Donald Trump, presidente de EEUU

Trump a atenţionat Iranul: "Niciodată nu mai ameninţaţi vreodată SUA"

221
(reînnoit 10:34 23.07.2018)
Preşedintele SUA, Donald Trump, a atenţionat duminică Teheranul privind consecinţele "prin care puţini în istorie au trecut vreodată", dacă ameninţă Statele Unite ale Americii.

BUCUREŞTI, 23 iul — Sputnik. "Niciodată să nu mai ameninţaţi vreodată SUA ori veţi suporta consecinţele prin care puţini au trecut anterior", a spus Trump într-o postare pe Twitter. 

Preşedintele iranian a declarat anterior că "războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor", dar nu a exclus pacea dintre cele două ţări. 

"Domnule Trump, suntem oamenii de demnitate și garant al securității căilor navigabile din regiune de-a lungul istoriei. Nu vă jucaţi cu coada leului; o veţi regreta", a declarat Rouhani în cadrul unei întâlniri cu diplomații iranieni, citat de biroul prezidențial.

Președintele iranian a mai spus că puterea Iranului a fost de o natură descurajantă, adăugând că țara nu a luptat împotriva nimănui. "Dar dușmanii trebuie să înțeleagă bine că războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor, iar pacea cu Iranul este mama tuturor păcilor. Nu am fost niciodată intimidați și vom răspunde amenințării cu amenințare", a subliniat Rouhani.

La începutul lunii mai, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că Statele Unite se vor retrage din Planul comun comprehensiv de acțiune (JCPOA), cunoscut sub numele de acordul nuclear iranian, semnat în 2015 la Viena de Iran, Uniunea Europeană, China, Franța, Rusia, Regatul Unit, Statele Unite și Germania.

În plus, președintele american a decis să reinstituie sancțiuni pe scară largă asupra Iranului, ridicate anterior în cadrul acordului, în schimbul faptului că Teheranul menține natura pașnică a programului său nuclear. Mișcării unilaterale a Washingtonului i s-au opusă alte părți la acordul nuclear.

221
Tematic
Iranul cheamă Rusia la dialog după ieșirea SUA din acordul nuclear
România a asigurat Iranul că va sprijini menținerea acordului nuclear
Lavrov a numit motivul retragerii SUA din acordul nuclear cu Iranul
SUA vor aplica „cele mai dure sancțiuni din istorie" împotriva Iranului, dacă...
UE are plan de blocare a sancțiunilor SUA împotriva Iranului
Comisia Europeană anulează sancțiunile SUA împotriva Iranului pe teritoriul UE

Загрузка...