Fostul secretar general al NATO, Javier Solana, în timpul unei vizite la Moscova

Fostului șef NATO i-a fost refuzată intrarea în SUA

216
(reînnoit 15:28 26.06.2018)
Fostul secretar general al NATO, Javier Solana, a primit un răspuns negativ la cererea de intrare în SUA - din cauza unei vizite efectuate în trecut în Iran.

BUCUREȘTI, 26 iun — Sputnik. Statele Unite i-au refuzat intrarea în țară fostului secretar general al NATO și fost ministru spaniol al Afacerilor Externe, Javier Solana, anunță ziarul El Pais, cu referință la surse din cadrul ambasadei SUA.

Cetățenii Spaniei au liber la călătoriile în SUA (unde se pot afla cel mult 90 de zile), cu condiția completării unui chestionar online. Din 2015, Washingtonul a restricționat regulile de călătorie pentru europenii care au în pașaport mențiuni despre vizite în Iran, Irak, Siria, Sudan, Libia, Somalia sau Yemen.

Solana a efectuase o vizită în Iran, unde a participat la negocieri legate de acordul nucelar, prin urmare va fi nevoit să depună o cerere pentru viză de călătorie.

"E o decizie măruntă", a declarat el pentru o televiziune spaniolă, specificând că a vizitat Iranul în 2013, pentru a participa la ceremonia de depunere a jurământului de către președintele Hassan Rohani.

Fostul șef al NATO a specificat că a mers la Teheran ulterior în calitate de reprezentant al tuturor celor care au negociat acordul încheiat în 2015. Documentul urma să asigure faptul că Iranul nu va dezvolta o bombă nucleară. Statele Unite au anunțat în luna mai a anului curent că se retrag din acest acord.

"Oamenii trebuie să meargă în țările cele mai complicate pentru a continua negocierile", a spus Solana.

"Ceea ce mi se pare cel mai șocant este ca acești oameni să fie tratați la fel ca ceilalți în ceea ce privește accesul sau refuzul de intrare", a mai adăugat el.

Solana a deținut funcția de secretar general al NATO în perioada 1995-1999. Acesta urma să citească o lecție la Institutul Brookings din Washington.

216
Tagurile:
secretar general al NATO, viză, Javier Solana, Washington, Spania, SUA, Iran
Tematic
România ignoră amenințările SUA: “avem interese puternice în Iran”
Iran către SUA: "Dacă faceţi asta, revenim la programul nuclear"
Iran: Israelul va răspunde pentru atacurile sale cu rachete
Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei
Un eventual conflict între Israel și Iran: de partea cui va fi Moscova?
Fost secretar de stat al SUA: anularea acordului cu Iran ar putea provoca un război
Un avion de pasageri s-a prăbușit în Iran. Nicio persoană nu a supraviețuit
Iran: A luat sfârșit ”epoca loviturilor fără pedeapsă” în Siria
Șeful Mossad: Israelul are "ochi și urechi" pe teren în Iran

Загрузка...