Jean-Claude Juncker și George Soros

Soros, previziuni sumbre şi directive pentru Uniunea Europeană

291
(reînnoit 15:19 20.06.2018)
Omul de afaceri continuă să se implice în treburile interne ale bătrânului continent.

BUCUREŞTI, 20 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. După ce a plecat cu coada între picioare din Ungaria, miliardarul George Soros nu se lasă şi vrea să influenţeze politicile Uniunii Europene.

George Soros
© AP Photo / Olivier Hoslet, Pool Photo

Astfel, identificând trei probleme cu care se confruntă Uniunea, şi anume criza refugiaţilor, BREXIT-ul şi criza economică şi socială, acesta spune că are soluţii pentru rezolvare.

Mai precis, el susţine că statele nu ar trebuie să primeasă refugiaţi dacă nu îi vor, dar, în acelaşi timp, susţine că „UE ar avea de câştigat şi ar contrabalansa pagubele dacă ar primi şi alte state care vor să adere la Uniune".

„Statele membre nu ar trebui să fie forţate să accepte refugiaţii pe care nu-i vor, iar aceştia ar trebui să se stabilească în ţările în care vor să ajungă", a explicat Soros, potrivit stirileprotv.ro

El a ameninţat europenii că răcirea relaţiilor cu Washingtonul va provoca o nouă criză economică.

Miliardarul deplânge ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, considerând BREXIT-ul o adevărată catastrofă.

Reamintim că George Soros s-a opus activ ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, prin finanţarea unei campanii anti-BREXIT.

Acum, el vede soluţionarea problemelor Europei prin investiţii majore făcute de aceasta în Africa, pentru a se revigora din punct de vedere economic.

291
Tagurile:
Soluții, Crize, probleme, George Soros, UE
Тема:
Cine este George Soros (123)
Tematic
Fostul președinte APCE: Soros controlează instituțiile europene
Soros se întoarce la politica britanică - susține un al doilea referendum pentru BREXIT
Știrea momentului: Soros alertează Europa - "E iminentă o mare criză"
Război: UE va publica lista mărfurilor din SUA care vor fi taxate suplimentar
Mogherini a explicat cum UE va stopa imigrația ilegală
Trump a dat start unei “perestroika” în UE: sfârșitul liberalismului european
Vaccin AstraZeneca

Europa este în stare de șoc: Danemarca renunță definitiv la vaccinul AstraZeneca

17
Danemarca este prima țară din UE care renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca anti-COVID din cauza efectelor secundare, în timp ce în România acest vaccin poate fi inoculat și fără programare.

BRUXELLES, 14 apr – Sputnik. Spre deosebire de România care încurajează utilizarea vaccinului AstraZeneca, oferindu-l și fără programare în centrele de vaccinare, doar să fie folosit, Danemarca a invocat efectele secundare "rare" dar "grave" pentru a justifica renunțarea definitivă la acest ser.

Danemarca devine astfel prima țară din Europa care nu va mai utiliza vaccinul AstraZeneca, dând un semnal foarte puternic și celorlalte țări.

Directorul Agenţiei naţionale de sănătate, Soren Brostrom, a anunțat în mod oficial, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia care pune Europa pe gânduri: "campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca".

Celor circa 150.000 de persoane care au primit o doză din acest ser li se va propune un alt vaccin pentru a doua doză, au anunțat autoritățile din Danemarca.

Danemarca a suspendat temporar vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca pe 11 martie ca măsură de precauţie şi nu a reluat de atunci inocularea cu acest ser, nici măcar într-o măsură limitată, cum au procedat alte ţări.

Motivul pentru suspendarea vaccinării cu acest ser este reprezentat de cazurile izolate severe de cheaguri de sânge, şi chiar de decese suspecte, la oameni care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca.

Și Africa de Sud a renunţat la AstraZeneca în luna februarie, întrucât eficacitatea sa este pusă la îndoială în combaterea tulpinii apărute în această ţară. SUA, ca şi Elveţia, nu au autorizat încă vaccinul AstraZeneca, iar Venezuela a refuzat să facă acest lucru, invocând efectele sale secundare.

În Danemarca, la persoanele injectate cu AstraZeneca s-au înregistrat două cazuri de tromboză grave, dintre care unul mortal, ambele fiind persoane fără probleme anterioare de sănătate.

17
Tagurile:
Danemarca, AstraZeneca
Tematic
O treime din cei programați au refuzat vaccinul AstraZeneca
În ciuda scandalurilor, România continuă vaccinarea cu AstraZeneca
UK: AstraZeneca, interzis tinerilor sub 30 de ani – ce soluţie propune ministrul Sănătăţii

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V

32
(reînnoit 15:58 14.04.2021)
Președintele unei regiuni din Franța a anunțat că a făcut o precomandă pentru vaccinul rusesc Sputnik, urmând exemplul landului german Bavaria.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Președintele regiunii franceze Provența-Alpi-Coasta de Azur, Renaud Muselier, a anunțat că a făcut o precomandă pentru vaccinul rusesc Sputnik V, așteptând autorizarea preparatului de către Agenția Europeană a Medicamentelor.

“Am avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei (în Franța, Aleksei Moșkov n.r.), m-am întâlnit cu premierul landului Bavaria, care este cel mai influent în Germania. Am făcut o precomandă pentru Sputnik V, în așteptarea autorizației din partea autoritățile sanitare europene. Așa cum au făcut nemții, precum a spus doamna Merkel, așa cum a făcut premierul landului federal Bavaria, am făcut acest lucru la nivelul meu”, a declarat Muselier la postul de radio RTL.

Mai devreme, Ministerul Sănătății din Bavaria a încheiat un memorandum de intenții cu Fondul Rusesc pentru Investiții Directe cu privire la eventuala livrare a vaccinului Sputnik V în regiunea.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

Începând cu 4 martie, vaccinul rusesc Sputnik V este supus unei proceduri de expertizare etapizată de către Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), care autorizează vaccinurile pentru piața europeană. Mai devreme, EMA și-a exprimat speranța că evaluarea Sputnik V se va produce cât mai rapid, însă deocamdată nu se cunoaște o data exacta a aprobării vaccinului. Potrivit presei, autorizarea vaccinului ar putea avea loc în luna mai, dacă nu vor exista complicații.

Vaccinul Sputnik V a fost autorizat în 60 de țări, ai căror populație însumată constituie 1,5 miliarde de oameni. La numărul de autorizații obținute de către autoritățile de reglementare, Sputnik V ocupă locul doi în lume. Vaccinul este eficient în proporție de 91,6 la sută, potrivit datelor publicate de prestigioasa revistă științifică The Lancet.

32
Tagurile:
vaccin, Franța, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Germania este aproape de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V
Putin și Erdogan au discutat despre vaccinul Sputnik V
Autoritățile de la Madrid cer presiuni asupra EMA pentru aprobarea Sputnik V
Expert: Este oare posibilă producerea vaccinului ”Sputnik V” în Moldova
Aproape jumătate din populația Cehiei vrea vaccinul rusesc Sputnik V
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

Загрузка...