta pentru vaccinul rusesc sunt bărbați și vârstnici cu vârsta cuprinsă între 60 și 75 de ani, categorie care prezintă cel mai mare risc de complicații asociate cu virusul. Vaccinul este, de asemenea, popular printre persoanele fără studii superioare și cele care locuiesc în municipalități mici, potrivit sondajului, citat de RT

De asemenea, aproximativ 53,4% au respins opțiunea pentru Sputnik V, invocând „neîncredere generală” în eficacitatea imunizării și faptul că acesta nu are aprobare din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

În prezent, EMA evaluează Sputnik V, cu toate acestea, se pare că nu se grăbește în ciuda deficitului de vaccinuri împotriva coronavirusului în cadrul blocului de 27 de membri.

Acest lucru a determinat unele state membre UE, precum Austria, să ia în considerare achiziționarea vaccinurilor Sputnik V fără aprobarea EMA. Sâmbătă, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat că negocierile pentru achiziționarea vaccinului rusesc „s-au încheiat de facto” și că Viena ar putea procura până la un milion de doze de vaccin. Ungaria foloseşte deja Sputnik V, împreună cu Sinopharm din China.

În timp ce președintele ceh Milos Zeman susţine de mai mult timp utilizarea vaccinului rusesc pentru a accelera vaccinarea, prim-ministrul Andrej Babis s-a opus utilizării acestuia fără aprobarea organismului UE. Ministrul Sănătății nou instalat, Petr Arenberger, a declarat, totuși, că ar fi de acord să folosească Sputnik V ca parte a unui studiu clinic.

Neîncrederea în vaccinul Sputnik V în Republica Cehă se pare că este cauzată de sentimentele anti-Rusia, aproximativ 22% dintre respondenți spunând că nu vor vaccinul pentru că nu cred în ceea ce spune Moscova.

166
Tagurile:
Cehia, Sputnik V, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...

Olanda: „Poliția pentru libertate” în marș împotriva restricțiilor COVID la Baarn

0
Manifestanții mișcării „Poliția pentru libertate” au mărșăluit sâmbătă la Baarn pentru a protesta împotriva aplicării stării de asediu ca măsură de stopare a răspândirii invecției COVID.

Mișcarea, care este formată din veterani ai armatei și poliției, a fost formată recent în opoziție cu restricțiile coronavirusului. Manifestanții puteau fi văzuți mărșăluind în timp ce purtau bannere și semne cu tematică împotriva blocării și pentru „libertate și dragoste”.

Peste 1500 de persoane au participat la marș, potrivit rapoartelor locale.

Olanda a ajuns în lockdown pentru a stopa răspândirea virusului cu planuri de redeschidere treptată a economiei. În prezent, este în vigoare stare de asediu pe timp de noapte, deoarece numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă este în continuare în creștere, potrivit guvernului olandez.

0
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...