German Chancellor and chairwomen of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel addresses a news conference in Berlin, Germany, September 19, 2016.

Merkel a găsit un pretext pentru majorarea bugetului apărării țărilor NATO

112
(reînnoit 19:23 09.07.2018)
Cancelarul Germaniei a îndemnat statele membre ale NATO să-și majoreze bugetele în domeniul apărării, invocând criza din jurul Ucrainei.

BUCUREȘTI, 9 iul — Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat statele membre ale NATO să-și majoreze cheltuielile bugetare în domeniul apărării, invocând situația din Donbas și unirea Crimeii cu Rusia.

Într-o adresare video săptămânală, Merkel a declarat că în ultimii ani provocările apărute în fața alianței nord-atlantice s-au transformat. Intrarea Crimeii în componența Rusiei și conflictul militar din Estul Ucrainei au avut un rol cheie în "schimbările și deciziile radicale adoptate de NATO", a menționat cancelarul.

"Acest lucru presupune că trebuie să ne concentrăm în mod activ asupra apărării alianței și să adoptăm măsuri respective, cum ar fi sporirea prezenței în țările din Europa Centrală și de Est", a subliniat Merkel.

În același timp, ea a îndemnat statele membre ale NATO să majoreze bugetele pentru apărare.

Summitul alianței nord-atlantice va avea loc între 11 și 12 iulie, la Bruxellles. Potrivit reprezentantului SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, în cadrul reuniunii Washingtonul planifică să se concentreze asupra subiectului majorării bugetelor în domeniul apărării ale statelor membre.

La mijlocul lunii iunie, Angela Merkel a declarat că Germania își va majora cheltuielile pentru apărare treptat, pe parcursul a zece ani. În 2019, bugetul militar german urmează să atingă 1,34 la sută din PIB, iar în anul 2025 — 1,5 la sută.

112
Tagurile:
bugetul apărării, PIB, NATO, Angela Merkel, Germania
Тема:
Summitul NATO de la Bruxelles 2018 (22)
Tematic
NATO consideră că întrevederea Putin-Trump poate afecta securitatea Europei
Dialogul Putin-Trump, văzut de președintele țării gazdă a summitului
Lavrov: Putin și Trump vor discuta Siria, Ucraina și “orice vor crede de cuviință”
Trump atacă Berlinul: “Plătim pentru toate ca niște cretini!”
Cine pe cine jefuiește? Războiul Trump - Merkel lovește România
Administrația lui Trump planifică să ignore principiile OMC
De ce se teme UE de întâlnirea Putin-Trump și care e locul României în ecuație
Trump despre UE: “Ne fac tot felul de chestii neplăcute”

Загрузка...