Protest anti-Trump la Londra

„Trump, pleacă acasă!” - zeci de mii de oameni protestează la Londra

310
(reînnoit 19:45 13.07.2018)
Zeci de mii de oameni protestează la Londra și alte orașe din Marea Britanie împotriva vizitei președintelui SUA, Donald Trump.

BUCUREȘTI, 13 iul — Sputnik. Zeci de mii de oameni au organizat un marș prin Londra în semn de protest împotriva vizitei în Marea Britanie a președintelui SUA, Donald Trump.

Potrivit corespondentului RIA Novosti, această manifestație este una din cele mai numeroase din ultima perioadă — împotriva lui Trump s-au unit oponenții Brexit, sindicatele, socialiștii, organizațiile feministe și activiștii pentru drepturile omului.

​Organizatorii evenimentului au declarat că peste 65 de mii de oameni au anunțat că vor participa la protestele din Piața Trafalgar și cea a Parlamentului. Deocamdată, poliția evită să etimeze numărul manifestanților.

„Trump, pleacă acasă! Trump e o patologie", scandează participanții la marș.

„Vrem să plece cât mai repede"

Marșul a demarat în partea de nord a zonei centrale a orașului. Coloana masivă a manifestanților cu pancarte în mână a trecut pe străzile centrale, unde circulația a fost blocată de poliție. Oamenii strigă lozinci critice în adresa lui Trump, cer demisia guvernului conservator și stoparea Brexit.

Proteste anti-Trump la Londra
© Sputnik / Джастин Гриффтc-Уильямс
Proteste anti-Trump la Londra

Sindicaltele și socialiștii îi acuză pe Trump și premierul Theresa May de ignorarea drepturilor muncitorilor, feministele scandează lozinci despre sexismul președintelui american, iar minoritățile sexuale condamnă cruzimea liderului american.

"Nu trebuie să fie aici, nu trebuia să fie primit în țara noastră. Vrem să plece cât mai repede și să nu mai revină", a declarat reporterului RIA Novosti una din participantele la acțiune.

Multe persoane purtau steagurile Uniunii Europene, cineva a adus o păpușă artizanală cu chipul lui Trump, iar o pereche purta o imagine a președintelui SUA având înscripția "Răpitorul de copii". Oamenii au adus la marș și copii mici în cărucioare.

Manifestația are loc fără incidente, participanții sunt zgomotoși, discută și inventează noi lozinci. Nimeni nu este agresiv și nu încalcă ordinea publică. Numeroși protestatari îndeamnă la pace și renunțare la orice violență.

Proteste anti-Trump la Londra
© Sputnik / Джастин Гриффтc-Уильямс
Proteste anti-Trump la Londra

De câteva ori, de coloana manifestanților s-au apropiat niște grupuri ai susținătorilor lui Trump. Bărbații care purtau tricouri "Trump-2020", chipiuri roșii, scandau lozinci în susținerea liderului american. Participanții la protest au răspuns cu alte lozinci, după care între cele două tabere a urmat un schimb de replici dure. Poliția a separat cele două grupuri, fiind prevenită o eventuală confruntare.

Manifestație în Piața Trafalgar 

Acum Piața Trafalgar s-a umplut de protestatari iar poliția lărgește perimetrul cordoanelor pentru a permite mai multor oameni să se alăture acțiunii.

Cu o oră mai devreme, o altă coloană a oponenților lui Trump s-a îndreptat din Oxford Circus spre Piața Trafalgar.

O altă manifestație are loc și la Castelul Windsor, unde președintele SUA urmează să fie primit de regina Elizabeta a II-a. Potrivit mesajelor publicate în rețele de socializare, acolo protestează câteva sute de persoane.

De asemenea, sute de persoane s-au adunat la Belfast. Acțiuni de protest urmează să aibă loc în Manchester, Glasgow, Leeds, Sheffield, unde manifestațiile au început de la ora 17:00, ora locală.

310
Tagurile:
Manifestanți, proteste, Donald Trump, Londra, Marea Britanie
Tematic
Putin, schimbări de ultimă oră în agenda întâlnirilor: Mai întâi cu Dodon, apoi cu Trump
În Finlanda a fost lansată o bere dedicată summitului Putin-Trump
Paris: Nu-l vom lăsa pe Trump să destabilizeze Europa cu politicile sale comerciale
A fost reținută o actriță porno implicată într-un scandal cu Trump
Trump promite să "ucidă" acordurile comerciale SUA-UK dacă May continuă cu "soft" Brexit
Trump crede că ar putea “scoate” SUA din NATO fără aprobarea Congresului
Trump ne mai cere un vagon de bani. Unde duce înarmarea în acest ritm

Загрузка...