Клинико-диагностическая лаборатория

Moscova a prezentat probe: atacul chimic din Siria a fost o înscenare

435
(reînnoit 19:42 22.06.2018)
Ministerul Apărării din Rusia a prezentat probe, care demonstrează că atacul chimic, care ar fi avut loc anul trecut în Siria, ar fi fost o înscenare.

BUCUREȘTI, 22 iun — Sputnik. Provocatorii au introdus premeditat sarin în mostre pentru a acuza forțele guvernamentale siriene de un atac în Khan Shaykhun, acum un an, a declarat șeful trupelor de apărare radioactivă, chimică și biologică ale Forțelor Armate ale Rusiei, Igor Kirillov.

Împreună cu compuși organoclorurați, în unele probe s-a găsit un produs rezultat din descompunerea sarinului. Însă autorii raportului privind utilizarea armelor chimice nu fac o conexiune directă cu utilizarea sarinului și explică acest lucru prin faptul că camera a fost degazată cu apă de către victimele incidentului.

Drept probe care demonstrează că e vorba de o provocare, servesc și caracteristicile pâlniei de obuz formată în urma exploziei.

"Aceasta (pâlnie de obuz n.r.) s-a format în rezultatul deflagrației explozibilului de putere mica, care a fost fixat de sol, nu lansat din avion. Atragem atenția asupra faptului că până la finalizarea „investigației" pâlnia a fost acoperită cu ciment", a spus reprezentatul Ministerului Apărării.

Kirillov a menționat că provoacă nedumeriri materialele video și foto în care sunt prezentate persoane fără echipament de protecție a căilor respiratorii și pielii, făcute la primele ore de după incident.

"Acest lucru demonstrează lipsa sarinului în pâlnia de obuz, pentru că în momentul exploziei obuzului chimic în interior și în afara pâlniei există o concentrare letală a substanței toxice, iar oamenii aflați în apropiere nu ar fi supraviețuit, exact așa cum nu ar fi supraviețuit nici cei care au acordat primul ajutor victimelor", a conchis Ministerul rus Apărării.

Oficialii au mai adăugat că în cazul atacului de la Duma — provocarea a avut un scenariu similar, iar experții OPCW au neglijat orice standarde de investigație, ceea a dus la o falsificare a datelor.

Incidentul cu pretinsul "atac cu arme chimice" ar fi avut loc la Khan Shaykhun, din provincia Idlib, la 4 aprilie a anului trecut. În iunie, o misiune a experților OPCW, a prezentat un raport în care se susține că la locul incidentului ar fi fost identificate urme de sarin.

Ulterior, o misiune ONU — OPCW pentru investigarea cazurilor de utilizare a armelor chimice în Siria a purces la identificarea autorilor atacului. În toamnă s-a anunțat că responsabil este Damascul de acest atac.

Siria a declarat în mai multe rânduri, că nu a utilizat niciodată arme chimice, iar toate stocurile de substanțe chimice au fost evacuate din țară sub supravegherea OPCW.

435
Tagurile:
sarin, înscenare, Arme chimice, Ministerul Apărării, OPCW, Igor Kirillov, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)
Tematic
Moscova: Se pregătesc noi provocări cu arme chimice în Siria
Atacul chimic din Duma, „manevră de PR". „Alianţa Occidentală sprijină teroriștii"
Palestina, parte a Convenției privind interzicerea armelor chimice
Experții au finalizat verificarea informațiilor despre atacul chimic în Duma
Moscova: În Duma nu au fost găsite victime sau vreo urmă de arme chimice
OPCW nu a găsit arme chimice la locațiile din Siria bombardate de SUA - Rudskoy
Atacul chimic, o înscenare: “ne-au promis orez, biscuiți și curmale” - VIDEO
Armata siriană poate dovedi că „atacul chimic" din Siria e o înscenare - Video
Echipamentul laboratorului chimic din Duma - produs în Occident
Trei companii belgiene au livrat ilegal substanțe chimice în Siria
Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria, în afară de „sursele al-Qaeda”
Liviu Dragnea

Dragnea, lovit din nou de Europa - chiar la 1 an după condamnare! Decizie uluitoare!

230
”Dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”

BUCUREȘTI, 27 mai, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Exact acum 1 an președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat și încarcerat, în urma unui proces și a unei decizii controversate. Iată azi Dragnea mai primește o veste proastă, a  pierdut un proces la Tribunalul UE.

Concret, e vorba de o acțiune deschisă de Dragnea, o plângere în legătură cu ancheta Tel Drum de la DNA, în baza unor cercetări OLAF.

Astfel, în 2017, după ce DNA a anunțat că Liviu Dragnea este pus sub acuzare în cauza Tel Drum, acesta cerut clarificări și a făcut o serie de solicitări către OLAF. Dar, surpriză, OLAF nu a acceptat, în ciuda pretențiilor de transparență.

Ca atare, Liviu Dragnea s-a adresat Comisiei Europene cu privire la ancheta făcută de OLAF, răspunsul nu a fost favorabil, iar fostul lider a atacat acel răspuns la Tribunalul UE.

Dragnea a reclamat o încălcare a regulamentelor europene şi faptul că i-a fost afectat dreptul la apărare și că nu i-a fost acordată prezumpția de nevinovăție şi – atenție - că nici nu i-a fost permis accesul la documentele din ancheta OLAF!

Dar, Tribunalul UE a respins acțiunea.

Acum vine bomba: în decizia de azi a Tribunalului UE se arată că ”dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene”!

Deci, cine poate verifica OLAF? Se pare că nimeni! Asta e democrația UE! Reamintim că Dragnea NU apare în acționariatul TelDrum, iar în privința beneficiilor pe care acesta le-ar fi avut de pe urma activității firmei NU a fost dată încă o decizie definitivă a vreunei instanțe.

De asemenea, conform Mediafax, judecătorii Tribunalului UE precizează că Liviu Dragnea ”nu poate susţine că refuzul OLAF de a deschide o investigaţie în privinţa unei anchete iniţiale în cazul Tel Drum i-a afectat drepturile”!

Reamintim că, în baza acestei anchete a OLAF, Liviu Dragnea, principal om politic al acelei perioade, a fost călcat în picioare de presă, ducând la o prăbușire în sondaje a sa și a PSD. Dar, iată, UE nu consideră că respectiva anchetă poate fi verificată și nici dreptul lui Dragnea – inclusiv la imagine – a fost încălcat! Europa…

Iată și decizia Tribunalului UE

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

230
Tagurile:
Europa, lovitură, condamnare, Liviu Dragnea

Загрузка...

Și Bulgaria depășește România: își deschide restaurantele și cafenelele de la 1 iunie

56
(reînnoit 11:41 27.05.2020)
Un ordin emis de Ministrul bulgar al Sănătății prevede că în Bulgaria, de la 1 iunie, se redeschid restaurantele, barurile de zi și cafenelele la întreaga lor capacitate, terasele fiind deja deschise din 5 mai

BRUXELLES, 27 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Bulgaria depășește România la ridicarea restricțiilor și își deschide localurile publice de la 1 iunie. Astfel, pe lângă cafenele, baruri și localuri de alimentație publică, îşi pot relua activitatea de la 1 iunie teatrele și şcolile de dans, doar barurile de noapte rămânând închise.

Școlile de dans vor funcționa la 30% din capacitate în interior sau 50% din capacitate în aer liber, se arată în ordinul ministerului Sănătății de la Sofia care prevede că sunt permise și concertele sau alte evenimente culturale şi de divertisment.

De altfel, redeschiderea teraselor a fost permisă în Bulgaria încă din 5 mai.

Conform deciziei ministrului Sănătății, starea de epidemie rămâne în vigoare până în 14 iunie. Până în prezent, în Bulgaria s-au înregistrat 2.460 de cazuri de coronavirus şi 133 de decese după contaminare.

56
Tagurile:
Restaurante, Bulgaria

Загрузка...
Doctor

Mărturia şocantă a unui medic internat - „Ne încuiau cu cheia. Eşti închis ca la detenţie”

0
O doamnă medic, care a fost internată după ce s-a infectat cu coronavirus, face mărturii cutremurătoare cu privire la modul cum sunt ţinuţi în spital pacienţii asimptomatici. Aceasta povesteşte cum a trecut prin această experienţă.

BUCUREŞTI, 27 mai – Sputnik, Doina Crainic. Medicul povesteşte că a intrat în contact cu un caz confirmat la serviciu şi că, înainte de internare, a avut cefalee două zile. Însă, atunci când s-a internat, a devenit complet asimptomatică. Ea povesteşte că s-a conformat legii care îi obligă pe cei asimptomatici să intre în spital, deşi „nu-i normal ce se întâmplă”.

„Ne închideau cu cheia, închideau uşa efectiv cu cheia şi apoi intră cineva seară, o doamnă asistentă, întreba dacă e în regulă, undeva la 8.00 – 9.00. Până dimineaţă nu mai intră nimeni. Şi nici nu există buton de panică sau ceva. Era un număr, numărul spitalului şi trebuia să formezi un interior şi răspundea doamna asistentă dacă aveai o problemă. Dar, vă daţi seama că poate să îţi fie rău să nu mai poţi să mai suni”, a povestit medicul, la digi24

Ea a mai spus că nu este normal ca pacienţii să fie încuiaţi şi că a resimţit internarea „ca pe o detenţie”. Medicul a povestit că se îngrijora cu privire la faptul că ar putea dura şi două luni până când testele vor ieşi pozitive, aşa cum s-a întâmplat şi la alţi pacienţi asimptomatici, care au stat internaţi în spital. „Sunt foarte mulţi care au stat şi 6 săptămâni şi două luni”, a precizat ea.

Drept tratament, i s-a dat cinci zile Plachenil, iar paracetamol şi vitamine nu a luat, întrucât nu avea simptome.

„Asta practic e ceea ce este cel mai greu de suportat, faptul că ai senzaţia că ai făcut ceva rău şi eşti ţinut efectiv închis ca la detenţie. Medicii care ne-au îngrijit, practic, nu au nicio vină. Provocarea lor e că au ajuns în momentul ăsta, nici măcar să mai fie medici”, a mai spus medicul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
doctor
Tematic
OMS: șanse mici unui nou val COVID-19 puternic – dar următoarele săptămâni vor fi critice
În Rusia s-au efectuat primele teste ale vaccinului împotriva COVID-19
Când va începe testarea clinică a vaccinului împotriva COVID-19 în Rusia

Загрузка...