Hillary Clinton in Russia

"Ne dorim foarte mult o Rusie puternică", Trump a postat un interviul al lui Clinton

198
(reînnoit 07:34 20.07.2018)
Este interesant să vedem cum atacurile împotriva președintelui american Donald Trump asupra Rusiei corespund cu remarcile anterioare ale predecesorului său, Barack Obama, și chiar a rivalului său Hillary Clinton.

BUCUREŞTI, 20 iul — Sputnik. Trump postat pe Twitter un clip video dintr-un interviu din 2010, acordat de secretarul de stat Hillary Clinton jurnalistului rus TV Vladimir Pozner. Partea amuzantă este că, în timp ce Trump se află acum sub o avalanşă de critici în legătură cu desfăşurarea recentă a summitului de la Helsinki cu președintele rus Vladimir Putin, Clinton a pledat în acea zi o pentru o "Rusă puternică și prosperă".

"Vrem foarte mult să avem o Rusie puternică, pentru că o Rusie puternică, încrezătoare, prosperă și stabilă este, credem, în interesul lumii", Spune Clinton în secvenţa interviului postat pe Twitter. 

​Pentru a da un context citatului, Clinton răspundea la o întrebare despre "locul SUA în lumea modernă" pusă de Pozner: "Este o forță menită să susțină echilibrul lumii? Sau este o forță menită să schimbe status quo-ul?".

"Este atât o forță pentru a susține un echilibru care să permită țărilor și indivizilor să progreseze, să devină mai auto-realizatori", a răspuns Clinton. "Vreau să spun că vrem foarte mult să avem o Rusie puternică, pentru că o Rusia puternică, competentă, prosperă și stabilă este, credem noi, în interesul lumii".

Tweet-ul a făcut deja furori pe reţelele de socializare, unele celebrități pro-Trump, cum ar fi actorul James Woods, care a distribuit, cu menţiunea potrivit Hill.

Clipul este însoțit de un hashtag #HillaryLovesRussia, care este dedicat în întregime legăturii fostului secretar de stat de Rusia, inclusiv de la comentariile plăcute pe care le-a făcut despre Rusia în momente diferite până la remarcile lui Putin despre William Browder care a făcut o donație de 400 de milioane de dolari câștigaţi în Rusia pentru campania prezidențială a lui Clinton.

198
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

182
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

182
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...

Germania: SUA impun sancțiuni navelor Rusești, implicate în construcția Nord Stream-2

128
(reînnoit 17:24 20.01.2021)
Autoritățile federale ale Germaniei au reacționat la intenția SUA de a introduce sancțiuni împotriva navei rusești, implicată în construcția gazoductului Nord Stream-2

Germania a reacționat la posibilele sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream-2. Ministerul Economiei al Germaniei a declarat că regretă decizia Washingtonului de a impune sancțiuni împotriva navei „Fortuna”, implicată în lucrările de construcție a gazoducutului.

“Am luat act cu regret”, a menționat purtătorul de cuvânt al ministerului.

De asemenea, reprezentantul autorităților germane a confirmat informația că sancțiunilor sunt îndreptate împotriva companiei implicate în instalarea conductelor. Totodată, ambasada SUA la Berlin a comunicat jurnaliștilor că partea americană va întreprinde tot măsurile necesare pentru stoparea Nord Stream-2, care “reprezintă o amenințare pentru interesele naționale ale aliaților europeni”.

128
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream-2
Tematic
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”
Firmele germane au dat o apreciere sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream 2
O nouă etapă în disputele dintre Germania și SUA cu privire la "Nord Stream – 2"

Загрузка...