F-35 Joint Strike Fighter

SUA au testat cu succes bomba nucleară B61-12 (VIDEO)

349
(reînnoit 08:33 02.07.2018)
SUA au finalizat cu succes testările bombei nucleare B61-12, care ar urma să fie desfășurată în bazele militare americane din Europa.

BUCUREȘTI, 1 iul — Sputnik. Forțele Aeriene ale SUA au efectuat primele teste de calificare a bombei nucleare dirijate B61-12, anunță portalul Military.com.

În timpul testărilor au fost utilizate bombardierele strategice invizibile B-2 Spirit.

"Aceste teste de calificare demonstrează că toată construcția B61-12 corespunde cerințelor sistemice și arată progresele înregistrate în realizarea programului de prelungire a termenului de utilizare a B61-12, conform cerințelor securității naționale", a declarat colaboratorul Administrației Naționale a Gestionării Securității Nucleare a Departamentului Energiei al SUA, Michael Lutton.

Testările au fost efectuate pe 9 iunie, la poligonul militar din statul Nevada, sub supravegehrea celei de-a 419-a escadrile de testare a bazei aeriene Edwards.

SUA planifică să desfășoare B61-12 în bazele militare din Europa — Germania, Italia, Turcia, Belgia și Olanda. Potrivit estimărilor direcției bugetare a congresului, pentru următorii 30 de ani (2017-2046), pentru modernizarea forțelor nucleare tactice sunt planificate cheltuieli în valoare de 25 miliarde dolari.

Bombele sunt compatibile cu platformele avionului de vânătoare de generația a cincea F-35 Lightning II. Prima partidă a B61-12 urmează să intra în dotarea armatei în 2020.

349
Tagurile:
bomba nucleară, B61-12, teste, SUA
Tematic
Washingtonul, după o explozie nucleară în plin centru. VIDEO
Rusia: SUA creează premise pentru un război nuclear. Când Rusia va utiliza arma nucleară
Putin: ce garanții sunt că SUA nu vor utiliza din nou arma nucleară?
SUA și-au modernizat cea mai puternică bombă non-nucleară
Washingtonul recunoaște superioritatea nucleară a Moscovei, potrivit mass-media

Загрузка...