Man walks with a pair of children in hand hand through the rubble in Eastern Ghouta, Syria (File)

Israelul a evacuat din Siria membrii „Căștilor Albe”

327
(reînnoit 16:19 22.07.2018)
Israelul a evacuat din Siria membrii controversatei organizații Căștile Albe, acuzați de înscenarea unor atacuri cu arme chimice și susținerea grupărilor teroriste.

BUCUREȘTI, 22 iul — Sputnik. Israelul a evacuat din Siria activiștii organizației Căștile Albe cu tot cu familiile lor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian al Afacerilor Externe, Emmanuel Nahshon.

Tel Avivul a evacuat membrii organizației în statul vecin la solicitarea SUA, Canadei și statelor europene.

Regiunile din Sudul Siriei, de la frontiera cu Israelul, trec sub controlul trupelor guvernamentale siriene, alungând de acolo trupele insurgenților prin forță sau negocieri. Presa locală scrie că în urma unei operațiuni nocturne peste 800 de persoane au fost evacuate prin Israel în Iordania.

Anterior, militarii israelieni anunțase despre evacuarea "membrilor unei organizații civile" din cauza existenței a unor amenințări directe la viețile lor, însă nu au specificat că este vorba de Căștile Albe.

Organizația Căștile Albe a devenit cunoscută, beneficiind de susținerea guvernelor occidentale, datorită clipurile video publicate pe internet, în care oamenii în uniformele organizației salvează oamenii de sub ruine. În același timp, odată cu aceste înregistrări, reprezentanții Căștilor Albe au produse clipuri video în care prezintă niște victime false, pe care le machiau și le instruiau ce să spună. Presa locală a acuzat în mai multe rânduri organizația de complicitate cu grupările teroriste și de lansare a unor falsuri mediatice cu o complicitate a Occidentului.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a calificat activitatea Căștilor Albe drept un element al unei campanii informaționale de ponegrire  Damascului. La rândul lui, președintele Siriei, Bashar Assad, a declarat că membrii organizației Căștile Albe reprezintă, în realitate, niște susținători au Al Qaeda.

327
Tagurile:
evacuare, teroriști, Căștile albe, Emmanuel Nahshon, Israel, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)
Tematic
Moscova a prezentat probe: atacul chimic din Siria a fost o înscenare
Moscova: Se pregătesc noi provocări cu arme chimice în Siria
Armata siriană poate dovedi că „atacul chimic" din Siria e o înscenare - Video

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

31
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

23
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

23
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...