Siria

În această noapte: peste 30 de civili uciși în Siria în urma atacurilor SUA și aliaților

588
În urma atacurilor din această noaptea a SUA și aliaților lor din Siria au murit peste 30 de civili, iar alți zeci au fost răniți, majoritatea femei și copii.

BUCUREȘTI, 13 iul — Sputnik. Avioanele coaliției internaționale conduse de SUA au efectuat lovituri asupra două sate din provincia siriană Deir ez-Zor. Potrivit informațiilor preliminare, în urma atacurilor au decedat 30 de civili, iar alți zeci au fost răniți — majoritatea dintre care femei și copii, anunță agenția națională din Siria SANA.

După miezul nopții, bombardamentelor masive au fost supune satele al-Baghouz Foqani și al-Souseh, aflate pe malul estic al râului Eufrat, în apropiere de orașul Boukamal, lângă frontiera cu Irak.

Ultimul atac al coaliției conduse de SUA asupra provinciei Deir ez-Zor a avut loc în luna mai, anunțase Hezbollah, care luptă din 2012 de partea armatei siriene, împotriva grupărilor teroriste.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a subliniat în mai multe rânduri că SUA și coaliția condusă de ei acționează în Siria fără acceptului oficialităților de la Damasca și a rezoluției Consiliului de Securitate al ONU.

Atacurile SUA și a aliaților săi asupra Siriei și Irak au provocat, începând cu anul 2014, 939 de morți printre populația pașinică, potrivit unui raport oficial prezentat la Washington. În ultimii patru ani, coaliția a efectuat peste 29 596 de atacuri.

588
Tagurile:
bombardament, atac, morți, Deir ez-Zor, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria (383)
Tematic
Siria nu a mai răbdat: a răspuns atacurilor israeliene - avion lovit
Lavrov: Putin și Trump vor discuta Siria, Ucraina și “orice vor crede de cuviință”
Moscova a prezentat probe: atacul chimic din Siria a fost o înscenare
Moscova: Se pregătesc noi provocări cu arme chimice în Siria
Assad: Am fost aproape de un conflict între Rusia și SUA în Siria
Patru militari ruși, uciși în Siria
Descoperite în Siria: Arme NATO şi alte dotări ale insurgenţilor
Siria a doborât jumătate din rachetele lansate de Israel noaptea trecută
Rusia și Israel se conduc, în Siria, după principiul ”deconflictizării”
Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria

Загрузка...