XX Тольяттинский автосалон Motorexpo

BMW va retrage 12 mii de automobile vândute

97
(reînnoit 18:18 22.06.2018)
Compania BMW a anunțat că va retrage peste 11,7 mii de automobile diesel din cauza sistemelor defecte de control al nivelului de emisie a gazelor.

BUCUREȘTI, 22 iun — Sputnik. Concernul BMW a anunțat că va retrage 11,7 mii de automobile diesel din cauza sistemelor de control al emisiei de gaze, a anunțat revista Spiegel, făcând referire la reprezentanții companiei.

Anterior, procuratura din Munchen a lansat o procedură de verificare a informațiilor cu privire la manipulările celor de la BMW cu sistemele de filtrare a gazelor de eșapament la automobilele diesel.

În cele din urmă, s-a constatat că pe 12 mii de vehicule BMW au fost instalat un soft defect. Compania se afla în așteptarea aprobării autorităților de stat pentru a instala un soft actualizat.

Potrivit publicației, urmează să fie retrase automobilele din seria cinci și șapte, care emit o cantitate excesivă de oxide de azot. Oficiul Federal de Automobile (KBA) a cerut retragerea acestor vehicule din cauza softului defect care permite manipularea datelor sistemului de emisii.

Potrivit reprezentaților companiei, KBA a aprobat versiunea actualizată a programului, fapt care a fost adus la cunoștința proprietarilor automobilelor, scrie publicația.

Retragerea automobilelor reprezintă un adevărat eșec al concernului, pentru că, spre deosebire de concurenții săi, aceștia au menținut standarde tehnice înalte, iar automobilele lor au obținut cele mai bune rezultate în urma testărilor.

Anterior, concernul Volkswagen a fost acuzat în SUA că a instalat pe automobilele diesel un soft care diminuează indicatorii reali ai emisiilor de gaze. Guvernul american a obligat concernul să-și retragă peste 482 mii de automobile de marca Volkswagen și Audi, vândute în Statele Unite între 2009-2015. Volkswagen a convenit asupra răscumpărării automobilelor de la consumatori cu achitarea unei despăgubiri. Ministrul pentru Protecția Mediului din Germania, Svenja Schulze, a îndemnat la grăbirea procesului de reparare a automobilelor cu motor diesel, în legătură cu plângerea Comisiei Europene împotriva Germaniei și altor cinci state al UE în legătură cu nivelul înalt al poluării aerului în orașe.

97
Tagurile:
BMW, emisie, Diesel, Poluare, Germania
Tematic
Scandal: șeful Audi, arestat. E suspectat de o mare fraudă
Război SUA-Germania: americanii vor să pună mâna pe managerii Volkswagen
Soviet War Memorial (Tiergarten)

Președintele Germaniei a depus o coroană de flori la Memorialul Sovietic

21
La 80 de ani de la atacul nazist asupra URSS, președintele german Frank-Walter Steinmeier a depus astăzi o coroană de flori la Memorialul Sovietic din Berlin-Pankow.

Vladimir Putin a depus un buchet de flori la mormântul Ostașului Necunoscut, 22 iunie 2021
© Sputnik / Алексей Никольский
BRUXELLES, 22 iun – Sputnik. Președintele Frank-Walter Steinmeier a fost însoțit de garda de onoare prezidențială la depunerea coroanei de flori la Memorialul Sovietic din Berlin-Pankow, eveniment derulat cu ocazia aniversării a 80 de ani de la începutul Marelui Război Patriotic, arată Sputnik

Steinmeier s-a oprit la soclul statuii Mamei Rusia unde a fost depusă o coroană funerară galben-roșie cu o panglică cu inscripția „Președintele Republicii Federale Germania”.

Memorialul sovietic din Pankow este unul dintre cele mai mari complexe memoriale din Berlin care onorează amintirea soldaților Armatei Roșii. Acolo sunt înmormântate rămășițele a peste 13.000 de soldați și ofițeri sovietici care au murit în aprilie-mai 1945 în timpul luptelor pentru Berlin.

21
Tagurile:
Germania

Загрузка...
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

41
Rusia spera că după războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

41
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Ministrul rus de Externe, despre summitul Putin-Biden: Nu va exista un joc unilateral
Început promițător: Cum se va schimba politica mondială după întâlnirea Putin-Biden
Un jurnalist german i-a comparat pe Putin și Merkel
Un general ucrainean îi cere lui Zelenski să-l „păcălească” pe Putin
Putin: Sistemul european de securitate a degradat
Putin: Rusia simte o legătură culturală și istorică cu Europa

Загрузка...
Klaus Iohannis

Atenție: cea mai GRAVĂ acuzație pentru Iohannis un RECORD istoric negativ!

0
O acuzație unică în ultimii 31 de ani – și o concluzie care ar trebui preluată de presă și opinia publică, fiind un semnal de alarmă de o gravitate fără egal.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Până acum, președintele Iohannis a fost acuzat de multe: de la banii obținuți pe casa dobândită ilegal, la implicarea ilegală împotriva guvernului PSD, de la lene, la ineficiența vizitelor sale externe, de la implicarea neconstituțională în activitatea PNL la declanșarea unui referendum contra unui partid. Și așa mai departe.

Iohannis, considerat de analiști cel mai slab pregătit dintre președinții României, este și cel care a primit cele mai multe și diverse acuzații și critici.

Ei bine, la toate acestea se adaugă una, poate cea mai gravă: NU îi pasă de greutățile prin care trec românii grav afectați de inundațiile din ultima vreme.

Acuzația este lansată de cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob: ”Președintele Klaus Iohannis e singurul de după revoluție care nu a călcat vreodată prin vreo localitate inundată”.

Jurnalistul face și o constatare tristă: ”România e înecată nu doar de ape, cît mai ales de jemanfișism la nivel înalt”.

”România e sub ape, meteorologii anunță noi inundații în aproape toată țara, numărul morților și al sinistraților crește, puhoaiele invadează inclusiv marile orașe, oamenii își plîng avutul dus pe ape la propriu. Pînă la această oră, însă, niciun înalt oficial al statului român nu s-a deranjat să viziteze, măcar simbolic, vreo localitate afectată de inundații”, scrie BT Iacob.

Jurnalistul remarcă indignat că președintele Senatului, Anca Dragu ”e prezent doar la întîlnirile de joi cu ambasadorii străini”, în timp de președintele Camerei, Orban, și premierul Cîțu ”se întrec în vizite electorale”.

Ori, această atitudine vine în contrast cu ceea ce se petrecea în trecut, pe vremea diverselor guvernări când, de exemplu ”Tăriceanu și Băsescu se călcau reciproc pe bătături vizitînd zonele calamitate, ca președinte și premier”.

Pe de altă parte, ziaristul observă că ”nu există comandament de criză, ca pe vremea lui Oprea cel plimbăreț, nu se reunește guvernul în ședință de urgență, cum făcea Ponta cel iresponsabil, nu se dă alarma la ministerele implicate în mod firesc în asemenea situații, precum Mediul, Apărarea, Administrația Publică, Sănătatea șamd”.

Revenind la Iohannis, Bogdan Iacob subliniază: ”Klaus Iohannis a ajuns la al șaptelea an de mandat și încă nu a călcat vreodată printr-o localitate afectată de inundații”.

”Iohannis e singurul președinte care, fizic, nu a fost vreo clipă alături – electoral ori sincer – alături de românii afectați de inundații”, scrie Bogdan Iacob, formulând astfel poate cea mai gravă acuzație la adresa lui Iohannis.

De la confirmarea sa în primul mandat Iohannis ”se mulțumește să urmărească ”cu atenție și îngrijorare” creșterea periodică a nivelului apelor și cam atît” – asta spre gravă deosebire de ceilalți președinți, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, care ”au mers în repetate rînduri în localități calamitate, au promis sprijin, au dat imbold guvernelor epocii să se implice mai mult”.

În plus, și premierii României ”s-au implicat prin vizite la fața locului, de la Petre Roman și Nicolae Văcăroiu pînă la Tăriceanu, Boc, Ponta ori controversata Viorica Dăncilă”, scrie jurnalistul, amintind că Presa ”remarca uneori, critic, că respectivii făceau deplasări la inundații cu elicopterul. Dar măcar le făceau”.

Se pare însă că Iohannis dă tonul guvernelor ”sale” – pentru că nici premierul Dacian Cioloș, ”care ne transmitea cinic, în 2016, că „nu e cazul să se plimbe cu barca” prin zonele inundate” și nici niciunul dintre primii patru oameni în stat actuali ”nu ”servește” inundații și nici miniștrii de rînd nu se înghesuie, cu excepția, poate, a udemeristului de la Mediu, Tanczos Barna”.

Situația se repetă, revoltător, pentru că anul trecut ”nu altfel au stat lucrurile”, scrie BT Iacob: ”cînd viiturile măturau România, iar guvernanții chefuiau cu whisky și trabucuri prin birouri, prin localuri închiriate și își argumentau pasivitatea prin interdicțiile de pandemie”.

Concluzia este gravă – și cred că ar trebui preluată de presă și opinia publică, fiind un adevărat semnal de alarmă: ”Încet-încet, România intră dă semne că intră în zodia nepăsării totale”.

”Una în care prea-înalții guvernanți nu se mai ostenesc nici măcar aparențele să le mai salveze, în numele unui sictir generat, probabil, de încredințarea că vulgul nu mai contează de mult, nici măcar electoral, așa că la ce bun deranjul?”, încheie Bogdan Tiberiu Iacob articolul din InPolitics. 

O singură obiecție am față de cele scrise de distinsul coleg de presă: de ce i se pare că România intră dă semne că intră în zodia nepăsării ”încet-încet”? Mie mi se pare că degradarea ideilor de implicare și responsabilitate se produce accelerat - și dramatic de cuprinzător.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...