Steve Bannon

Se dorește o alternativă de dreapta la structurile lui Soros în Europa

498
(reînnoit 10:28 24.07.2018)
În Europa va fi înființată o fundație care va consolida forțele de dreapta și va reprezinta o alternativă la Societatea Deschisă a miliardarului american George Soros.

BUCUREȘTI, 22 iul — Sputnik. Fostul consilier al lui Donald Trump pentru problem strategice, Steven Bannon, intenționează să înființeze în Europa o organizație necomercială care va susține mișcările de dreapta de pe continentul european, anunță publicația Daily Beast.

Fundația, care se va numi "The Movement" ("Mișcarea"), va realiza sondaje, va oferi recomandări pentru propagandă și va oferi membrilor mișcărilor de dreapta studii științifice. Bannon intenționează să facă tot posibilul pentru ca Mișcarea să devină în viitor mai influentă decât Fundația Societății Deschise a lui George Soros și să conducă mișcările de dreapta antisistem.

Potrivit Daily Beast, în ultimul an Bannon a discutat cu reprezentanții mai multor mișcări de dreapta, inclusiv cu politicianul britanic Nigel Farage, premierul ungar Viktor Organ, partidul francez Adunarea Națională, condus de Marine Le Pen, precum și cu mișcările de dreapta din Polonia.

Unul din primele obiective ale lui Bannon, potrivit publicației, este crearea unui "supergrup" de dreapta în Parlamentul European după alegerile europarlamentare din mai 2019. În opinia presei, blocul populist, care va reuni o treime din deputații europeni, așa cum speră Bannon, ar putea avea o influență serioasă asupra proceselor parlamentare, iar inițiatorul va avea o autoritate sporită în interiorul acestui bloc.

Sediul Mișcării ar putea fi la Bruxelles, iar peste câteva zile urmează să înceapă procesul de selectare a angajaților. În alegerile pentru Parlamentul European ar urma să lucreze peste 10 persoane cu normă întreagă, inclusiv un specialist pentru studii sociologice, ofițer de presă, manager de oficiu și un analist. În cazul în care proiectul va avea succes, statele de personal vor fi extinse până la 25 de persoane.

Bannon planifică să-și petreacă o jumătate din timpul său în Europa, însă nu la birou, precizează Daily Beast, ci "pe teren". Acestea este convins că în următorii ani se va sfârși "epoca integrării europene".

"Naționalismul populist de dreapta — iată ce se va întâmpla. Iată ce va guverna. Vor exista state naționale cu propria lor identitate, cu propriile lor frontiere", a declarat el publicației.

Bannon a ocupat funcția de consilier principal al Casei Albe în probleme strategice între ianuarie și august 2017. În ultimele săptămâni, președintele Trump a avut un schimb de replici cu Bannon, declarând că că acesta din urmă "și-a ieșit din minți". Motivul răcirii relațiilor a fost publicarea unei cărți despre președinția lui Trump, în care administrația este prezentată în culori sumbre.

În mai a acestui an, ambasadorul SUA la Berlin, Richard Grenell, a scandalizat opinia publică după ce a declarat într-un interviu oferit publicației Breitbart că își propune consolidarea tuturor forțelor de dreapta antisistem din Europa.

498
Tagurile:
populism de dreapta, Conservatorism, Mișcarea, The Movement, Fundaţia „Societatea Deschisă", Steve Bannon, Donald Trump, George Soros, Uniunea Europeană, Europa, SUA
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine
Merkel speră că populismul de dreapta se va stinge în Europa
Cum explică europenii creșterea popularității partidelor de dreapta
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Înalt Oficial UE confirmă posibilul “paşaport de vaccinare”

35
(reînnoit 19:33 17.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, admite că ar putea fi introdus un ”paşaport de vaccinare” anti-Covid

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Temerile privind introducerea unui „pașaport de vaccinare” anti-Covid19 nu sunt nejustificate. O confirmă azi chiar președintele Consiliului European, Charles Michel.

Într-un interviu acordat azi unui program olandez de televiziune, ”Buitenhof”, preşedintele CE a spus că dezbaterea pe această temă i se pare ”foarte pertinentă”, dar și că ”decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene”.

Totuși, preşedintele CE consideră că nu este cazul să fie introdus acum acest pașaport, dar… că ”există un acord de principiu privind un astfel de document”.

De ce asta? Pentru ”mai întâi trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni„ iar dacă va fi introdus prea devreme, ”paşaportul ar putea produce o frustrare uriaşă în Europa  şi în alte părţi ale lumii„.

Dar, conchide preşedintele Consiliului European, citat de Agerpres, nu este exclus ca pe viitor ”deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi”, chiar dacă ”subiectul este sensibil în multe ţări europene”.

35
Tagurile:
coronavirus, vaccin
Tematic
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19
Se va vaccina Orban împotriva Covid? Răspunsul premierului
Președintele Rusiei se va vaccina cu Sputnik V - detalii
Știrea serii: Iohannis a anunțat când se va vaccina PUBLIC!

Загрузка...
Сухогруз

Cargobot, naufragiat în Marea Neagră: 5 persoane salvate, 4 morți

76
(reînnoit 16:20 17.01.2021)
La bordul cargobotului rusesc, naufragiat în Marea Neagră, se aflau 12 persoane, dintre care 2 cetățeni ruși, iar restul – ucraineni.

Un cargobot în Marea Bering
© Sputnik / Владимир Вяткин
BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. La bordul cargobotului “Arvin, naufragiat duminică în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, se aflau 15 persoane, dintre care doi sunt cetățeni ai Rusiei, iar 13 - ai Ucrainei. Vasul aparține companiei ucrainene "Tesoro Marine".

Ministerul Apărării al Turciei a anunțat că a expediat o fregată în zona operațiunii de salvare, la locul naufragierii cargobotului în Marea Neagră.

“Pentru susținerea operațiunii de căutare și salvare, în zona Bartin, unde a naufragiat cargobotul rusesc, a fost expediată o fregată”, se menționează în comunicatul autorităților turce.

Potrivit ultimelor informații, s-a reușit salvarea a cinci persoane, alte patru au decedat.

76
Tagurile:
Marea Neagră
Tematic
Un cargobot, transportând 3500 de maşini Nissan, a luat foc în Pacific. VIDEO
Navele cargo care ard în Marea Neagră: Video postat de autorități
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

Загрузка...