Avionul militar polonez MiG-29. Imagine simbol

Catastrofă unui avion de vânătoare MiG-29 în Polonia: Detalii

148
(reînnoit 15:26 06.07.2018)
În incidentul care s-a produs în apropiere de orașul Malbork și-a pierdut viața pilotul militar, dar numărul victimelor putea fi mult mai mare.

BCUREȘTI, 6 iul — Sputnik. Avionul militar polonez MiG-29 s-a prăbușit în noaptea de joi spre vineri, în nordul țării, a comunicat Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit mediilor de informare locale, avionul de vânătoare care aparținea de Baza 22, aviație tactică, de la Malbork a câzut la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de acest oraș, în apropiere de localitatea Sakowko.

Pilotul avea peste 800 de ore de zbor la activ, dintre care 600 pe avioane MiG-29, potrivit unui comunicat al departamentului militar. Acesta a reușit să se catapulteze, însă nu a supraviețuit catastrofei.

Presa a comunicat că avionul a căzut chiar în preajma unor case, la doar câteva sute de metri de acestea.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a scris pe Twitter că familia pilotului decedat va beneficia de ajutor din partea statului.

Ministrul a mai precizat că, până la aflarea cauzelor catastrofei aviatice, au fost suspendate toate zborurile cu acest tip de aeronave.

148
Tagurile:
detalii, catastrofă, MiG-29, Polonia
Tematic
Un avion militar s-a prăbușit în Serbia
Părți din avionul militar dispărut au fost găsite în mare
Un avion militar cu 116 oameni la bord a dispărut de pe radare în Myanmar
A fost prevenită cea mai mare catastrofă din istoria aviației
Posibila cauză a catastrofei aviatice de la Balashikha nu-i o defecțiune tenhică

Загрузка...