British Parliament

Victorie pentru Brexit: vot crucial privind retragerea din UE, schimbare de situaţie

4266
(reînnoit 11:22 13.06.2018)
Deputații britanici au respins ieri prin vot un amendament crucial care fusese propus de Camera Lorzilor, ceea ce marchează o victorie importantă a susţinătorilor Brexit.

BUCUREŞTI, 13 iun — Sputnik, Doina Crainic. Deputații britanici au respins prin vot amendamentul la proiectul de lege privind retragerea din UE care fusese votat de Camera Lorzilor, potrivit RT. Dacă amendamentul ar fi trecut, ar fi dat Parlamentului ultimul cuvânt cu privire la negocierile legate de Brexit.

Aceasta este o victorie crucială pentru susţinătorii Brexit, care se temeau serios că modificarea putea fi folosită pentru a bloca total procesul Brexit.

Marţi, ministrul pentru Brexit, David Davis, a avertizat parlamentul în legătură cu posibilitatea de a respinge compromisul guvernului cu privire la „votul semnificativ" și de a sprijini amendamentul Camerei Lorzilor.

„Ceea ce înseamnă, de fapt, o schimbare neconstituțională care riscă să submineze negocierile noastre cu Uniunea Europeană. Guvernul nu poate da dovadă de flexibilitatea necesară pentru a se ajunge la un acord reușit dacă mâinile îi sunt legate la jumătatea drumului în acest proces", a declarat Davis.

Ieri a fost o după-amiază tensionată în Parlamentul britanic, deputații favorabili rămânerii în UE declarând că ar fi primit amenințări cu moartea și au arătat o copie a ziarului Daily Express, cu un articol care avea titlul „Ignoraţi voința poporului în dauna voastră".

Britanicii au votat în proporţie de 52% contra 48%, în favoarea ieșirii din UE la referendumul din iunie 2016.

4266
Tematic
Italia: trădarea poporului și subminarea democrației. Cea mai mare criză după Brexit
Brexit. Studiu al Guvernului: „scenariu apocaliptic" pentru Marea Britanie
Soros se întoarce la politica britanică - susține un al doilea referendum pentru BREXIT
Soros va pompa milioane de lire pentru a împiedica Brexit. Noi dezvăluiri
Coşmarul Brexit. O a doua perioadă de tranziţie, amânarea ieşirii. Ce solicită May
Avertizare: Anularea datei stabilite pentru Brexit, inversarea rezultatului referendumului
Discuțiile privind Brexit vor continua ”pe blocuri”

Загрузка...