Refugiați sirieni

"UE pierde controlul": Austria va fi aspră privind migranții în timpul președinției UE

99
(reînnoit 16:37 26.06.2018)
Viena, căreia îi vine rândul să preia președinția UE la 1 iulie, a pregătit un set de propuneri pentru o politică de migrație mai strictă. Aceasta include crearea de tabere pentru migranții salvați în Marea Mediterană și un nou sistem de protecție mai bun, ceea ce face ca solicitanții de azil să depună cererile înainte de a intra în bloc.

BUCUREȘTI, 26 iun — Sputnik. Guvernul austriac a pregătit un document pentru dezbateri în cadrul reuniunii din iulie a oficialilor din domeniul securității interne, lovind "slăbiciunile fundamentale" ale frontierelor UE și ale politicii anterioare privind migrația, potrivit Financial Times.

"Criza migrației din 2015 și consecințele acesteia au lăsat pe mulți oameni cu impresia că elitele politice și UE ca un tot întreg au pierdut controlul asupra situației", se arată în documentul citat de ziarul englez.

Nicio atitudine anti-libertate

Sursa citată subliniază necesitatea de a aborda afluxul de tineri needucați din teritorii "caracterizate de atitudini religioase patriarhale, anti-libertate și/sau înapoiate".

"Mulți dintre aceștia sunt în mod special susceptibili de adeziune la ideologiile care sunt ostile față de libertate și/sau sunt predispuse la crimă", se spune în ziar.

Oficialii austrieci, care au elaborat documentul, subliniază încercările eșuate de integrare a "persoanelor care au ajuns ilegal", deoarece unii resping principiul vieții în societățile libere sau au probleme serioase și avertizează că situația se poate agrava pentru mulți ani.

"După cum a demonstrat experiența cu imigrația din regiuni "caracterizate de atitudini religioase patriarhale, anti-libertate și/sau înapoiate", problemele legate de integrare, siguranță și securitate pot chiar să crească semnificativ în mai multe generații", se mai precizează în document.

Tabere de migranți în afara UE

Pentru a împiedica scenariile nefavorabile, documentul a subliniat o serie de propuneri de eliminare a "deficiențelor fundamentale" descrise, la frontierele externe ale blocului, în primul rând crearea "unui nou sistem de protecție mai bun, pe baza căruia nici o cerere de azil nu este depusă pe teritoriul UE", astfel încât migranții din Siria, Afganistan și țările africane ar trebui să solicite azil înainte de a intra în Europa.

Documentul sugerează, de asemenea, trimiterea celor cărora le-au fost respinse cererile de azil în centre speciale din afara teritoriului blocului comunitar. Propunerea a fost deja prezentată de cancelarul austriac Sebastian Kurz, care pledează pentru un curs ferm în politica privind refugiații.

În plus, documentul propune construcția de tabere în nordul Africii pentru migranții salvați în Marea Mediterană, propunere deja discutată la nivelul UE și apreciată la Roma. Italia rămâne principala poartă pentru migranții care traversează marea, deși noul guvern a adoptat o poziție mai fermă în ceea ce privește migrația și a respins mai multe nave de caritate cu sute de persoane aflate la bord care au fost salvate din Marea Mediterană.

99
Tagurile:
propuneri, lacune, Frontiere, migrație, securitate internă, reuniune, UE, Austria
Tematic
Referendum în Austria pentru ieşirea ţării din UE
Austria îi plătește pe migranți că să plece din țară. Vezi cu cați euro
Austria solicită o nouă prelungire a controalelor de urgență la frontierele UE
Șeful MAE al Austriei se pronunță pentru lichidarea grădinițelor musulmane
FILE - In this Nov. 9, 2017 file photo, an American flag is flown next to the Chinese national emblem during a welcome ceremony for visiting U.S. President Donald Trump outside the Great Hall of the People in Beijing

China nu se lasă intimidată de Washington ia măsuri contra presei din SUA

40
China nu s-a lăsat mai prejos și a anunțat măsuri similare în cazul a patru mass-media americane – răspunzând astfel măsurilor luate de Washington

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Evan Răutu. SUA au declarat în februarie mai multe mass-media chineze drept ”agenții de propagandă”, luna trecută au declarat alte patru mass-media chineze de stat ”organe de propagandă” ale Beijingului, birourile din Statele Unite fiind considerate ”misiuni diplomatice străine”.  

Aceasta implică notificarea Departamentul de Stat al SUA cu privire la personalul și bunurile imobiliare ale respectivelor mass media.

În aceste condiții, China nu s-a lăsat mai prejos și a anunțat măsuri similare în cazul a patru mass-media americane (care activează în China) - agențiile de presă Associated Press și United Press International, televiziunea CBS și postul de radio NPR.

Astfel, ministerul chinez de Externe a cerut ca, în șapte zile, cele patru mass media americane să pună la dispoziția autorităților de la Beijing liste cu angajații, dar și cu bunurile imobiliare

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40

Загрузка...

SUA, țară nesigură pentru Uniunea Europeană

58
(reînnoit 19:54 01.07.2020)
SUA este o țară nesigură pentru Uniunea Europeană în ceea ce privește venirea rezidenților americani pe teritoriul european de la 1 iulie.

BRUXELLES, 1iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Lista țărilor sigure de unde se poate intra în UE de la 1 iulie nu include și Statele Unite.

Uniunea Europeană trebuie să își dea acordul prin vot pentru călătoriile de divertisment sau în interes de afaceri ale rezidenţilor din 14 ţări începând de la 1 iulie. Țările acceptate ca sigure sunt: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia și Uruguay.

Doar că SUA, alături de Brazilia, nu se numără printre ţările incluse pe lista iniţială a ţărilor considerate "sigure".

Votarea acestei liste este destinată să sprijine industria turismului şi destinaţiile turistice din UE, în special ţările din sudul Europei, care au fost cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

China ar urma să fie inclusă şi ea pe această listă însă numai cu condiţia reciprocităţii, dacă autorităţile chineze vor permite vizitatorii din UE. Reciprocitatea este una dintre condiţiile necesare pentru a fi inclusă pe lista ţărilor de origine sigure.

Lista trebuie aprobată cu o "majoritate calificată" de ţările UE, ceea ce înseamnă 15 ţări care să reprezinte 65% din populaţia blocului comunitar.

Această listă va funcţiona ca o recomandare pentru ţările membre UE, ceea ce înseamnă că aproape sigur nu vor permite accesul călătorilor din alte ţări, dar ar putea impune restricţii călătorilor care vin din cele 14 ţări considerate sigure.
© Sputnik / Владимир Астапкович

Deocamdată, la fel ca și la închiderea granițelor, țările UE acționează disparat și individual în ceea ce privește redeschiderea frontierelor interne.

Unele state au condiții speciale de acces. Grecia solicită teste obligatorii pentru depistarea COVID-19 pentru vizitatorii care vin din unele state UE, precum Franţa, Italia, Olanda şi Spania, cu introducerea în carantină până la aflarea rezultatelor. La rândul său, Cehia nu permite accesul turiştilor din Portugalia şi Suedia. De asemenea, rezidenţii britanici nu pot călători în multe state UE.

Călătoriile neesenţiale în UE au fost interzise de la jumătatea lunii martie, iar măsurile restrictive vor fi ridicate treptat începând cu 1 iulie, privilegiind vizitatorii veniţi din ţări a căror situaţie epidemiologică este asemănătoare celei a UE, unde pandemia s-a stabilizat, sau chiar mai bună. Iar Statele Unite nu se numără printre aceste țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
Uniunea Europeană, SUA
Tematic
Trump: SUA vor „muta” unele trupe din Germania în Polonia ca „semnal” pentru Rusia
Trei state americane le impun carantina concetățenilor veniți din alte părți ale SUA
Merkel: UE, să „reflecteze” la posibila retragere a SUA din „rolul de lider mondial”
Loialitatea față de SUA au adus Germania și restul UE într-un „punct mort” - oficial rus
SUA, reacție uluitoare după ce s-a emis un mandat pentru arestarea lui Donald Trump

Загрузка...
Mircea Badea

Mircea Badea revine ”Omagiu pășunist” pentru ”bravul cârmaci, tătelul Iohannis”

0
”Nota generală era bravul cârmaci, desigur Iohannis, să luăm lumină de la tătelul nostru, și partidul și era exact totul ca la Congresul 14 al PCR”.

BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Evan Răutu. Revenit după un scurt concediu, cunoscutul realizator Mircea Badea a intrat direct în cel mai important și controversat eveniment, lansarea programului de redresare economică de către Iohannis și guvernul Orban.

”Nu înțeleg nimic din ce se întâmplă… am văzut azi Congresul 14 sau ceva de genul la varianta iarbă verde, varianta pășunistă”, a spus Mircea Badea, caracterizând manifestarea ca fiind… ”foarte sovietică”.

Cunoscutul realizator a mărturisit: ”Am încercat să îi ascult, dar n-am putut” – o constatare a mai multor observatori, chiar avizați. Dar Mircea Badea pune accentul pe „argumentul fundamental” al susținerii Programului: Iohannis.

”Nota generală era bravul cârmaci, desigur Iohannis, să luăm lumină de la tătelul nostru, și partidul și era exact totul ca la Congresul 14 al PCR”, a spus Mircea Badea, completând ”Nu zic ca o chestie negativă, doar remarc”.

Teleastul nu s-a putut abține să plaseze manifestarea liberală în contextul ”harnelii” mondiale ”progresiste”.

”Toată treaba sovietică se reimpune pe plan mondial - toată harneala progresistă în care începe să funcționeze din nou cenzura în cel mai sovietic mod posibil în care ți se impun cu forța niște concepte artificiale pe care trebuie să le spui cu voce tare ca să nu creadă cineva că nu ești cu ei”, a conchis Mircea Badea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, Mircea Badea
Tematic
Mircea Badea a dat în vileag crasa impostură a lui Iohannis
”Alianță cu Rusia”?! Mircea Badea îi face praf pe ”propagandiștii de pe cocioc”
Mircea Badea – despre ”rușii” de la protestele din Victoriei: ”Chiar cred că mai merge?!”
Mircea Badea face praf sistemul de testare – internare: ”cretinismul cu pușcăria-spital”
Mircea Badea, cea mai curajoasă declarație despre Soros, SUA și România

Загрузка...