Secretarul de stat, Mike Pompeo

Pompeo a dezvăluit subiectele negocierilor Trump-Putin la Helsinki

149
(reînnoit 19:47 10.07.2018)
Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a punctat într-un interviu problemele centrale pe care se vor axa vei doi lideri în cadrul întrevederii de la Helsinki de pe 16 iulie.

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a vorbit într-un interviu oferit postului Sky News Arabia despre agenda întrevederii între Vladimir Putin și Donald Trump.

"Situația în Siria și din Ucraina vor devenit principalele subiecte ale negocierilor între Trump și Putin la summitul de la Helsinki", a declarat el.

Pompeo a ținut să menționeze că SUA vor "să-i forțeze pe ruși, sirieni și iranieni să-și respecte angajamentele politice". Scopul Washingtonului, potrivit lui, constă în elaborarea unei noi Constituții a Siriei și soluționarea conflictului politic. De asemenea, politicianul a mai adăugat că Iranul și formațiunile militare iraniene trebuie să părăsească teritoriul sirian pentru că nu au niciun motiv să mai rămână acolo.

În afară de aceasta, secretarul de stat a acuzat Rusia de încălcarea acordurilor în privința zonei de sud de deescaladare din Siria, care a fost creată acum un an, în urma unei înțelegeri între Rusia, SUA și Iordania. Cu toate acestea, anterior, Assad a avertizat în mai multe rânduri că nu exclude un scenariu de forță pentru eliberarea acestor teritorii.

În ultimele luni trupele guvernamentale, susținute de unități Hezbollah și formațiuni pro-iraniene înaintează, liberând noi localități din sudul Siriei de sub ocupația trupelor insurgente și a teroriștilor din gruparea Frontul Al Nusra. Cei din urmă, la rândul lor, încearcă să împiedice negocierile de pace și intimidează populația pașnică, atacând zilnic cartierele civile Daraa și As-Suwayda.

Moscova a atras atenție în mai multe rânduri asupra situației umanitare critice din sudul Siriei: oamenii duc lipsă de apă potabilă, produse alimentare și medicamente.

149
Tagurile:
summit, Negocieri, Mike Pompeo, Donald Trump, Vladimir Putin, Helsinki, Rusia, SUA, Siria
Тема:
Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
Tematic
NATO consideră că întrevederea Putin-Trump poate afecta securitatea Europei
Dialogul Putin-Trump, văzut de președintele țării gazdă a summitului
Lavrov: Putin și Trump vor discuta Siria, Ucraina și “orice vor crede de cuviință”
De ce se teme UE de întâlnirea Putin-Trump și care e locul României în ecuație
Kremlinul a comentat speculațiile despre o eventuală înțelegere Trump-Putin
Summit-ul Putin-Trump se va desfăşura într-un oraş lângă Helsinki
Londra, speriată de un eventual “pact Trump-Putin”
Kremlinul confirmă oficial data întrevederii Trump-Putin
Washington și Moscova au decis unde va avea loc summitul Putin-Trump, potrivit Fox News
Reacția Chinei la preconizata întâlnire Putin-Trump
Convenite, locul și data întâlnirii Putin-Trump
Presa a aflat unde se vor întâlni Putin și Trump
Trump se va întâlni cu Putin în viitorul cel mai apropiat

Загрузка...