Bashar al-Assad

Siria nu a mai răbdat: a răspuns atacurilor israeliene - avion lovit

2817
(reînnoit 07:56 09.07.2018)
Mai multe rachete au fost doborâte - un atac pe care Israel încă nu l-a recunoscut, dar care a țintit o zonă în care s-ar afla și militari iranieni.

BUCUREȘTI, 9 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Apărarea aeriană siriană a interceptat o agresiune a Israelului, doborând mai multe rachete care aveau ca țintă aeroportul T-4", titrează agenția SANA.

Corespondentul din orașul Homs citează o sursă militară care anunță că duminică, o "agresiune israeliană a fost interceptată" — ținta rachetelor fiind aeroportul bazei militare Tiyas, din zona Homs, la vest de antica Palmyra, numit codificat T-4.

Informația este confirmată și de OSDO (Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului care a declarat că aeroportul T4 şi împrejurimile sale au fost ţinta unui bombardament cu rachete, nefiind însă certa originea israeliană a atacului.

Menționăm că OSDO este o organizație cu sediul în Marea Britanie, manifestând poziții anti-Assad.

Agenția siriană națională SANA anunță că inclusive un avion israelian a fost lovit, "forțându-le și pe celelalte să părăsească spațiul aerian sirian".

Pe de altă parte, OSDO afirmă că "bombardamentul a lovit luptători iranieni în aeroport şi că s-au înregistrat morţi printre aceştia şi alte forţe proguvernamentale, fără să ofere un bilanţ", transmite Agerpres.

OSDO afirmă că, la baza aeriană T4, pe lângă armata siriană se află luptători iranieni, precum şi ai Hezbollahului libanez.

"De la începutul războiului din Siria, în 2011, Israelul loveşte frecvent ţinte militare ale armatei siriene, dar şi ale Hezbollahului libanez din această ţară, de cele mai multe ori fără să anunţe că este la originea acestor atacuri", scrie Agerpres.

2817
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

31
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

23
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

23
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...