Participare la Summitul NATO de la Bruxelles (Regatul Belgiei)

Lovitură de teatru de ce a anulat Trump întâlnirea cu Iohannis, la NATO

3368
(reînnoit 13:12 12.07.2018)
Întâlnirile premergătoare au fost brusc întrerupte de Germania, ofensată de atacurile incredibile ale președintelui american.

BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Evan Răutu. Anularea tuturor întâlnirilor bilaterale de către președintele Trump este, fără îndoială, un fapt nu numai inedit, ci și greu explicabil.

Deocamdată, explicațiile vin doar "pe surse" de la Bruxelles. Prezent la fața locului, jurnalistul Radu Tudor, cel mai cunoscut propagandist al NATO în România, a relatat o variantă extreme de interesantă.

Summitul NATO de la Bruxelles
© AP Photo / Markus Schreiber

Astfel, în timpul discuțiilor cu țările partenere din flancul estic, Georgia și Ucraina, Germania ar fi intervenit brusc cerând o întâlnire doar între membri.

Delegațiile la cel mai înalt nivel ale Georgiei și Ucrainei au trebuit să părăsească sala, afirmă Radu Tudor. A urmat o discuție tensionată, în care Germania a pus tunurile pe Trump și pe delegația americană.

Reamintim că ieri, Donald Trump a acuzat Germania că, în loc să-și achite obligațiile față de NATO, "nu face decât să îmbogățească Rusia, de care cere să fie protejată".

"Din cauza acestei ședințe convocate de Germania, Donald Trump a luat decizia de a-și anula întâlnirile bilaterale atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu ceilalți șefi de stat", a spus Radu Tudor, la Antena 3.

Nu este exclus ca legătura puternică a lui Iohannis cu cancelarul Angela Merkel, ca și originea germană a acestuia, să fie un impediment al relaționării cu temperamentalul și imprevizibilul Trump în viitorul apropiat.

De asemenea, o întrebare se pune vizavi de parteneriatul cu Georgia și Ucraina, care urma să discutat în cadrul întâlnirilor anulate. 

3368
Тема:
Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)
Tematic
Acum: Iohannis, întâlnire cu Trump - teme care pun pe jar România
NATO, făcut praf de Trump! Radu Tudor: "Turbulent, incult și obsedat de bani"
SUA, propunere halucinantă! Europa e siderată, nu s-a mai auzit așa ceva din 1917!
Bugetul României, amenințat grav la NATO - cheltuială imensă propusă!

Загрузка...