Theresa May

Theresa May: Libera circulație stă se termine, plecăm din Uniunea Europeană!

718
(reînnoit 14:13 08.07.2018)
Prim-ministrul Marii Britanii a dat o "garanție absolută" că afluxul de migranți va seca, în situația în care se confruntă cu o opoziție tot mai mare planurilor ei privind formula divorțului de blocul comunitar.

BUCUREȘTI, 8 iul — Sputnik. Adresându-se direct cititorilor publicației Sunday Express, prim-ministrul a încercat să spulbere temerile că Marea Britanie se îndreaptă spre un "soft" Brexit, după ce cabinetul a convenit asupra unui compromis de 12 puncte care, în opinia multora, ar putea să facă Marea Britanie dependentă pentru totdeauna de tabieturile UE.

"Pot da cititorilor Sunday Express o garanție absolută că libera circulație se va termina", a decalarat May.

Criticle au vizat propunerea Londrei ca Regatul Unit și UE să respecte reciproc un "cod de condiută" privind bunurile industriale și produsele agricole, care să facilitaze afacerile. Prim-ministrul a replicat că va realiza Brexit protejând, totodată, economia națională.

"Ceea ce propunem este o afacere bună pentru Marea Britanie și o afacere bună pentru viitorul nostru. Plecăm din Uniunea Europeană. Cred că atunci când oamenii au votat să părăsească UE, ei au vrut să pună capăt liberei circulații, libera circulație se va încheia. Ei vroiau să încheiem cu jurisdicția Curții Europene de Justiție în Marea Britanie, și așa va fi. Ei au vrut ca noi să nu mai trimitem sume enorme de bani către UE cum facem astăzi — deci luați controlul asupra banilor, legilor și granițelor noastre — și asta este exact ceea ce vom face”, a spus May.

Dar, potrivit ei, toate acestea se vor realiza într-un mod care să protejeze locurile de muncă și să crească pe viitor economia britanică.

718
Tagurile:
sfârșit, libera circulație, protejare, economie, Brexit, Theresa May, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (529)
Tematic
Brexit: cine va câştiga şi cine va pierde. Estimare pe termen lung
Liderii UE și-au exprimat poziția comună față de Brexit. Ce i se cere Londrei
Brexit împinge Irlanda mai aproape de unificare. Organizarea referendumului
Brexit: Londra, încrezătoare că va evita o ”rea tocmeală”

Загрузка...