Arlene Foster şi Theresa May

Brexit împinge Irlanda mai aproape de unificare. Organizarea referendumului

617
(reînnoit 11:37 26.06.2018)
Un politician irlandez important a riscat inflamarea tensiunilor după ce a afirmat că Irlanda de Nord ar putea părăsi Regatul Unit din cauza Brexit.

BUCUREŞTI, 23 iun — Sputnik, Doina Crainic. Mark Daly, membru al unei importante Comisii parlamentare irlandeze, a declarat că „Brexit și modificarea demografiei Irlandei de Nord" vor conduce la ieşirea provinciei din Regatul Unit, potrivit express.co.uk.

El a spus că „istoria unificării Irlandei urmează să fie scrisă" și că guvernul britanic și cel irlandez trebuie să se pregătească pentru un referendum cu privire la unificare.

Potrivit politicianului, faptul că nu se ştie dacă oamenii și mărfurile vor mai putea trece liber, după Brexit, granița de 300 de mile dintre Irlanda de Nord şi Irlanda alimentează sentimentele naționaliste.

În timp ce Marea Britanie a votat în majoritate pentru Brexit, pe 23 iunie 2016, Irlanda de Nord a votat, cu un procent de 56%, pentru rămânerea în UE.

Un total de 85% dintre catolicii nord-irlandezi, care tind să susţine unificarea Irlandei, s-au opus Brexit. De asemenea, un sondaj BBC/RTE din 2015 a arătat că 30% dintre locuitorii Irlandei de Nord doresc unificarea Irlandei.

Totuşi, după votul privitor la Brexit, această cifră a urcat, un recent sondaj LucidTalk arătând că 42% dintre aceştia susţin unificarea.

În cazul în care Regatul Unit va părăsi piața unică și uniunea vamală, în urma unui aşa-zis Brexit „dur", vor exista controale la frontieră, ceea ce va intensifica sentimentele naționaliste.

Mark Daly a mai spus că o astfel de situaţie ar putea apărea nu în opt, ci în cinci sau chiar în trei ani.

Guvernul irlandez a primit deja acordul UE potrivit căruia, dacă Irlanda de Nord se va alătura Republicii, atunci va reveni automat în UE, situaţie care va fi similară cu ceea ce s-a întâmplat cu Germania de Est în 1990.

Totuşi, susţinătorii Brexit spun că ieşirea din UE este mai importantă decât rămânerea Irlandei de Nord în UE.

Un raport bazat pe un sondaj realizat de Lord Ashcroft la începutul acestei luni precizează că „dacă nu ar fi posibilă ieşirea din UE și menţinerea Angliei, Scoției, Irlandei de Nord și Țării Galilor în Regatul Unit, 63% dintre cei care au votat pentru ieşire (incluzând 73% dintre conservatori) au declarat că vor alege părăsirea UE".

617
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (680)
Tematic
Brexit: Londra, încrezătoare că va evita o ”rea tocmeală”
Brexit, avertizare: Marea Britanie riscă să ajungă într-o criză gravă
Bruxelles - Londrei: Dacă zăboviți cu Brexit, veți plăti pentru renovarea Parlamentului UE
Negocierile privind Brexit: ”Una din cele mai mari trădări din istoria țării”
Victorie pentru Brexit: vot crucial privind retragerea din UE, schimbare de situaţie
Italia: trădarea poporului și subminarea democrației. Cea mai mare criză după Brexit
Brexit. Studiu al Guvernului: „scenariu apocaliptic" pentru Marea Britanie
Soros se întoarce la politica britanică - susține un al doilea referendum pentru BREXIT
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

589
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

589
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Partidul Comunist din Grecia a acuzat UE de falsificarea istoriei

441
Partidul Comunist din Grecia a acuzat Uniunea Europeană de faptul că încearcă să dea peste cap istoria, falsificând-o, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul și distrug distrug monumente istorice.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Uniunea Europeană, sărbătorind Ziua Europei pe 9 mai în locul „Marii Victorii Antifasciste a Națiunilor”, încearcă să dea peste cap istoria, falsificând istoria, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul, distrug monumente istorice, a declarat Partidul Comunist Grecia (KKE).

„Pe 9 mai, oamenii sărbătoresc, onorează și își amintesc de Marea Victorie Antifascistă a Națiunilor, marcată de semnarea predării necondiționate de către naziști pe 9 mai 1945. Armata Roșie a Uniunii Sovietice, 20 de milioane uciși în URSS, căzuți pe câmpurile de luptă, mișcări de rezistență europene ... - cu victimele lor au scris epopeea unei Victorii Antifasciste ", se spune în declarația Partidului Comunist Elen, ajunsă în posesia RIA Novosti.

Partidul Comunist Elen aduce un omagiu celor care au luptat cu armele, celor care au fost torturați, închiși, exilați, celor care au acționat cu toată puterea împotriva axei nazist-fasciste Germania-Italia-Japonia și aliaților lor.

PCE a declarat că este mândru că este liderul luptei eroice, iar mii de membri ai săi, prin eroismul și sacrificiul de sine, au scris câteva dintre paginile de aur ale istoriei sale, au contribuit la rezultatul victorios al războiului.

„UE, străduindu-se în mod constant să dea istoria peste cap, a numit-o pe 9 mai„ Ziua UE ”. Anul acesta alege pe 9 mai să înceapă o nouă spălare a creierului, așa-numita„ conferință despre viitorul Europei ”, se arată în document.

"Evenimentele de astăzi din economia globală și în fruntea competiției internaționale acordă și mai multă importanță istoriei și lecțiilor celui de-al doilea război mondial", consideră Partidul Comunist.

PCE că Uniunea Europeană a inclus în „teoria oficială a celor două extreme” inacceptabile, echivalând monstrul nazist cu comunismul, jucând un rol principal în anticomunism și falsificarea istoriei.

„În fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale Partidului Comunist și ale Uniunii Sovietice, precum Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, acum, cu sprijinul UE, partidele și simbolurile comuniste sunt scoase în afara legii, acolo îi onorează pe complicii SS, distrug monumente istorice ale Victoriei Antifasciste, care le reamintește oamenilor, cine, cum și cu ce jertfe au zdrobit fascismul ", se arată în declarație.
441
Tagurile:
UE, Grecia

Загрузка...
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

0
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

0
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...