Donald Trump

Trump: ”Junker, un asasin crud”, ”Macron, vezi-ți de teroriștii tăi”, ”Sinzo, rămâi șomer”

590
(reînnoit 12:20 16.06.2018)
Au devenit cunoscute mai multe detalii despre cum i-a tratat președintele SUA pe colegii săi de G7.

BUCUREȘTI, 16 iun — Sputnik. Liderul de la Casa Albă nu prea a ales cuvintele în discuțiile din cadrul summitului celor 7 state puternic dezvoltate, relatează Wall Street Journal cu referire la la un înalt funcționar al Uniunii Europene.

Summitul G7 din Canada
© AP Photo / Jesco Denzel / German Federal Government

Atunci când au fost abordate subiectele referitoare la Iran și terorism, Trump i s-a adresat președintelui Franței: ”Ar trebui să știți asta, Emmanuel, fiindcă toți terorișrii se află la Paris”.

În timpul schimbului de opinii asupra migrației ilegale ținta atacului din partea președintelui american a devenit prim-ministrul nipon Abe. ”Sinzo, nu aveți această problemă, dar eu pot să vă trimit 25 de milioane de mexicani și, foarte repede, veți rămâne fără serviciu”, a spus Trump.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a fost etichetat drepr ”asasin crud” pentru taxele comunitare la un șir de mărfuri americane.

Trump, totodată, insistă ca ”marele club” să revină la formatul G8, cu participarea Rusiei. Pentru a adopta același discurs și fața de Vladimir Putin? Greu de crezut că ar putea să-și permită așa ceva.

 

590
Tagurile:
atacuri la colegi, G7, Donald Trump, SUA
Tematic
Tusk: Summitul G7 va fi unul dintre cele mai complicate
Țările G7 au refuzat să adopte o declarație comună împotriva Rusiei
The Telegraph: Un loc în G7 pentru Rusia în schimbul lui Assad
Liderii G7: Rusia trebuie atrasă în soluționarea problemelor internaționale
Trump a dat start unei “perestroika” în UE: sfârșitul liberalismului european
Trump se va întâlni cu Putin în viitorul cel mai apropiat
Germania: dorința lui Trump de a readuce Rusia în G8 va diviza Europa
Putin: întrevederea cu Trump va fi una utilă
Prior to the grand opening ceremony of the Nord Stream gas pipeline in the German town of Lubmin.

Senatul blochează candidatura șefului CIA din cauza „Nord Stream - 2”

24
(reînnoit 09:48 06.03.2021)
Senatorul american Ted Cruz a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când administrația lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Senatorul american Ted Cruz din Texas a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când guvernul lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.

"Voi înceta blocarea când administrația Biden își va îndeplini obligația legală de a raporta și sancționa navele și companiile care construiesc conducta lui Putin", a scris Cruz pe Twitter.

​El a adăugat că administrația Biden ar trebui să înceteze să fie „moale cu Rusia”.

Anterior, comitetul special al Senatului SUA pentru informații a sprijinit numirea fostului ambasador american în Rusia, William Burns, în funcția de șef al CIA.

24
Tagurile:
Nord Stream 2
Tematic
Lecția dată de Putin la prima discuție cu noul șef al CIA
Mega NUCLEARA: scandalul Baranga și… închisorile CIA!
Navalnîi lucrează cu agenții CIA - declarații de la Kremlin

Загрузка...

Biden a extins sancțiunile împotriva Iranului

50
(reînnoit 09:18 06.03.2021)
Președintele SUA, Joe Biden, a extins regimul de sancțiuni împotriva Iranului, această mișcare era de așteptat - sancțiunile introduse în 1995 sub președintele Bill Clinton au fost prelungite anual în tot acest timp și, de asemenea, au fost modificate în mod repetat.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a extins regimul de sancțiuni împotriva Iranului , a declarat Casa Albă.

Această mișcare a lui Biden era de așteptat - sancțiunile introduse în 1995 sub președintele Bill Clinton au fost prelungite anual în tot acest timp și, de asemenea, au fost modificate în mod repetat de către administrațiile ulterioare.

„Acțiunile și politicile guvernului iranian, inclusiv proliferarea (armelor) și dezvoltarea rachetelor și a altor arme asimetrice și convenționale, rețeaua de agresiune regională și campania pe care o conduce în această direcție, sprijinul pentru grupările teroriste și acțiunile periculoase ale Corpului de Paza Revoluționară Islamică și al acoliților săi - toate acestea continuă să fie o amenințare neobișnuită și extraordinară pentru securitatea națională, politica externă și economia SUA ", - spune documentul, semnat de Biden.

SUA au propus anterior Iranului să negocieze un acord nuclear cu Teheranul, din care Washingtonul s-a retras unilateral sub conducerea lui Donald Trump. Iranul a refuzat în acest moment să negocieze până la ridicarea sancțiunilor nou impuse.

50
Tagurile:
Sancțiuni, Iran, Joe Biden
Tematic
SUA au decis să-i pedepsească pe saudiți. Vor beneficia Rusia și Iranul de acest lucru?
Iranul este satisfăcut de sprijinul diplomatic al Rusiei
Semne rele? Iranul expune rachete denumite după generalul Soleimani ucis în atacul SUA

Загрузка...