Donald Trump

Trump crede ar putea “scoate” SUA din NATO fără aprobarea Congresului

143
Trump crede că ar putea scoate SUA din NATO fără a se consulta cu Congresul american, reiese dintr-o declarație a președintelui american făcută la conferința de presă susținută la Bruxelles.

BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, crede că ar putea scoate SUA din NATO fără vreo aprobare a congresului american. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul summitului NATO.

Liderul american a făcut această declarație fiind întrebat de un jurnalist dacă a amenințat cu ieșirea din alianță și dacă crede că ar putea s-o facă fără a consulta Congresul.

Trump a ignorat prima întrebare, însă răspunzând la cea de-a doua a spus — "Cred că aș putea" ("I think I can").

Potrivit portalului Politico, Trump ar fi atenționat aliații în timpul discuțiilor după ușile închise că este nevoie de o majorare a cheltuielilor pentru apărare, în caz contrar SUA "își vor vedea de treaba lor". Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mutat apoi reuniunea la o sesiune de urgență numai pentru aliați, cerând Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să părăsească camera.

După reuniunea de urgență, Trump a declarat că alianța este „foarte unită, foarte puternică, nu există nicio problemă".

143
Tagurile:
Congres, NATO, Vladimir Putin, Donald Trump, SUA
Тема:
Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)

Загрузка...