Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп на саммите G20 в Гамбурге

Trump se va întâlni cu Putin în viitorul cel mai apropiat

94
(reînnoit 16:41 15.06.2018)
Donald Trump a confirmat că va avea în curând o întrevedere cu Vladimir Putin și a reiterat poziția în favoarea revenirii Rusiei în G7.

U.S. President Donald Trump, center right, and Russia's President Vladimir Putin, center left, talk during the family photo session at the APEC Summit in Danang, Saturday, Nov. 11, 2017
© AP Photo / Jorge Silva/Pool Photo
BUCUREȘTI, 15 iun — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că în curând se va întâlni cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Ne-am putea întâlni", a declarat Trump vineri, la postul de televiziune Fox News, fiind întrebat despre probabilitatea unei întrevederi cu Putin în viitorul apropiat.

De asemenea, acesta și-a reiterat poziția despre necesitatea revenirii Rusiei în componența G7, restabilind formatul G8.

94
Tagurile:
întrevedere, Fox News, declarație, G8, G7, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Тема:
Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
Tematic
Ce a spus Putin despre întrevedea Donald Trump-Kim Jong-un
Putin a comentat invitația lui Trump de a reveni în G8
Putin: Trump este îngrijorat de riscurile unei noi curse a înarmărilor
Putin: întrevederea cu Trump va fi una utilă
Austria vrea să găzduiască întrevederea Putin-Trump
Putin: Vom contribui ca summitul Trump - Kim Jong-un să se desfășoare cu succes
Putin a explicat de ce este amânată întrevederea cu Trump
Ce vor discuta Putin și Trump la următoarea întrevedere
A lui Putin, în comparație cu a lui Trump, totuși e mai ceva (ceva mai...). FOTO
Mass-media: Trump a întrebat-o pe Merkel cum să se comporte cu Putin
Trump, nemulțumit că nu a fost anunțat despre un apel telefonic de la Putin
Lavrov: Putin și Trump nu vor admite un al treilea război mondial
incendiu

Maşina investigatorului România TV, INCENDIATĂ! Era implicat în cazul Alexandra

219
Un incident grav – cu imagini spectaculoase, dar din fericire fără victime. Jurnalistul s-a implicat în investigarea unor rețele de prostituție, legat și de cazul Alexandra Măceșanu

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Mafia nu iartă – nici în România, dar mai ales în Italia! Asta a înțeles și jurnalistul de investigație, Rocco Xavi, corespondent România TV în Italia, a cărui mașină a fost incendiată.

Jurnalistul primise mai multe amenințări – ”după ultimele sale materiale”, conform RTV.  

”Sunt la Roma și am lăsat mașina parcată în Milano, acolo unde locuiesc”, relatează Xavi. ”Am primit amenințări timp de 3-4 zile pentru că am trimis televiziunilor din România o înregistrare. Cineva mi-a dat foc la mașină”.

Ziaristul a primit confirmarea de la autorități: ”M-au sunat carabinierii, mi-au spus că a fost făcut intenționat acolo, a fost stropită cu gaz mașina”.

”Am avut noroc că nu era nimeni acolo, pentru că altfel am fi vorbit de o tragedie”, a declarat Rocco Xavi la RTV.

Aspectul înspăimântător este că familia jurnalistului se afla în imobilul în fața căruia a fost incendiat autoturismul.

De remarcat că mașina lui Xavi fusese avariată și anul trecut, în ianuarie, după ce investigatorul făcuse mai multe dezvăluiri despre mafia prostituției din Italia, în colaborare cu clanuri din România. Mașina jurnalistului a fost vandalizată chiar în centrul orașului Milano.

”Am făcut niște cumpărături și când m-am întors am găsit mașina spartă. Nu au furat nimic. De când am început să vorbim de Baboi, au început amenințările”, a declarat atunci Rocco Xavi. 

Investigatorul s-a implicat în anchetele privind cazul Alexandra Măceșanu – și a ajuns chiar la un conflict cu Alexandru Cumpănașu, care l-a dat în judecată după ce Xavi i-a luat un interviu Danielei Dincă în care s-au formulat acuzații la adresa fostului candidat la prezidențiale.

”L-am dat în judecată pe domnul Rocco Xavi, pe care nu l-am găsit nicăieri ca jurnalist. N-am văzut să fi lucrat la vreo televiziune, ziar din Italia în viața lui. (…)  Omul ăsta a apărut din neant, din iarbă verde ca prieten al familiei Dincă. Adică, prieten... A luat interviu Danielei Dincă, a fost la ei acasă...”, a declarat Cumpănașu pe pagina de socializare.
219
Tagurile:
Incendiu, Italia, Corespondent, RomaniaTV, Alexandra Măceșanu

Загрузка...

Știrea nopții: verdict final în cazul polițistului acuzat de uciderea lui George Floyd

203
(reînnoit 07:41 21.04.2021)
Derek Chauvin, agentul de poliţie care este acuzat de uciderea lui George Floyd în urma unei intervenții excesiv de brutale a primit verdictul din partea justiției americane

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. O decizie așteptată de opinia publică americană și de mass media din lumea întreagă -  poliţistul Derek Chauvin a fost declarat marţi vinovat de asasinarea lui George Floyd.

În urma procesului care a marcat opinia publică americană, cei 12 juraţi care au deliberat la Minneapolis de luni l-au găsit vinovat pe Derek Chauvin pentru toate de cele trei capete de acuzare.

Astfel Chauvin este vinovat de crimă de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă. El riscă 40 de ani de închisoare.

La proces au fost audiate 45 de mărturii și opinii ale medicilor, experţi ai poliției, dar și  martori oculari şi apropiaţi ai lui George Floyd.

Interesant procedural a fost refuzul lui Derek Chauvin de a fi audiat în proces - el invocând al Cincilea Amendament al Constituţiei SUA – de a nu depune  o mărturie prin care se autoincriminează.

După verdict, Derek Chauvin a fost încătuşat și dus în arest, în condițiile în care Curtea de justiţie este protejată cu bariere înalte, sârmă ghimpată şi păzită de militari înarmaţi din Garda Naţională.

203
Tagurile:
verdict, polițist

Загрузка...
Profesor

Atenție, profesori! Veți putea fi sancționați conform legii!

0
Profesorii vor fi evaluați de elevi prin intermediul unor fișe de feedback semestrial, care se completează în ultima săptămână a fiecăruie semestru. Profesorii vor fi sancționați dacă, prin orice mijloace, vor încerca să constrângă școlarii.

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Metodologia evaluării profesorilor de către elevi, care este, la ora actuală, încă în lucru, prevede că evaluarea se va face semestrial. Mai exact, elevii vor completa, în ultima săptămână a fiecărui semestru, o fișă de feedback semestrial.

Chestionarul va fi distribuit și completat de elevii de gimnaziu și de liceu. Nu se trece numele copilului și nici alt semn care ar putea duce la aflarea identității acestuia.

Fișele respective sunt distribuite mai departe chiar profesorilor vizați pentru ca aceștia să elaboreze și să prezinte elevilor, în prima săptămână din semestrul următor, propunerile de îmbunătățire a activității sale la clasă, în funcție de rezultatele validate ale feedback-ului primit, scrie edupedu.ro.

Rezultatele validate ale feedback-ului sunt trimise de către diriginte Consiliului de Administrație al unității de învățământ. Consiliul de Administrație va stabili concluzii referitoare la fiecare profesor în parte, iar acest lucru reprezintă o anexă a fișei de evaluare anuală a cadrelor didactice, care va fi publicată pe site-ul unității de învățământ.

De asemenea, potrivit metodologiei, este interzisă constrângerea/sancționarea elevilor atât în timpul procesului de acordare a feedback-ului semestrial, cât și în urma acestuia, în baza opiniilor exprimate de către elevi.

Mai exact, cadrele didactice care, într-un fel sau altul, vor încerca că îi constrângă ori să îi sancționeze pe elevi în acest sens vor fi sancționați conform Legii Educației.

Sancțiunile disciplinare care se pot aplica, în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

  • a) observație scrisă;
  • b) avertisment;
  • c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;
  • d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control;
  • e) destituirea din funcția de conducere, de îndrumare și de control din învățământ;
  • f) desfacerea disciplinară a contractului individ
0
Tagurile:
Evaluare, profesori

Загрузка...