Angela Merkel und Donald Trump beim G7-Gipfel in Italien

Merkel a răspuns atacurilor lui Trump evocând anii trăiți în RDG

245
(reînnoit 15:29 11.07.2018)
Dând o replică criticilor aduse de liderul de la Casa Albă, doamna cancelar a amintit de tinerețea pe care a petrecut-o ”într-o parte a Germaniei controlată de Uniunea Sovietică”.

BUCUREȘTI, 11 iul — Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a răspuns la critica președintelui SUA, Donald Trump, despre o pretinsă dependență a Berlinului de Moscova din cauza livrărilor de gaz prin gazoductul care urmează să fie construit.

Donald Trump și Jens Stoltenberg
© AP Photo / Pablo Martinez Monsivais

"În lumina acestei ocazii aș vrea să spun că am avut posibilitatea să văd cum o parte a Germaniei a fost controlată de Uniunea Sovietică. Sunt fericită că astăzi suntem uniți și putem vorbi despre faptul că promovăm o politică independentă și luăm decizii de sine stătător", a declarat Merkel.

În același timp, ea a menționat că se așteaptă la discuții în contradictoriu în cadrul summitului NATO.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, în timpul unui mic dejun cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Germania este dependentă de Rusia în domeniul energetic, calificând această situație drept una inacceptabilă. Potrivit lui, Berlinul se află în captivitatea Moscovei.

245
Tagurile:
dependența, gaz, summit, Conducta de gaz, NATO, Jens Stoltenberg, Angela Merkel, Donald Trump, RDG, Moscova, Rusia, SUA, Germania
Тема:
Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)
Tematic
Trump a atacat dur Germania - VIDEO
Trump atacă Berlinul: “Plătim pentru toate ca niște cretini!”
Cine pe cine jefuiește? Războiul Trump - Merkel lovește România
Trump despre UE: “Ne fac tot felul de chestii neplăcute”
“Dezbină și stăpânește”. De ce Trump divizează Europa?

Загрузка...