In this Nov. 10, 2016 file photo, a TV screen shows pictures of U.S. President-elect Donald Trump, right, and North Korean leader Kim Jong Un, at the Seoul Railway Station in Seoul, South Korea

Întrevederea Donald Trump - Kim Jong-un va costa 20 milioane dolari

64
(reînnoit 13:12 10.06.2018)
Întrevederea lui Donald Trump cu Kim Jong-un va costa Singapore peste 20 milioane de dolari, anunță o publicație locală, cu referire la declarațiile prim-ministrului țării.

BUCUREȘTI, 10 iun — Sputnik. Costurile organizării întrevederii între liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, și președintele SUA, Donald Trump, în Singapore se vor ridica la peste 20 milioane dolari, anunță publicația Straits Times, cu referire la prim-ministrul țării, Lee Hsien Loong.

Lee Hsien Loong a menționat că aceste cheltuieli reprezintă o contribuție a Singapore în dialogul international și corespunde intereselor țării.

"Suntem gata să suportăm aceste cheltuieli", a declarat premierul Singapore, fiind citat de publicație. El a mai adăugat că peste o jumătate din sumă constă în cheltuielile pentru asigurarea securității.

Lee Hsien Loong a adăugat că summitul este în avantajul Singapore: "Acest lucru atrage atenția comunității internaționale. Faptul că țara noastră a fost aleasă în calitate de loc pentru o astfel de întrevedere — nu am solicitat, ni s-a solicitat nouă, iar noi am acceptat — vorbește mult despre relațiile Singapore cu alte state, cu SUA, cu Coreea de Nord, precum și despre poziția noastră în comunitatea internațională", a declarat premierul.

El a menționat că Singapore va putea să-și răscumpere unele cheltuieli. Sursele din Ministerul Comunicațiilor și Informațiilor au comunicat sursei citate că organizarea activității a peste 2500 de reprezentanți ai presei străine, inclusiv înființarea unui centru media, va costa peste cinci milioane de dolari, iar o parte din această sumă va fi compensată.

 

64
Tagurile:
întrevedere, summit, Lee Hsien Loong, Kim Jong-un, Donald Trump, Singapore, Coreea de Nord, SUA
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (215)
Tematic
Moment istoric: Kim Jong-un a sosit în Singapore pentru a se întâlni cu Trump
Putin: Vom contribui ca summitul Trump - Kim Jong-un să se desfășoare cu succes
Trump confirmă summitul cu Kim pe 12 iunie - Phenianul vrea denuclearizare
Lavrov s-a întâlnit cu Kim Jong-un la Phenian, l-a invitat la Moscova (VIDEO)
Rusia speră că summitul Trump-Kim nu se va transforma într-o ”sarabandă a ultimaturilor”
Destinația - Singapore! SUA trimit o echipă însărcinată cu pregătirea summitului Trump-Kim

Загрузка...