Donald Trump și Emmanuel Macron

Trump i-ar fi propus lui Macron scoată Franța din UE

375
Donald Trump i-ar fi propus lui Emmanuel Macron ieșirea Franței din Uniunea Europeană și încheierea unui acord comercial economic în condiții mai avantajoase decât cele oferite de UE.

BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, i-a propus omologului său francez, Emmanuel Macron, să se retragă din Uniunea Europeană, anunță ziarul Washington Post, cu referință la surse guvernamentale din Europa.

Potrivit sursei citate, Trump și Macron au discutat la Casa Albă, pe 24 aprilie, probleme legate de comerț.

"De ce nu ieșiți din UE?", l-ar fi întrebat Trump, potrivit sursei. Ulterior, președintele SUA a promis că în cazul ieșirii Franței din UE îi va propune un acord comercial bilateral cu mult mai acceptabile condiții decât cele existente în UE, ca organizație unită.

De asemenea, Trump i-ar fi spus lui Macron că relațiile comerciale cu UE sunt "mai proaste decât cele cu China".

Casa Albă a refuzat să comenteze materialul celor de la Washington Post, însă nici nu au infirmat cele relatate de publicație.

Articolul a fost publicat în rubrica Opinie, cu ocazia vizitei lui Trump în Europa,  unde în luna următoare urmează să participe la summitul NATO și să aibă o întrevedere la Helsinki cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

375
Tagurile:
Casa Albă, Emmanuel Macron, Donald Trump, Uniunea Europeană, SUA, Franța

Загрузка...