Poliția germană

Tulburător! „Ar trebui ardă în iad". Poliția germană - cazul fetei ucise de imigrant

914
(reînnoit 16:30 15.06.2018)
Uciderea și violarea, în Germania, a unei adolescente și alte crime comise de imigranţi trezesc furia și indignarea cetățenilor. Reprezentanți ai Poliției federale au vorbit, într-un interviu pentru Sputnik, despre aceste cazuri cutremurătoare și despre măsurile ce trebuie luate.

BUCUREŞTI, 15 iun — Sputnik, Doina Crainic. Rainer Wendt, șeful principalului sindicat al politiştilor germani (DPolG), și Jörg Radek, reprezentantul unei alte uniuni a poliției (GdP), au vorbit, într-un interviu pentru Sputnik Germania despre ceea ce cred cu privire la uciderea și violarea, de către migranți, a femeilor din Germania.

„Susanna (adolescenta moldoveancă ucisă recent, n. red.) este moartă. Nu este numai tristețe și uimire, ci și furie și indignare", a scris Rainer Wendt pe Facebook, adăugând că este îngrijorat cu privire la viitorul țării sale.

„Ce se va alege din țara noastră dacă permitem unor oameni să vină, să comită multe crime, chiar crime teribile, și totuşi să se mişte liber, evident, gata să lovească din nou în orice moment… Ce se va alege din democrația noastră dacă cei aleși persistă în a ignora voința celor care le-au dat puterea?… și mă gândesc și la criminali. Îi voi vedea cu adevărat supuşi judecăţii într-o instanţă? Cu un rânjet pe față pentru victimă și dispreț pentru țara noastră? ar trebui să ardă în iad, asta vreau", a spus Wendt, care nu şi-a putut reţine indignarea.

De asemenea, președintele partidului Alternativa pentru Germania (AfD), Alice Weidel, și-a exprimat indignarea într-o înregistrare postată pe pagina sa de Facebook (care a acumulat peste 6 milioane de vizualizări!).

„Maria din Fribourg, Mia din Kandel, Mireille din Flensburg și acum Susanna din Mainz: cei care au copii, poate chiar o fată de această vârstă, știu că teama pentru copiii lor dragi crește cu fiecare dintre aceste crime. Uciderea Susannei este rezultatul a ani întregi de iresponsabilitate organizată și de eșecuri flagrante în politicile cu privire la azil și imigrație", a spus aceasta.

Rainer Wendt a declarat pentru Sputnik că înțelege această furie.

„Furia vine din faptul că oamenii nu înțeleg că aceste acte sunt comise de oameni care nici măcar nu aparțin țării noastre. Cu alte cuvinte, aceştia n-ar fi trebuit niciodată lăsaţi să intre și nu au dreptul să fie aici", a comentat ofițerul de poliție.

Rainer Wendt și uniunea sa salută „explicit" proiectele ministrului federal de Interne Horst Seehofer, care prevăd crearea unor centre de detenție. În aceste centre se va asigura identificarea și înregistrarea persoanelor până când cererea lor de azil va fi acceptată sau refuzată.

„Susţinem, de asemenea, faptul că o mai bună protecție a frontierelor naționale va împiedica intrarea în ţară a persoanelor care nu au acest drept", a adăugat el.

Pe de altă parte, Jörg Radek de la GdP nu consideră că există o legătură între cazul Susanna și faptul că centrele de detenție nu au fost încă înfiinţate. Discuția pe această temă nu face decât să distragă atenția de la o „politică imatură cu privire la imigraţie". El crede că aceste centre ar putea chiar da naştere la mai multe fapte de agresiune, întrucât „dacă introduci un număr mare de oameni într-un spațiu îngust, creezi agresiune".

Susanna Feldmann, de 14 ani, a fost violată și ucisă pe 22 mai în Germania. Trupul ei a fost găsit în apropierea orașului Wiesbaden. Potrivit poliției, suspecţii sunt doi solicitanți de azil, un irakian și un turc. Irakianul, pe nume Ali Bashar, a plecat cu familia sa în Irak, înainte de a fi extrădat în Germania.

914
Tagurile:
atitudine, imigrația, reacții, violare și ucidere, poliția, Susanna Feldmann, Germania
Tematic
Moldoveancă minoră, violată și ucisă în Germania de imigranți: Detalii șocante - VIDEO
Moldoveni, traficați de neonaziști din Germania
O româncă de 15 ani, asasinată în Germania de un imigrant
Germanii, dezinteresați de sex și de relațiile sociale. De ce susțin imigrația
Majoritatea germanilor pledează pentru schimbarea politicii față de imigranți
Футбол.

Finala Euro 2020 se va juca la Budapesta?

32
Presa din Marea Britanie spune că UEFA ar fi ameninţat guvernul de la Londra că va muta finala Euro 2020 de la Londra la Budapesta.

BRUXELLES, 18 iun – Sputnik. UEFA ar putea să mute finala Euro 2020 la Budapesta dacă autorităţile din Regatul Unit vor impune carantina celor 2.500 de invitaţi ai forului european, arată presa din Marea Britanie. 

Conform planificării inițiale, stadionul Wembley ar trebui să găzduiască semifinalele şi finala turneului european.

În situaţia actuală însă, este obligatorie o izolare de zece zile pentru persoanele care sosesc în UK din ţări care se află pe lista galbenă sau pe cea roşie. Culmea este că fiecare ţară reprezentată la turneul final al Campionatului European se află în prezent pe lista galbenă din Marea Britanie (în afară de Turcia, care se află pe lista roşie).

Din cauza temerii că UEFA va muta finala la Budapesta, miniştrii din Marea Britanie discută acum o propunere de scutire de carantină pentru oficialii UEFA şi FIFA, precum şi pentru politicienii, sponsorii şi reprezentanţii deţinătorilor de drepturi TV invitaţi.

Scutirea de carantină l-ar permite celor 2.500 de VIP-uri să asiste pe Wembley la meciurile din fazele eliminatorii.

O situaţie similară a avut loc la finala Ligii Campionilor 2020-2021. UEFA a decis să mute ultimul act de la Istanbul după ce Turcia a fost plasată de Marea Britanie pe lista roşie a ţărilor afectate de pandemia de coronavirus, ceea ce înseamna că persoanele revenite de la Istanbul ar fi trebuit să intre în carantină. Anglia era favorită să găzduiască găzdui finala relocată după ce Manchester City şi Chelsea s-au calificat în ultimul act. Cu toate acestea, UEFA, oficialii guvernamentali şi federaţia engleză nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la scutirea de carantină pentru sponsori, VIP şi reprezentanţii deţinătorilor de drepturi. Drept urmare, finala Ligii Campionilor a avut loc în Portugalia, la Porto, cu 6.000 de fani de fiecare club în tribune.

În cazul în care miniştrii vor decide împotriva scutirii, UEFA va muta finala Euro 2020 la Budapesta, în Ungaria, ţară care nu va avea restricţii la frontieră în Zona Schengen, începând de săptămâna viitoare.

De asemenea, Budapesta va avea capacitatea de a umple Puskas Arena la capacitatea maximă şi de a le permite fanilor să meargă la restaurante şi baruri înaintea finalei care va avea loc în iulie.

În schimb, Wembley poate fi ocupat doar la 50 la sută din capacitatea sa de 90.000 de locuri pentru semifinale şi finală în această vară, indiferent de excepţia de la carantină.

Scutirea de la carantină ar spori şansele Angliei e a găzdui Cupa Mondială din 2030, deoarece i-ar permite lui Boris Johnson să întâlnească personalităţi de rang înalt ale UEFA. Aceste întâlniri i-ar oferi prim-ministrului posibilitatea de a-şi asigura susţinerea necesară pentru a organiza primul turneu internaţional major din 1996.

Pe de altă parte, decizia de a relaxa restricţiile pentru Euro 2020 ar putea provoca controverse în rândul publicului britanic, după ce anul trecut i s-a restricţionat plecarea în vacanţă, anul trecut.

Joi, directorul turneului final, Martin Kallen, a declarat că UEFA este în discuţii cu autorităţile britanice pentru a ridica restricţiile chiar şi pentru suporterii echipelor calificate în semifinale.

"Suntem în discuţie pentru fazele finale, în special pentru semifinale şi finală. Discutăm în fiecare zi cu autorităţile locale, dar sperăm să ajungem la un rezultat bun cu guvernul. În acest moment, este prea devreme pentru a spune, dar am primit semnale că ar putea fi posibil. Dar este prea devreme pentru a da un răspuns clar", a explicat el.

32
Tagurile:
EURO 2020

Загрузка...
North Korean leader Kim Jong Un delivers a statement in response to U.S. President Donald Trump's speech to the United Nations, in Pyongyang, North Korea

Kim Jong-un se declară gata înfrunte Statele Unite

139
(reînnoit 15:27 18.06.2021)
În timp ce Joe Biden adoptă o nouă abordare „practică și calibrată” în Coreea de Nord, urmărind „denuclearizarea sa completă”, Kim Jong-un a cerut țării sale să se pregătească pentru dialog, dar mai ales pentru o confruntare cu Statele Unite

BRUXELLES, 18 iun – Sputnik. La o ședință plenară a comisiei centrale a partidului din 17 iunie, liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că țara trebuie să se pregătească atât pentru dialog, cât și pentru confruntare cu noua administrație americană, arată Sputnik

„Secretarul general a subliniat necesitatea pregătirii atât pentru dialog cât și pentru confruntare, în special pentru a proteja demnitatea statului nostru și interesele sale pentru o dezvoltare independentă, precum și pentru a garanta în mod fiabil mediul pașnic și securitatea acestuia”, arată agenția KCNA.

După cum indică agenția, Kim Jong-un a făcut o „analiză detaliată” a tendinței politice a administrației americane față de țara sa.

Abordarea lui Biden

Într-adevăr, Joe Biden a decis să adopte o nouă abordare față de Coreea de Nord respingând abordările predecesorilor săi.

Casa Albă a declarat pe 21 mai că „scopul său rămâne denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene, înțelegând că eforturile ultimelor patru administrații nu au atins acest obiectiv”.

Șeful statului a subliniat în aceeași zi, în cadrul unei conferințe de presă, că „nu va proceda așa cum s-a făcut în trecutul recent” și nu va oferi liderului comunist „tot ceea ce caută, în special recunoașterea legitimității sale la nivel internațional” .

Abordarea lui Trump

Președinția lui Donald Trump a fost marcată de o încercare de apropiere între Pyongyang și Washington.

Fostul președinte a făcut eforturi fără precedent pentru a-l convinge pe Kim Jong-un să scape de arsenalul său nuclear. Aceste încercări au fost în cele din urmă nereușite și au fost criticate de Joe Biden în timpul campaniei prezidențiale din 2020.

În 2019, Donald Trump a devenit și primul președinte american în exercițiu care a făcut o călătorie oficială în Coreea de Nord. Jimmy Carter și Bill Clinton au fost și ei acolo, dar după încheierea mandatului lor prezidențial.

Abordarea lui Obama

Potrivit lui Jen Psaki, noua politică a administrației Biden nu se bazează nici pe „răbdare strategică”, termen care a definit abordarea președinției lui Barack Obama în speranța că sancțiunile din partea Statelor Unite și a Națiunilor Unite ar reorienta guvernul nord-coreean.

Secretarul de presă de la Casa Albă a declarat, pe 28 mai, că administrația va desfășura o „abordare practică și calibrată deschisă, va explora diplomația cu Republica Populară Democrată Coreeană și va viza să facă progrese practice care să sporească securitatea Statelor Unite, a aliaților și a forțele noastre desfășurate în teren”.

139
Tagurile:
Kim Jong-un

Загрузка...
Spital

Moscova: 90% din cazuri COVID-19 sunt cu tulpină indiană

0
(reînnoit 15:52 18.06.2021)
Aproximativ 90 la sută din persoanele bolnave de COVID-19 sunt infectate cu tulpina indiană a coronavirusului.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Aproximativ 90 la sută din persoane cu COVID din Moscova s-au infectat cu nou tulpină indiană a coronavirusului, iar pentru a face față acestuia, oamenii au nevoie de două ori mai mulți anticorpi decât virusul din Wuhan, a anunțat primarul de Moscova, Serghei Sobeanin, într-un interviu oferit postului public de televiziune Pervîi.

“Din ultimele date, pe care le avem la dispoziție, 89,3 la sută din persoane bolnave sunt infectate cu coronavirusul mutant... e vorba de tulpina indiană”, a declarat Sobeanin.

Potrivit lui, noua tulpine este mult mai agresivă, se răspândește mai rapid.

“Cel mai neplăcut este că pentru reacția umană a omului, cantitatea de anticorpi trebuie să fie de două ori mai mare decât în cazul virusului din Wuhan”, a adăugat el.

0
Tagurile:
Rusia, coronavirus, COVID-19, Moscova
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Al patrulea val al pandemiei în România: anunțul ministrului Sănătății
OMS: Varianta indiană Covid-19 a infectat oameni în 53 de ţări
Din ce cauză a ajuns tulpina indiană de Covid 19 în România
Gheorghiță, avertisment: vine valul 4 al pandemiei?

Загрузка...