U.S. President Donald Trump meets North Korean leader Kim Jong Un at the Capella Hotel on Sentosa island in Singapore June 12, 2018.

Kim se angajează la "Denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene". Ce va avea în schimb

278
(reînnoit 10:15 12.06.2018)
Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document după un summit istoric de la Singapore din 12 iunie. Vorbind despre rezultatele negocierilor, Trump a declarat că procesul de denuclearizare din Coreea de Nord va începe "foarte repede", în timp ce liderul nord-coreean a declarat că lumea este pe cale să vadă "o schimbare majoră".

BUCUREȘTI, 12 iun — Sputnik. Kim Jong-un și-a reiterat angajamentul de a "denucleariza complet Peninsula Coreeană", într-un document comun semnat marți cu președintele Trump la Singapore.

Potrivit presei, textul nu menționează "denuclearizarea completă, verificabilă și ireversibilă", însă reafirmă Declarația de la Panmunjom, semnată de Kim la 27 aprilie 2018.

Washingtonul și Phenianul se obligă, de asemenea, să recupereze prizonierii de război și dispăruți în acțiuni, inclusiv "repatrierea imediată a persoanelor deja identificate".

Statele Unite ale Americii se angajează să acorde 'garanţii de securitate' Coreei de Nord, potrivit AFP.

Ambele țări au convenit asupra continuării negocierilor conduse de secretarul de stat american Mike Pompeo și un oficial nord-coreean de nivel înalt, "cât mai curând posibil", pentru a pune în aplicare rezultatele summitului istoric.

278
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document după summitul istoric
Donald Trump şi Kim Jong-un au un prânz de lucru. Casa Albă a dezvăluit meniul
Atac de cord la un consilier american înainte de Summitul Trump-Kim
Cum arată locaţia summitului Trump-Kim din Singapore (FOTO)
Summitul istoric Trump-Kim a început la Singapore - primele declaraţii ale liderilor

Загрузка...