Donald Trump

Trump aruncă sistemul global în aer! Vrea retragă SUA din OMC

264
(reînnoit 23:22 29.06.2018)
Donald Trump dorește să retragă SUA din Organizația Mondială a Comerțului, structura, care, în opinia lui, „a fost creată de cei care doresc distrugerea SUA”.

BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, ar fi spus în mai multe rânduri funcționarilor de la Casa Albă că și-ar dori ca SUA să părăsească Organizația Mondială a Comerțului (OMC), afirmă portalul Axios, cu referință la persoane din cercul persoanelor implicate în negocierile cu Trump în această problemă.

"El (am amenințat cu ieșirea din OMC n.r.) de sute de ori. Acest lucru ar putea să plaseze țara noastră într-o situație foarte neplăcută", redă portalul declarațiile sursei.

Potrivit Axios, Trump ar fi menționat într-o formă brutală că nu înțelege de ce țara lui este membru al acestei organizații și că "OMC a fost creată de statele care vor să distrugă SUA".

Conform informațiilor portalului, consilierii președintelui au încercat să-și exprime dezacordul cu poziția lui Trump, însă liderul american tratează "indiferent și rece" argumentele lor.

Anterior, Trump a declarat că SUA vor susține reformarea organizațiilor internaționale, inclusiv OMC, „care a procedat incorect în raport cu America".

Organizația Mondială a Comerțului a fost înființată pe 1 ianuarie 1995, fiind cea mai mare organizație care supervizează un număr mare de acorduri ce definesc regulile comerciale între statele membre, numărul cărora se ridică la 164. OMC își are sediul la Geneva, Elveția. Din anii 90, organizația este ținta mai multor proteste ale organizațiilor antiglobaliste.

264
Tagurile:
retragere, Globalizare, OMC, Organizația Mondială a Comerțului, Donald Trump, SUA
Tematic
Rusia este îngrijorată de diminuare rolului OMC
Trump i-ar fi propus lui Macron să scoată Franța din UE
Filmul demenței: Masacru în SUA - o redacție a fost măcelărită! Trump e socotit vinovat!

Загрузка...